Η στρίπερ πίσω από την κόντρα του Τζορτζ με τους Λίλαρντ και Κάρι

Γίνεται μία ιστορία με μία στρίπερ πριν από 6 χρόνια να έχει μετατρέψει τον δεύτερο καλύτερο παίκτη των Λος Άντζελες Κλίπερς σε 'λυδία λίθο' της σειράς με τους Ντάλας Μάβερικς;

Ο Πολ Τζορτζ των Λος Άντζελες Κλίπερς σε στιγμιότυπο με τους Ντέιμιαν Λίλαρντ και Γιουσούφ Νούρκιτς των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερ σε αναμέτρηση για τον 1ο γύρο των NBA Playofffs 2019-2020 στο 'ESPN Wide World of Sports Complex', Φλόριντα | Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
Ο Πολ Τζορτζ των Λος Άντζελες Κλίπερς σε στιγμιότυπο με τους Ντέιμιαν Λίλαρντ και Γιουσούφ Νούρκιτς των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερ σε αναμέτρηση για τον 1ο γύρο των NBA Playofffs 2019-2020 στο 'ESPN Wide World of Sports Complex', Φλόριντα | Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 AP PHOTO/KIM KLEMENT

Στη διαδρομή του να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος που έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ, ακριβώς την ίδια εποχή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 'γράφει' αριθμούς που τον βάζουν στην ίδια κατηγορία μόνο με τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο Λούκα Ντόντσιτς πρέπει να κάνει ό,τι έκανε στο 4ο παιχνίδι. Ασφαλώς, οι 43 πόντοι, τα 17 ριμπάουντ κι οι 13 ασίστ είναι μία υπερβολή σε ό,τι αφορά το αίτημα του θεατή. Δεν χρειάζονται τόσο πολλά, όταν αυτά, μάλιστα, συνδυάζονται με το τελευταίο νικητήριο σουτ, που έφερε τα δύο κλασικά 'bang' του Μάικ Μπριν.

Ο Ντόντσιτς, που ως τώρα είχε αστοχήσει σε 10 τέτοια σουτ, για ισοφάριση ή νίκη, στην καριέρα του στο πρωτάθλημα και δεν είχε πετύχει ένα, το βράδυ της Κυριακής έκανε το αριστούργημά του, στη νίκη των Ντάλας Μάβερικς επί των Λος Άντζελες Κλίπερς με 135-133, στο 'Bubble' του Ορλάντο. Ο Σλοβένος έπαιζε με διάστρεμμα και τον Κρίσταπς Πορζίνγκις να απουσιάζει. Ήταν ο αναμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας του Ρικ Καρλάιλ, σε ένα απίθανο παιχνίδι, το κορυφαίο των Playoff του ΝΒΑ τη φετινή περίοδο. Ο 21χρονος μπόρεσε, όμως, να βασιστεί στους συμπαίκτες του. Τον Τρέι Μπερκ, που είχε 25 πόντους, τον Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ με 21 και τον Σεθ Κάρι, με 15 και 6/9 σουτ εντός πεδιάς. Ο τελευταίος παίζει εκπληκτικά σε όλη τη σειρά και δεν του φαίνεται: στο πρώτο παιχνίδι, την ήττα των Μάβερικς με 110-118, είχε 14 με 5/11. Στο 2ο, τη νίκη 127-114, είχε 15 με 6/9. Στο 3ο, την ήττα 122-130, είχε 22 με 9/11 και 4/4 τρίποντα.

Σε ένα εύστοχο ανάποδο λέι απ, στο οποίο κέρδισε και το φάουλ από τον Πολ Τζορτζ, ο αναπληρωματικός των Μάβερικς γύρισε και τον έβρισε. Ο παίκτης των Κλίπερς δεν αντέδρασε καν. Αυτό το 4ο ματς ήταν κόλαφος για τον Τζορτζ. Έπαιξε 45 λεπτά, για να προσφέρει μόνο 9 πόντους με 3/14 εντός πεδιάς. Το τελευταίο άστοχο σουτ του ήταν ένα πανεύκολο λέι απ.

Από αυτήν τη μεμονωμένη φάση, της επίθεσης του Κάρι στον Τζορτζ, δεν γίνεται να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα. Αλλά η βάση της θα μπορούσε να έχει ρίζες σε μια τρελή ιστορία που κατά βάση είναι γνωστή, αλλά πρέπει να ενώσεις τα κομμάτια της για να γίνει κατανοητή. Γίνεται να ειπωθεί ότι δεν ισχύει, κατά πάσα πιθανότητα, και ότι ο 'χρυσός' ολυμπιονίκης στο Ρίο με τις ΗΠΑ είχε ένα κακό ματς. Ωστόσο, ανεξαρτήτως των πιθανοτήτων που της δίνονται, ο Τζορτζ έχει κάνει 3 πολύ άσχημα παιχνίδια. Από 'Playoff P' έχει μετατραπεί σε 'Pandemic Pee'.

Έπειτα από το 'έντιμο' πρώτο, με τους 22 πόντους και τα 10/22, έμεινε στους 14 με 4/17 στο 2ο και στους 11 με 3/16 στο 3ο. Οι 15,3 πόντοι ανά μέσο όρο, με ποσοστό 29% σε ευστοχία, σε αντίθεση με τους 21,5 πόντους με 44% στην κανονική περίοδο, καθρεφτίζουν έναν παίκτη σε παρακμή. Αυτό σημαίνει ότι ο Λου Γουίλιαμς πρέπει να παίζει περισσότερο για να καλυφθούν τα επιθετικά κενά και, άρα, να γίνεται πιο εύκολο το ματσάρισμα των Μάβερικς στις επιθέσεις τους, ιδίως αν παίζει την ίδια στιγμή κι ο Ρέτζι Τζάκσον. Ας μη λησμονείται ότι μετά το τελευταίο τάιμ άουτ, ο Καουάι Λέοναρντ άλλαξε στο σκριν και έμεινε στον Μάξι Κλίμπα, αφήνοντας τον Τζάκσον πάνω στον Ντόντσιτς.

Κι αν αυτή η επίθεση του Κάρι, με μια ευανάγνωστη βρισιά στο ριπλέι, όντως δεν σημαίνει κάτι, αυτό που θα μπορούσε να εξαχθεί ως νόημα από την ιστορία, που είναι ολότελα προσωπική, θα γινόταν να 'δένει' με την κακή εικόνα του Τζορτζ. Διότι η σύμπτωση είναι πολύ ισχυρή.

Το 2014, ο ανερχόμενος αστέρας Τζορτζ ήταν σύντροφος της Κάλι Ρίβερς. Το επώνυμο της κοπέλας δεν είναι τυχαίο, μια και είναι η κόρη του Ντοκ Ρίβερς. Ο Τζορτζ θα μπορούσε να έχει για πεθερό τον νυν προπονητή του, μόνο που μία ιστορία με μία στριπτιζέζ οδήγησε την Κάλι στο χωρισμό. Η ιστορία δεν είναι απάτης, αυτό δα θα γινόταν εύκολα να έχει συγκαλυφθεί. Αφορά σε μια εγκυμοσύνη και την αποκάλυψη της αντίδρασης από τον νυν παίκτη των Κλίπερς.

Ο Τζορτζ άφησε έγκυο την Ντανιέλα Ρατζίκ, από το Κουίνς της Νέας Υόρκης, ενώ είχε επισυνάψει σχέση με την Κάλι, σημερινή σύζυγο του Σεθ Κάρι. Τότε έπαιζε στους Ιντιάνα Πέισερς και αυτό που έκανε ήταν να προσφέρει 1.000.000 δολάρια στη Ρατζίκ για να κάνει έκτρωση. Ο λόγος ήταν για να μην απειληθεί η σχέση με την κόρη του νυν προπονητή του. Η κοπέλα αρνήθηκε και κράτησε το παιδί, άρα αναπόφευκτα η ιστορία έγινε γνωστή. Η Ρίβερς δεν άντεξε την εξέλιξη και χώρισε τον Τζορτζ, ο οποίος με τη σειρά του κατέληξε στη Ρατζίκ. Είναι μαζί της ακόμη και έχουν δύο κόρες, η πρώτη από τον απαγορευμένο 'καρπό'. Κι αν ο Κάρι φαίνεται ότι δεν έχει δουλειά ως εδώ, πλέον είναι παντρεμένος με τη... Ρίβερς, άρα παίζει απέναντι στον πρώην της και τον τωρινό πεθερό του. Τζακ ποτ.

Στην ιστορία υπάρχει δυναμική, με τον Τζορτζ να ανακατεύεται σε δημόσιο trash talk με τον Ντέιμιεν Λίλαρντ, μετά τη νίκη των Κλίπερς επί των Πόρτλαντ Μπλέιζερς στις 8 Αυγούστου. Ο τελευταίος έκανε δηλώσεις ύστερα απ' τη λήξη του παιχνιδιού για τους πανηγυρισμούς του Πάτρικ Μπέβερλι (και του Τζορτζ), ο οποίος δεν παίζει στα Playoff και δεν είχε παίξει ούτε σε εκείνο το ματς, και είχε τονίσει: "Με ρωτάτε για τον Πάτρικ Μπέβερλι, που είχα στείλει σπίτι μία προηγούμενη φορά. Ο Πολ Τζορτζ είχε σταλεί σπίτι από μένα πέρυσι στα Playoff, οπότε ξέρουν. Ο λόγος που αντιδρούν έτσι είναι γι' αυτά που περιμένουν από μένα, που είναι ένα σημάδι σεβασμού, και απλώς δείχνει τι έχω κάνει σε υψηλό επίπεδο περισσότερες φορές παρά όχι. Δεν προσβάλλομαι από αυτό".

Το Bleacher Report ανέβασε το βίντεο του Λίλαρντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άμεσα απάντησαν τόσο ο Μπέβερλι όσο και ο Τζορτζ. Ο τελευταίος έγραψε "και θα σταλείς σπίτι αυτόν τον χρόνο, σεβασμός", με αποτέλεσμα να απαντήσει ο Λίλαρντ "συνεχίστε να αλλάζετε ομάδες, να αποδράτε του τροχού. Εσείς αγόρια είστε βλάκες".

Σε αγωνιστικό επίπεδο, αυτή ήταν η αλληλουχία. Μόνο όταν πήρε σειρά η αδελφή του Ντέιμ, ΛαΝέ Λίλαρντ, το πράγμα άρχισε να περιπλέκεται. Σε βίντεο, είπε το εξής: "Είπα νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να αφήσω αυτήν την κατάσταση με τον Πολ Τζορτζ να περάσει έτσι -και με τον Πάτρικ Μπέβερλι- επειδή όλοι ξέρουν πώς είναι το στόμα μου, τι μπορεί να πει. Επειδή δεν μπορείς να μιλάς, άφησες μία π...η στριπτιζέζ έγκυο". Η Ρατζίκ επίσης δεν κράτησε το στόμα της κλειστό, σχολιάζοντας "κάποιος να έρθει να πάρει αυτήν την αγελάδα", ένα ρατσιστικό σχόλιο για τα παραπανίσια κιλά της Λίλαρντ.

Αυτό που έκανε ο Τζορτζ σχεδόν άμεσα ήταν να καλέσει τον Λίλαρντ στο τηλέφωνο και να του ζητήσει συγγνώμη. Απ' ό,τι φαίνεται, αυτή η εξέλιξη τον επηρέασε, όπως σε ένα βαθμό ίσως τον επηρεάζει το να αντιμετωπίζει σε μία σειρά 7 παιχνιδιών στην ίδια πόλη τον νυν σύζυγο της πρώην φίλης του. Όσο δύσκολο κι αν είναι να δοθεί περισσότερη σημασία από εκείνη που της πρέπει, είναι μία αλληλουχία που έρχεται ακριβώς την περίοδο που φαίνεται ότι ο Τζορτζ έχει αφήσει τον καλό εαυτό του στην Καλιφόρνια κι η κακή εικόνα του έχει καταδικάσει ήδη τους Κλίπερς σε έναν ψυχοβγάλτη απέναντι στο θαυματοποιό Ντόντσιτς. Ίσως η συγγνώμη, πάντως, και το κατέβασμα των τόνων, να έπαιξε ρόλο στους 35 πόντους του στον 5ο αγώνα και τη νίκη με 154-111. Θα δείξει μέχρι το επόμενο tweet.


News 24/7

24MEDIA NETWORK