Η πανωλεθρία της Team USA πέρασε σχεδόν απαρατήρητη

Ένα σερί δυο ηττών για την Team USA, μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα για μια ομάδα που μέτραγε 58 σερί νίκες, αντιμετωπίζεται ως μη γενόμενο.

Η πανωλεθρία της Team USA πέρασε σχεδόν απαρατήρητη
Κέμπα Γουόκερ και Ντόνοβαν Μίτσελ προβληματισμένοι στο ματς της Team USA απέναντι στη Σερβία, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας FIBA.COM

Η μεγάλη, κυνική, ζόρικη αλήθεια της νέας ήττας της Team USA, αυτήν τη φορά από τη Σερβία με 89-94 στον αγώνα για τις θέσεις 5-8, κρύβεται στο παρακάτω tweet.

Δυο σερί ήττες για την Team USA, για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2002 κι ένα πλασάρισμα στην 7η θέση (στην καλύτερη περίπτωση). Μια τραγική επίδοση που ανακόπτει ένα σερί 58 ηττών και ξεπερνά τη χειρότερη Team USA όλων των εποχών. Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ως απότοκο αυτού του μπασκετικού δράματος, μια εκδοχή δημόσιου λιθοβολισμού, με tweets, posts στο facebook, σκληρούς αφοριμούς για τον Γκρεγκ Πόποβιτς και τον Στιβ Κερ, ατίμωση για παίκτες όπως ο Κέμπα Γουόκερ, ο Μπρουκ Λόπεζ και ο Τζο Χάρις. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη στα αμερικάνικα media. Αυτήν τη στιγμή, ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι ασχολείται με την απαγόρευση της 'ninja' κορδέλας και συζητά στο podcast του με τον Ντοκ Ρίβερς για τη μείωση του attention span των παικτών του NBA.

Παράλληλα, το E SPN και το Bleacher Report αντιμετωπίζουν την ήττα των ΗΠΑ ως μια ακόμα είδηση που καταλήγει 'καταχωνιασμένη' στη ροή της ημέρας, ενώ το Ringer προτιμά να δει την επόμενη μέρα της εθνικής ΗΠΑ, στελεχωμένη από παίκτες όπως ο Ζάιον Γουίλιαμσον και ο Ρ.Τζ Μπάρετ.

O Guardian αντιμετωπίζει την ήττα της Team USA ως ένα "καλό σημάδι" για το παγκόσμιο μπάσκετ, ως μια διαφαινόμενη τάση όπου οι πάλαι ποτέ κυριαρχικές δυνάμεις του αθλήματος κλονίζονται από τη δυναμική παρουσία ανερχόμενων δυνάμεων, νιώθουν τον ανταγωνισμό να ελλοχεύει σε απόσταση αναπνοής και στο τέλος καταποντίζονται. Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, το χρυσό μετάλλιο δεν θα απονεμηθεί σε κάποια από τα φαβορί, όπως οι ΗΠΑ κι η Σερβία. Και αυτό είναι ένα καλό σημάδι για το μπάσκετ. Ακόμα κι αν έχει προηγηθεί η 'θυσία' της Team USA, η μετάβαση της σε μια εποχή διακριτικής ανυποληψίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK