Η ρούκι κάρτα του Μπράιαντ που πήρε ασύλληπτη μετά θάνατον αξία

Από τη στιγμή που ο θρύλος των Λέικερς έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου του 2020, είναι χιλιάδες άνθρωποι που επιθυμούν να έχουν στην κατοχή τους ένα -έστω μικρό- κομμάτι της ιστορίας του. Κάπως έτσι, μια κάρτα ή ψηφιακή τέχνη αυτομάτως αποκτά τεράστια αξία.

Ο Κόμπε Μπράιαντ των Λος Άντζελες Λέικερς πριν από την αναμέτρηση με τους Γιουτα Τζαζ για το NBA 2015-2016, Σολτ Λέικ, Δευτέραη 28 Μαρτίου 2016
Ο Κόμπε Μπράιαντ των Λος Άντζελες Λέικερς πριν από την αναμέτρηση με τους Γιούτα Τζαζ, για το NBA 2015-2016 | Σολτ Λέικ, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 AP PHOTO/RICK BOWMER

Η 'βιομηχανία' ανταλλαγής αθλητικών καρτών γνώρισε πρόσφατα μεγάλη 'έκρηξη', με ανθρώπους σε όλο το αθλητικό φάσμα να πωλούν και να ανταλλάσσουν κάρτες για διάφορα χρηματικά ποσά. Και ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ, συγκαταλέγεται στους παίκτες των οποίων οι κάρτες έχουν τεράστια αξία. Χτίζοντας μια σπουδαία σε διακρίσεις καριέρα για 20 χρόνια, η κληρονομιά που άφησε στο μπάσκετ είναι τεράστια, ακόμη κι αν πρόκειται για πράγματα που θυμίζουν την ύπαρξη του.

Από τη στιγμή που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα και την συντριβή του ελικοπτέρου του στις 26 Ιανουαρίου του 2020, είναι χιλιάδες άνθρωποι που επιθυμούν να έχουν στην κατοχή τους ένα -έστω μικρό- κομμάτι της ιστορίας του, καθώς αναφίβολα υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο παρκέ.

Ανάμεσα τους προφανώς και βρίσκονται συλλέκτες, που έψαξαν για μια ξεχωριστή κάρτα που απεικονίζει τον Κόμπι Μπράιαντ και μια από αυτές έγινε πρωτοσέλιδο για το ποσό που πωλήθηκε μέσω των δημοπρασιών Goldin. Μια σπάνια, ρούκι κάρτα με τον μύθο του ΝΒΑ που έπιασε το ποσό - ρεκόρ του 1.5 εκατ. ευρώ!

Αυτά είναι τα περισσότερα χρήματα που έχει ξοδέψει ποτέ οποιοσδήποτε για να αποκτήσει μια κάρτα του Κόμπι Μπράιαντ, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της Goldin Auctions, Κεν Γκόλντιν, στο ESPN.

"Ο Κόμπε Μπράιαντ ήταν ένας από τους πιο σκληρούς και ανταγωνιστικούς παίκτες όλων των εποχών. Μια πραγματικά μεγαλύτερη από τη ζωή μορφή. Η rookie κάρτα του είναι μια από τις σπανιότερες που υπάρχουν και μία από τις δύο μόνο στη γη σε παρθένα κατάσταση μαύρης ετικέτας, επομένως συγκεντρώνει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Το γεγονός ότι πωλήθηκε στην τελική τιμή της δημοπρασίας του 1.5 εκατ. ευρώ, ρεκόρ όλων των εποχών για οποιαδήποτε κάρτα Κόμπε Μπράιαντ, μιλάει για το πόσο αγαπητός ήταν σε όλο τον κόσμο. Ο ενθουσιασμός για την ανταλλαγή καρτών και τα αναμνηστικά δεν ήταν ποτέ υψηλότερος και καθώς ακόμη περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν την απίστευτη επενδυτική ευκαιρία που προσφέρουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, αναμένουμε ότι το ενδιαφέρον θα συνεχίσει να αυξάνεται", τόνισε χαρακτηριστικά

Η σπανιότητα και η κατάσταση της κάρτας αύξησαν σίγουρα την αξία της και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο κάτοχος αυτής θα αποφασίσει να επωφεληθεί από το πιθανό κέρδος που θα έφερνε η μια πώληση της ή θα την κρατήσει. Το ίδιο φυσικά ισχύει για όλους όσους κατέχουν μια σπάνια κάρτα του θρύλου των Λέικερς.

Την αξία που αποκτά κάθε μορφή τέχνης που φέρνει στην μνήμη τον Κόμπι Μπράιαντ, αποδεικνύει και ένα ακόμη παράδειγμα. O Αυστραλός Κόντε Άμπντο, καλλιτέχνης στην ψηφιακή τέχνη και γνωστός ως 'Bosslogic', δημιουργεί διάφορους τύπους έργων τέχνης αλλά ένα κομμάτι που έγινε περιζήτητο, ήταν μια ψηφιακή δημιουργία NFT (Non-Fungible-Token) που αφορούσε τον Μπράιαντ με τίτλο 'Forever Mamba'.

Ένας έμπορος κρυπτογράφησης αγόρασε αρχικά το έργο τέχνης για $ 824, (οι δύο αριθμοί που ο Κόμπε φορούσε όσο αγωνίστηκε στους Λέικερς), αλλά μετά την απόκτηση του άρχισε να λαμβάνει προσφορές αξίας ακόμη και 20.000 ευρώ! Ο ίδιος είπε ότι η πώληση του ψηφιακού έργου τέχνης δεν αποτελεί μέρος των σχεδίων του και είναι αβέβαιο εάν και ποιο ποσό θα μπορούσε να τον πείσει να αποχωριστεί την συγκεκριμένη δημιουργία με τον Κόμπι Μπράιαντ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK