Η μουσική στην υπηρεσία της Εθνικής

Η μουσική στην υπηρεσία της Εθνικής

Ρεπορτάζ: Τάσος Μαγουλάς

Από τους Europe στην Ελένη Τσαλιγοπούλου. Από το θρυλικό Final Countdown στο πιο …λαϊκό «Τα παιδιά των δρόμων». Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εκτός από τον ρόλο του προπονητή και πνευματικού ηγέτη της εθνικής ομάδας μπάσκετ θα είναι και ο μουσικός επιμελητής. Γιατί όχι; Ο «δράκος» πήρε κάτι παραπάνω από ζεστά την πορεία αυτής της ομάδας τόσο ώστε ζήτησε από την Αθήνα να σταλούν δύο βίντεοκλιπ, σχετικά μεγάλης διαρκείας, με τις καλύτερες στιγμές της εθνικής Ελλάδας από το πρόσφατο τουρνουά Ακρόπολις.

Στα πρώτα πλάνα, καρφώματα, τρίποντα, τάπες, η μουσική υπόκρουση θα είναι το τραγούδι που ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου και μιλάει για τα παιδιά των…δρόμων. Ο συνειρμός συγκεκριμένος όπως θα διαβάσετε από τους στίχους. Σύμφωνοι ο τίτλος δεν πολύ κολλάει σε μία επική προσπάθεια όπως προβλέπουν όλοι για την Ελλάδα, αλλά το πνεύμα των στίχων ταιριάζει στην λογική αυτής της εθνικής και ιδιαίτερα στην επιλογή των παικτών.

Στο δεύτερο βίντεο κλιπ θα υπάρχουν πολύ κοντινά πλάνα με αντιδράσεις των παικτών και ως μουσικό χαλί, το Final Countdown. Οι εικόνες θα προβάλλονται μέσω βίντεο στα αποδυτήρια της εθνικής πριν από τις αναμετρήσεις αλλά και στις προπονήσεις με προφανή σκοπό την ενίσχυση του ηθικού. Οι ξανθομάλληδες Europe έκαναν το θαύμα τους το 87. Μακάρι η επίσης ξανθομαλλούσα Τσαλιγοπούλου να βάλει ένα χεράκι.

Tα παιδιά των δρόμων(το νέο τραγούδι της εθνικής)

Δες πώς αλλάζει γρήγορα πάλι
Γρήγορα πάλι πώς αλλάζει ο καιρός
Ποιός να προλάβει να ησυχάσει
Σύννεφα γέμισε ξανά ο ουρανός.


Τρέχουν οι σκάλες και τ'αυτοκίνητα
Τρέχουν οι ανάγκες μας και πίσω εμείς
Μες στις ψιχάλες τα λιγομίλητα
Παιδιά των δρόμων στάσου για να δείς
Πώς περιμένουν το χειμώνα το βαρύ.



Και κάθε μέρα,κάθε νύχτα
Μας σημαδεύει μες στα μάτια η ζωή
Κι όλο που πάει να μας πετύχει
Εμείς ξυπνάμε πάλι ζωντανοί.


Εργοδηγός ή βασιλέας
Ζητιάνος ή πρωθυπουργός μωρό μου
Χωρίς την πίστη της παρέας
Καθένας ένας είναι κι ορφανός
Μια μαριονέτα του θανάτου
Στο χρόνο μέσα τσακισμένος κι έρημος.





News 24/7

24MEDIA NETWORK