Η ονομασία του Ολυμπιακού για την Α2 θυμίζει... G League

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη διακριτική ονομασία και το σήμα του μπασκετικού τμήματος που θα αγωνίζεται στην Α2. Και έχει ξεκάθαρα ένα μοντέλο στο μυαλό του.

Ο προπονητής του εφηβικού τμήματος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τσαλδάρης, σε αναμέτρηση με την Ασπίδα Ξάνθης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018-2019, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019
Ο προπονητής του εφηβικού τμήματος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τσαλδάρης, σε αναμέτρηση με την Ασπίδα Ξάνθης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018-2019, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI SPORTS

Η διοίκηση του Ολυμπιακού σταδιακά κάνει πράξη τα όσα είχε προαναγγείλει, όσο ασυνήθιστα κι αν μοιάζουν αυτά στον μέσο φίλαθλο. Η εικόνα της ομάδας στην Α2 δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα αποδεκτή και αυτός είναι ένας λόγος που εξ αρχής οι άνθρωποι των Πειραιωτών είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι το όνομα Ολυμπιακός δεν θα συνδεθεί ευθέως με την κατηγορία.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό, όμως, χωρίς να δημιουργηθεί ένα νέο σωματείο; Πολύ απλά, αλλάζοντας τον διακριτικό τίτλο του συλλόγου που θα συμμετάσχει στις εγχώριες διοργανώσεις και μαζί το σήμα του. Όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ το πρωί της Δευτέρας, η ονομασία της ομάδας που θα αγωνίζεται στην Α2 δεν θα είναι Ολυμπιακός, αλλά Ολυμπιακός Β - Development Team ή ελληνιστί Ολυμπιακός Β' - Αναπτυξιακή Ομάδα.

Αν θυμίζει κάτι αυτό, είναι φυσικά η λογική που υπάρχει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ. Το 2001 το NBA αποφάσισε να ιδρύσει ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα, όπου σταδιακά εξελίχθηκε σε τροφοδότη της μεγάλης λίγκας. Το NBDL, η αναπτυξιακή λίγκα, που από το 2017 ονομάζεται NBA G League, τη σεζόν 2018-2019 είχε 27 ομάδες. Όλες εξ αυτών είχαν αποκλειστική σχέση με κάποια ομάδα του NBA ή/και κοινή ιδιοκτησία.

Αυτό προσομοιάζει στο μοντέλο που θέλει να προωθήσει ο οργανισμός των 'ερυθρολεύκων', τουλάχιστον μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του για το ελληνικό μπάσκετ. Το 'NBA' του θα είναι η Euroleague, όπου θα αγωνίζεται η ομάδα με τα μεγάλα αστέρια και προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ. Το 'NBA G League' της λειτουργίας του θα είναι η Α2, όπου θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός Β' - Αναπτυξιακή Ομάδα, με τους νεαρούς παίκτες και προπονητή τον Δημήτρη Τσαλδάρη, που εργαζόταν ήδη στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Όσο για το σήμα, επίσης μεταβάλλεται για τις εγχώριες διοργανώσεις. Ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος παραμένει, ωστόσο αλλάζει τόσο το σχήμα του εμβλήματος, όσο -φυσικά- και ο διακριτικός τίτλος της ομάδας που θα αγωνίζεται στην κατηγορία. Ιδού:

Τα σήματα των μπασκετικών τμημάτων του Ολυμπιακού
Τα σήματα των μπασκετικών τμημάτων του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK