Η ώρα για την εκδίκηση

Στα χρόνια του αυτοκράτορα Ολυμπιακού μία ομάδα ερχόταν στο ΣΕΦ κι έστηνε πάρτι. Η Εφές Πίλσεν. Και δεν μιλάμε για κανένα κολοσσό.

Η ώρα για την εκδίκηση

Στα χρόνια του αυτοκράτορα Ολυμπιακού μία ομάδα ερχόταν στο ΣΕΦ κι έστηνε πάρτι. Η Εφές Πίλσεν. Και δεν μιλάμε για κανένα κολοσσό. Αντίθετα, με κάτι Αμερικανούς στυλ Ρίτσαρτσον και Κορτσιάνι αλλά με όπλο τις ιδιότυπες ζώνες παγίδευε μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.
Τα τελευταία δύο χρόνια, οι Τούρκοι μετρούν 4-0 αλλά το περυσινό 59-110 αποτέλεσε την αρχή για πολλά. Ο μεγαλύτερος διασυρμός για την ομάδα του Πειραιά λειτούργησε ως το φυτίλι για να πυροδοτήσει την φετινή έκρηξη.

Δύο φαντάσματα πρέπει να ξορκίσουν μέσα σε λίγες ώρες οι παίκτες του Καζλάουσκας. Το πρώτο αφορά στην παράδοση της Εφές στην Αθήνα και το δεύτερο της σφαλιάρας πριν από 340 ημέρες. Η αποστολή παραμένει δύσκολη απέναντι στο πιο ώριμο σύνολο από την Πόλη. Άλλωστε παραλίγο να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της ευρωλίγκα.

Ο Σόλομον λείπει αλλά είναι παρούσα η καλύτερη τριπλέτα ψηλών στην διοργάνωση. Πεκέρ, Γκόνλουμ και Πρκατσιν δεν αντιμετωπίζονται εύκολα από κανέναν αντίπαλο και η αποστολή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για τους «ερυθρολεύκους» με τις απώλειες του Ζουκάουσκας και του Ράντσικ. Η βραδιά θέλει εκτός από τον μαχητικό Σχορτσιανίτη, να ξυπνήσει ο Ζίζιτς και να βοηθήσει ο Αγαδάκος καθώς με τέτοια θηρία δεν επιτρέπονται κοντά σχήματα.

Γι αυτό το λόγο η άμυνα της Εφές παραμένει η καλύτερη στην Ευρωλίγκα. Σκεφτείτε πως τα πολυβόλα της Μπαρτσελόνα έμειναν στους 63 πόντους και φυσιολογικό αποτέλεσμα την ήττα από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολη.
Στην περιφέρεια το παιχνίδι οργανώνει ο Κροάτης Μάρκο Πόποβιτς και δίπλα του βρίσκεται το τελευταίο μεγάλο πολυβόλο ο Χένρι Ντόμερκαντ.
Τα σκορ κρατούνται χαμηλά ως τώρα διότι η έτερη επιθετική απειλή, ο Αμερικανός Αντόνιο Γκρέιντζερ είναι ωσεί παρών αλλά κάποια στιγμή θα ξυπνήσει.

Στις 20.45 το ΣΕΦ θα ζήσει πολλά από το παρελθόν του. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ετοιμάζει εντυπωσιακή παρουσία με τον αριθμό να ξεπερνά τις 8.000 φιλάθλων. Κάτι η εκδίκηση για τα περυσινά και κάτι η αύρα από τις συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα κι Ευρώπη, πολύ η ελπίδα του νέου μεγάλου Ολυμπιακού φέρνουν τους κόκκινους στις εξέδρες.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή την παρουσία του Νίκου Χατζή ενώ είναι βέβαιη η επιστροφή του Μανώλη Παπαμακάριου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK