Η πρώτη 'ανταρσία' στο ΝΒΑ ήρθε πριν από την έναρξη της σεζόν

Την ώρα που ο Μπράντλι Μπιλ έβρισκε σημείο επαφής με τους Γουίζαρντς, ο Βλάντε Ντίβατς έμπλεκε στα δίχτυα των απαιτήσεων του Μπάντι Χιλντ.

Η πρώτη 'ανταρσία' στο ΝΒΑ ήρθε πριν από την έναρξη της σεζόν
Ο Μπάντι Χιλντ απαιτεί το maximum συμβόλαιο για να δώσει το maximum στο γήπεδο COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Οι καιροί που οι GMs των ομάδων του ΝΒΑ έκαναν το απόλυτο κουμάντο στην αμερικανική αγορά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Show me the money είναι η πάγια απάντηση που λαμβάνουν οι 'δερβέναγες' των οργανισμών όταν διαπραγματεύονται νέα συμβόλαια με τους ατζέντηδες των παικτών και στην πραγματικότητα ελάχιστα πράγματα μπορούν να ελέγξουν.

Ο Βλάντε Ντίβατς έχει αυτόν το ρόλο στους Σακραμέντο Κινγκς και -δυστυχώς για τον ίδιο- καλείται να βρει λύση στο φλέγον ζήτημα που ανέκυψε με τον Μπάντι Χιλντ. Ο 27χρονος σούτινγκ γκαρντ ολοκλήρωσε την τρίτη σεζόν του στο ΝΒΑ, την καλύτερη της καριέρας του, και εισάρχεται σε χρονιά ανανέωσης της 'φτωχής' σύμβασης που είχε υπογράψει ως rookie. Επειδή το καλοκαίρι του 2020 θα είναι restricted free agent εποφθαλμιά μια συμφωνία που θα τον ανταμείψει για το 'step up' που κατόρθωσε εκτοξεύοντας την παραγωγικότητά του στην κανονική περίοδο από τους 13.5 (σε 25.3 λεπτά) στους 20.7 πόντους (σε 31.9). Για να γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρη η πρόοδός του ήταν ο μοναδικός παίκτης μετά τον Στεφ Κάρι που με τουλάχιστον 20 πόντους σούταρε με 42% από το τρίποντο!

Προφανέστατα οι 'βασιλιάδες' έχουν ανάγκη από τους αριθμούς του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επανασυστηθούν ως μέγεθος ύστερα από 13 αποτυχημένες απόπειρες εισόδου στα playoffs. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ως οργανισμός δεν είναι απλό να προσεγγίσει μεγάλα ονόματα της λίγκας, δεδομένου ότι το Σακραμέντο λογίζεται ως ο λιγότερο ελκυστικός προορισμός στην Καλιφόρνια. Ακούγοντας τον Χιλντ να λέει πως "εδώ είναι που θέλω να βρίσκομαι, θέλω να κάνω το Σακραμέντο το σπίτι μου και εδώ θέλω να χτίσω το μέλλον μου", πίστεψαν ενδεχομένως πως στην κουβέντα θα έχουν το αβαντάζ. Δεν έδωσαν σημασία στην πρόσθεση ατάκα "ως παίκτης θέλεις να έχεις την εμπιστοσύνη του οργανισμού" και βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν έριξαν στο τραπέζι τα 90 εκατομμύρια δολάρια για ένα νέο συμβόλαιο με ισχύ τετραετίας από το καλοκαίρι του 2020!

Του προσέφεραν δηλαδή κατά μέσο όρο 22.5 εκατομμύρια ανά χρόνο, όταν για την επόμενη χρονιά δεν θα λάβει περισσότερα από 5 εκατομμύρια. Τίμια αύξηση θα εκτιμήσεις, καθώς οι απολαβές του πηγαίνουν 4.5 φορές πάνω. Μόνο που ο αρχισκόρερ των Κινγκς περιέγραψε την πρόταση ως 'προσβολή' και διέκοψε την κουβέντα. Θα έλεγες πως το πνεύμα του Άντονι Ντέιβις εισέβαλε στο κορμί του Χιλντ, τουλάχιστον αυτός δεν πίεσε για ανταλλαγή. Βέβαια οι απαιτήσεις του δεν πέφτουν πολύ κάτω τις max. Ζητάει είτε τετραετές συμβόλαιο έναντι 110 εκατομμυρίων δολαρίων είτε πενταετές για 170 εκατομμύρια - τα χρήματα που πήραν οι Σίμονς και Μάρεϊ, παιδιά του draft του 2016 (στο #1 και στο #7 αντίστοιχα, όταν ο Χιλντ ήταν στο #6).

Διεκδικεί δηλαδή ν' ανέβει δηλαδή στα 34 εκατομμύρια ανά χρόνο, 7 φορές πάνω. Βγαίνοντας μάλιστα και λέγοντας δημοσίως ότι "αν δεν με θέλουν εδώ, αν δεν θεωρούν ότι είμαι κομμάτι της ομάδας, θα ψάξω να βρω κάπου αλλού να πάω" στρίμωξε ακόμη περισσότερο τον Ντίβατς, ο οποίος υποχρεώνεται μέχρι την επόμενη Δευτέρα, όταν και τελειώνει η διορία για τις αναπροσαρμογές των rookie συμβολαίων, ν' αποφασίσει αν θα ενδώσει στις πιέσεις του Χιλντ ή θ' αποσύρει την αρχική πρόταση και θα τον έχει δυσαρεστημένο για μια σεζόν περιμένοντας να 'ματσάρει' ή όχι την προσφορά που θα βρει από άλλη ομάδα. Παίρνει το ρίσκο της διατάραξης των ισορροπιών σε μια ομάδα που πέρυσι εξέπεμπε αγωνιστική υγεία, φρεσκάδα και άγνοια κινδύνου, μια ομάδα που, αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού της, έδειχνε ικανή να κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά χάρη σ' ένα απρόβλεπτο περιφερειακό δίδυμο (Φοξ-Χιλντ). Υποχρεούται όμως ο Σέρβος να ζήσει με τις αποφάσεις του και να κριθεί γι' αυτές.

Οι Γουίζαρντς έκαναν... μαγικό

Θα ήταν πολύ πιο χαρούμενος αν είχε τη δυνατότητα να δουλεύει -αυτήν την περίοδο- για τους Γουίζαρντς, οι οποίοι εξασφάλισαν τις υπηρεσίες του Μπράντλι Μπιλ ως το καλοκαίρι του 2023, παρόλο που δεν δείχνουν ικανοί να εμφανίσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Σ' αυτήν την περίπτωση όλες οι πλευρές ικανοποιήθηκαν βάζοντας νερό στο κρασί τους. Διότι ναι μεν ο έμπειρος γκαρντ πήρε ένα διετές συμβόλαιο για 72 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ταυτόχρονα έθεσε ως όρο (που έγινε αποδεκτός από τους πρωτευουσιάνους) να κερδίσει αυτομάτως μια αύξηση της τάξης του 15%, αν και εφόσον τον 'στείλουν' με ανταλλαγή μετά το επόμενο καλοκαίρι. Δίκαια πράγματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK