Η Σλοβενία στέλνει την Εθνική στα μπαράζ

Την πολύ κακή εμφάνισή της στα πρώτα τρία δεκάλεπτα του αγώνα πλήρωσε η Εθνική ομάδα στο δεύτερο παιχνίδι της στο Ευρωμπάσκετ. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη ηττήθηκε από τη Σλοβενία με 68-56 και απώλεσε την ευκαιρία να "καπαρώσει" την πρώτη θέση του Γ' ομίλου.

Η Σλοβενία στέλνει την Εθνική στα μπαράζ

Αυτοί είμαστε. Τόσο καλοί όσο με την Γαλλία τόσο κακοί όπως κόντρα στην Σλοβενία οπότε η εθνική ηττήθηκε με 68-56 και θα περιμένει την Κυριακή να μάθει ποια θέση θα κατακτήσει. Όλα είναι θέμα αδυναμιών και κάποια στιγμή θα φαινόταν η απουσία ενός ή δύο παικτών από τον πάγκο για να κάνουν κάτι διαφορετικό στην επίθεση. Δεν σημαίνει όμως πως χάθηκαν όλα από μία ήττα.




Το κοινό ήταν εχθρικό, το γνώριζαν όλοι από την πρώτη στιγμή καθώς οι Σλοβένοι φρόντισαν να γεμίσουν την "Χάλα Πιονίρ" και να δώσουν ένα μικρό προβάδισμα στους συμπατριώτες τους. Το ισορρόπησε γρήγορα η διορατικότητα του Διαμαντίδη μέσα στην άμυνα και οι εξαιρετικές τοποθετήσεις του Κακιούζη. Με έξι γρήγορους πόντους έφερε την εθνική μας μπροστά 6-5 αλλά γρήγορα ο Νάχμπαρ βρήκε την αδυναμία στην προσωπική άμυνα και με διαδοχικά λέι απ έκανε το σκορ 8-11 στο 7.

Η εθνική μας κατάφερε χάρις στην άμυνα του Διαμαντίδη να βγάλει κάποιους αιφνιδιασμούς και να προηγηθεί 14-11 αλλά εκεί φάνηκε η πρώτη αδυναμία. Οι παίκτες μας απέναντι στην οργανωμένη άμυνα και τον χαμηλό ρυθμό δεν πέτυχαν να αντιδράσουν και με επιμέρους σκορ 9-1 κι ένα απίθανο τρίποντο του Μπετσίροβιτς οι Σλοβένοι προηγήθηκαν 14-20 στο 10 την ίδια ώρα που ο Θοδωρής Παπαλουκάς υπέπιπτε σε συνεχόμενα λάθη ενώ ο Παπαδόπουλος αδυνατούσε να νικήσει στο ένας εναντίον ενός τον Νεστέροβιτς.

Με τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι οι κατ' ουσία γηπεδούχοι ξέφυγαν 14-22. Η εθνική μας απάντησε με σερί 5-0 αλλά οι Σλοβένοι ξέφυγαν 19-28. Οι τεχνικές ποινές στους ευερέθιστους αντιπάλους μας και ιδιαίτερα τον προπονητή τους ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τα πολλά φάουλ εις βάρος της ομάδας του, έδωσαν μία ανάσα αλλά δεν έλυσαν το πρόβλημα. Το 23-28 έγινε εν ριπή οφθαλμού 23-35 καθώς οι παίκτες του Γιαννάκη ήταν αδύνατον να έχουν έστω και μία καλή επιλογή απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Το 27-37 του ημιχρόνου δεν έδινε στους Σλοβένους την νίκη ως αριθμός. Εμφάνιζε όμως μία μέτρια εικόνα από την ελληνική ομάδα.

Με έναν καλύτερο αντίπαλο η κατάσταση στην τρίτη περίοδο θα μπορούσε να ήταν ακόμα χειρότερη. Οι Σλοβένοι, αν και φορτωμένοι με φάουλ, χωρίς να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο προηγήθηκαν 33-52 στο 27 χάρις στον έλεγχο των ριμπάουντ και τον περιορισμό των δικών τους λαθών. Οι διεθνείς μας χωρίς ο ένας να βοηθάει τον άλλο, χωρίς σκριν για πιο ελεύθερες επιλογές κόλλησαν πασάροντας σε έναν καλά κλεισμένο Λάζαρο Παπαδόπουλο. Η άμυνά μας στο τέλος κατάφερε να κρατήσει την διαφορά στο 39-54 του 30. Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει κυρίως λόγω της μέτριας δυναμικότητας του αντιπάλου. Οι παίκτες του Πίπαν κουράστηκαν, έμειναν λίγοι με δεδομένα τα πολλά φάουλ των βασικών οι δικές μας βολές έβρισκαν τον στόχο και ο αγώνας απέκτησε πάλι ενδιαφέρον στο 33 όταν το ταμπλό έγραψε 49-56. Ως εκεί όμως.

Τα στεφάνια δεινοπάθησαν από τα συνεχόμενα άκαιρα και άστοχα τρίποντα ενώ κανείς δεν κατάλαβε δύο πράγματα: την απουσία του Κακιούζη και την παρουσία του Σπανούλη ο οποίος τρίπλαρε άσκοπα μέχρι να βρει πετρέλαιο. Αυτό βέβαια ήταν το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί από την στιγμή κατά την οποία δεν υπήρχε καμία εναλλακτική λύση στην επίθεση. Το τελικό 56-68 ήταν πέρα για πέρα δίκαιο υπέρ των Σλοβένων. Η εθνική μας δεν έχει την τύχη στα χέρια της και θα ξέρει πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με την Βοσνία αν θα κριθούν όλα στις ισοβαθμίες ή θα τερματίσει δεύτερη.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 27-37, 39-54, 56-68


ΕΛΛΑΔΑ: Κακιούζης 7, Παπαδόπουλος 15, Χατζηβρέττας 5, Ζήσης 9(1), Διαμαντίδης 7(1), Ντικούδης 3, Φώτσης 3(1) , Σπανούλης 4,

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Λάκοβιτς 5, Νάχμπαρ 16, Μπετσίροβιτς 18(4), Γιούρακ 5, Νεστέροβιτς 6, Μίλιτς 11, Μπρέζετς 4, Λόρμπεκ 2


News 24/7

24MEDIA NETWORK