Η πιο σπουδαία ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εξηγεί στο Contra.gr τι θα συμβαίνει στο 'Γήπεδο Ζωής', όπου υπό την αιγίδα του ιδρύματος 'Σταύρος Νιάρχος', τα παδιά της Δυτικής Αττικής θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην παρουσίαση του "Γηπέδου Ζωής"
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην παρουσίαση του "Γηπέδου Ζωής" ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ

Το σχέδιο μοιάζει μεγαλόπνοο. Εμπνέεται από αντίστοιχες προσπάθειες στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Αμερική, έχει το κύρος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και έναν επικεφαλής, που γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και η ομάδα του μπαίνουν στο 'Γήπεδο Ζωής', φιλοδοξώντας να κερδίσουν έναν ξεχωριστό αγώνα, με συμπαίκτες παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών.

"Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε πιο κατάλληλο πρόσωπο από τον Παναγιώτη Γιαννάκη", σχολίασε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλος, προλογίζοντας, μέσω skype και από τη Νέα Υόρκη, τον εμβληματικό μπασκετάνθρωπο. Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος έγινε την Παρασκευή και ο Γιαννάκης ετοιμάζεται για μια διαφορετική πρόκληση στην πολύχρονη διαδρομή του.

Μια μεγάλη παρέα ξεκινάει

Η πιο σπουδαία ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη
CONTRA.GR / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

O Γιαννάκης μπαίνει μπροστά σε μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορά τα παιδιά και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και όχι μόνο. Στον εντυπωσιακό πολυχώρο, που θα 'ναι έτοιμος μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια και θα βρίσκεται στη Δυτική Αττική, τα παιδιά που θα μπουν στο γήπεδο, θα έχουν την ευκαιρία από το να διασκεδάσουν με τους φίλους τους, μέχρι να κάνουν τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Και ταυτόχρονα να ανακαλύψουν αν έχουν καλή φωνή, ή να μάθουν να ζωγραφίζουν.

Η ιδέα είναι απλή και την εξήγησε στο Contra.gr ο ίδιος ο Παναγιώτης."Θέλουμε να αγκαλιάσουμε όλα τα παιδιά. Προφανώς δεν θα υπάρχει χώρος για όλα όσα ενδεχομένως θελήσουν να συμμετέχουν στις δράσεις μας, ωστόσο ξεκινάμε με ενθουσιασμό, όραμα και στόχους. Πάμε να βοηθήσουμε εκείνα τα παιδιά που λόγω της εργασίας των γονιών τους, ή της οικονομικής τους κατάστασης δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα στον ελεύθερο χρόνο τους. Από το να έχουν μια μικρή βοήθεια στο διάβασμα της επόμενης μέρας, μέχρι να παίζουν μπάσκετ. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο πρότυπο, που στους τρεις βασικούς άξονες, παιδεία, αθλητισμός και πολιτισμός θα δίνει ευκαιρίες σε όλους τους νέους να νιώσουν ισότιμα μέλη μιας μεγάλης παρέας".

Να λοιπόν, μια νέα ομάδα. Ίσως η πιο σπουδαία που έχει κοουτσάρει ποτέ ο Γιαννάκης: "Το μπάσκετ μου έμαθε πολλά. Αλλά για να αρχίσω να μαθαίνω, έπαιξαν ρόλο κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι", είπε δείχνοντας τον Βύρωνα Κρίθαρη, που πριν από μισό αιώνα έβγαζε στον μικρό Παναγιώτη δελτίο μπασκετμπολίστα στον Ιωνικό Νικαίας.  Η φιλοδοξία του να οδηγήσει τους δικούς του 'Γιαννάκηδες' στο δρόμο της δικής τους καταξίωσης προσδιορίζεται μέσα από τις δραστηριότητες στο 'Γήπεδο Ζωής' το οποίο θα συνεργάζεται με ειδικευμένους επαγγελματίες για όλα τα προγράμματα που θα έχει εν ισχύ.

Ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις

Με τον Γκάλη βρήκε μια καταπληκτική χημεία. Βοήθησε και η μεταγραφή του στον Άρη
Με τον Γκάλη βρήκε μια καταπληκτική χημεία. Βοήθησε και η μεταγραφή του στον Άρη

Το 'Γήπεδο Ζωής' είναι ένα σπουδαίο πρότζεκτ του ιδρύματος Σ. Νιάρχος. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι εγκαταστάσεις στη Δυτική Αττική, όταν τεθούν σε πλήρη λειτουργία, θα προσφέρουν έναν ασφαλή, υγιή και γεμάτο ερεθίσματα χώρο για τα παιδιά, προκεικένου να συναντιούνται μετά το τέλος του σχολείου τους και ως τις 21.00. Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού, όπως αθλητική δράση, βοήθεια στη σχολική μελέτη, προγράμματα ευεξίας, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής προετοιμασίας, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ποικιλία και προγράμματα δεξιοτήτων καθώς και ένα καθημερινό ζεστό γεύμα και υγιεινό σνακ.

"Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις της ίδιας κοινωνίας, να προσθέσουμε, ή να αφαιρέσουμε προγράμματα. Έχουμε πολλά σχέδια και δράσεις που θα υλοποιήσουμε σιγά-σιγά, ελπίζοντας ότι θα παρακινήσουμε όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά, ενδεχομένως όμως και άλλους οργανισμούς να μας μιμηθούν. Είμαστε ευτυχείς που ξεκινάει αυτή η προσπάθεια, υπό την αιγίδα του ιδρύματος Νιάρχος" , προσθέτει ο Γιαννάκης, που μαζί με την κόρη του Κέλλυ η οποια συμμετέχει στην ομάδα, εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν επισκεφθεί αντίστοιχα κέντρα στο εξωτερικό, ιδίως των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος εξήγησε:"Το όραμα του Παναγιώτη Γιαννάκη, να δημιουργήσει έναν οργανισμό που θα βοηθά τα παιδιά και τους νέους να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο, δένει αρμονικά με το όραμα που υπηρετούν με μεγάλη επιτυχία εδώ και δεκαετίες οργανισμοί όπως το Madison Square Boys and Girls Club, στη Νέα Υόρκη. Οργανισμοί με τους οποίους το ΙΣΝ έχει συνεργαστεί εκτενώς τα τελευταία χρόνια και που σήμερα προσφέρουν τις γνώσεις και συμβουλές τους, καθώς προετοιμαζόμαστε μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και την ομάδα του 'Γηπέδου Ζωής' για το νέο αυτό ταξίδι".

Οι δράσεις ξεκινούν την άνοιξη του 2020 από τη Νίκαια, τη γενέτειρα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Θα είναι η πιλοτική εφαρμογή της πρωτοβουλίας μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων σε όλη την Αθήνα, ερχόμενοι σε επαφή με τους νέους της περιοχής. Από τη Νίκαια, το γήπεδο Ζωής βγαίνει στο δρόμο, σε σχολεία, πλατείες, δημοτικά κέντρα και άλλους δημόσιους χώρους διοργανώνοντας δωρεάν δράσεις για παιδιά και νέους.


 

News 24/7

24MEDIA NETWORK