Η Μπενετόν και η "σκληρή" ήττα του ΠΑΟΚ...

Πριν από 22 χρόνια ακριβώς ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί από την Μπενετόν με 77-79 και είχε "κλωτσήσει" την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Διαβάστε αναλυτικά (video).

Η Μπενετόν και η "σκληρή" ήττα του ΠΑΟΚ...

Σαν σήμερα (13/4) πριν από 22 χρόνια ο ΠΑΟΚ έχανε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης... Ηταν 13/4/1993 όταν ο "Δικέφαλος" αντιμετώπισε στο ΣΕΦ την Μπενετόν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών έχοντας στο πλευρό του τους οπαδούς του που είχαν "γεμίσει" το γήπεδο.

Παρ' ότι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά με 68-61, τελικά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 77-79 με καλάθι του Μαουρίτσιο Ραγκάτσι στα 2'' πριν την λήξη. Ενα ματς που ακόμη "πονάει" πολύ τον πρόεδρο της τότε ομάδας των "ασπρόμαυρων", Νίκο Βεζυρτζή, σύμφωνα με τον οποίο αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε εκείνον τον τίτλο, πιθανόν θα άλλαζε όλη η ιστορία του "Δικεφάλου" στο μπάσκετ.

Τα τέσσερα σερί τρίποντα του Ιακοπίνι

Αν υπάρχει κάποιος παίκτης της Μπενετόν που "πλήγωσε" πολύ τον ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς ήταν ο Μάσιμο Ιακοπίνι. Ο τελευταίος στο 68-61 πέτυχε τρία σερί τρίποντα με αποτέλεσμα να κάνει το 68-70 ενώ όταν ο Νίκος Μπουντούρης "έγραψε" το 71-70, ο Ιακοπίνι "απάντησε" διαμορφώνοντας το 71-73.

Οι δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες με τον Πρέλεβιτς

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι γεγονός πως βοήθησε πολύ τον ΠΑΟΚ στο ματς με την Μπενετόν πετυχαίνοντας συνολικά 21 πόντους αλλά στο τέλος ήταν κατά κάποιο τρόπο ο... μοιραίος του "Δικεφάλου".

Αυτό γιατί όταν το σκορ ήταν 77-77, είχε το δικαίωμα για 1+1 βολές. Αστόχησε στην πρώτη και έτσι δεν εκτέλεσε την δεύτερη ενώ και πάλι στο 77-77, αστόχησε σε ένα αρκετά δύσκολο σουτ ενώ στα αριστερά του ήταν μόνος του ο Τζον Κόρφας ο οποίος είχε πετύχει 4 τρίποντα σε εκείνο το παιχνίδι.

"Θα το έβαζα, είχα πάρει την κατάλληλη ισορροπία", είχε δηλώσει παλαιότερα ο Κόρφας στο Contra.gr για εκείνη την πάσα που... δεν πήρε από τον Πρέλεβιτς, ο οποίος μετά το εύστοχο σουτ του Ραγκάτσι (77-79) έκανε ένα μακρινό τρίποντο αλλά αστόχησε.

Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τρίτος στο final four κερδίζοντας την Ρεάλ Μαδρίτης στον μικρό τελικό ενώ η Μπενετόν στον μεγάλο τελικό έχασε από την Λιμόζ.

Οι πόντοι των παικτών των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ιβκοβιτς): Πρέλεβιτς 21, Λέβινγκστον 18 (1), Μπάρλοου 14, Κόρφας 12 (4), Φασούλας 9, Μπουντούρης 3 (1), Φιλίππου

Μπενετόν (Σκάσνι): Ρουσκόνι 23, Ιακοπίνι 17 (5), Κούκοτς 15 (1), Τιγκλ 9, Βιανίνι 7, Ραγκάτσι 5 (1), Πελακάνι, Μιάν 3 (1).

News 24/7

24MEDIA NETWORK