Η... συμμορία των 14άρων για το καλό του αθλήματος

Σε μια πρωτότυπη -για τα ελληνικά δεδομένα- κίνηση προχώρησε τη Δευτέρα ο ΕΣΑΚΕ. Η διοργανώτρια αρχή της Α1 συγκέντρωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όλους τους προπονητές των 14 ομάδων της μεγάλης κατηγορίας (πλην του Ντράγκαν Ράτσα του Ηρακλή, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί λόγω οικογενειακού πρωταθλήματος) και έδωσε την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να μιλήσουν μαζί τους τόσο για το φετινό πρωτάθλημα, όσο και για τη διοργάνωση γενικότερα.

Η... συμμορία των 14άρων για το καλό του αθλήματος


Ρεπορτάζ: Νίκος Γιαννόπουλος, Σταύρος Καραΐνδρος

Σε μια πρωτότυπη -για τα ελληνικά δεδομένα- κίνηση προχώρησε τη Δευτέρα ο ΕΣΑΚΕ. Η διοργανώτρια αρχή της Α1 συγκέντρωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όλους τους προπονητές των 14 ομάδων της μεγάλης κατηγορίας ( πλην του Ντράγκαν Ράτσα του Ηρακλή, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί λόγω οικογενειακού προβλήματος) και έδωσε την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να μιλήσουν μαζί τους τόσο για το φετινό πρωτάθλημα, όσο και για τη διοργάνωση γενικότερα.

Μια κίνηση ιδιαίτερα ενθαρρυντική που δείχνει πως ο ΕΣΑΚΕ ενδιαφέρεται για το μπάσκετ και την προβολή του, ενώ την ίδια διάθεση έδειξαν και οι προπονητές.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε "πάσα" στους 13 προπονητές να πουν δύο λόγια πριν περάσουν στα... χέρια των δημοσιογράφων. Οι τεχνικοί των ομάδων μίλησαν με τη σειρά που τερμάτισαν την περυσινή περίοδο. Αναλυτικά:

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός): "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και σε ένα πρωτάθλημα πολύ καλό, όπως έδειξε πέρυσι. Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά".

Λευτέρης Κακιούσης (ΑΕΚ): "Περιμένουμε τον Βοτίγκο Κάμινγκς για να συμπληρωθεί το ρόστερ. Είναι κοινό μυστικό αυτό. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά".

Μέμος Ιωάννου (Πανιώνιος): "Αλλάξαμε πολλά το καλοκαίρι στον Πανιώνιο, ήρθαν εννέα καινούργιοι παίκτες και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μία σταθερή βάση. Χτίζουμε το μέλλον και μας περιμένει σκληρή δουλειά".

Παναγιώτης Γιαννάκης (Μαρούσι): "Το πιο δύσκολο τρίποντο για κάθε παίκτη είναι να κερδίσει τον εαυτό του. Ο κόσμος αναζητάει αφορμή για να αγαπήσει το άθλημα. Θέλει νέα πρόσωπα. Η περσινή χρονιά έφερε κόσμο στο γήπεδα, κάτι που είναι πολύ καλό, αρκεί να μην υπάρχει φανατισμός για το αποτέλεσμα".

Ηλίας Ζούρος (Αρης): "Δεν υπάρχει νέο στοίχησα, υπάρχει καινούργια προσπάθεια. Στον Αρη κάνουμε επενδύσεις στους νεαρούς αθλητές, οι οποίοι στο μέλλον θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα".

Μπάνε Πρέλεβιτς (ΠΑΟΚ): "Μακάρι να προσθέταμε κι άλλους νεαρούς Ελληνες παίκτες στο ρόστερ, αλλά αναγκαστήκαμε να πάρουμε πέντε ξένους για πρώτη φορά. Η γενικότερη φιλοσοφία μας είναι να ρίχνουμε βάρος στα ταλέντα".

Γιώργος Καλαφατάκης (Μακεδονικός): "Εχω αναλάβει αρκετές δύσκολες αποστολές στην καριέρα μου. Είναι μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα μου, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε με σκληρή δουλειά".

Γιόνας Καζλάουσκας (Ολυμπιακός): "Εχουμε μία νέα ομάδα και χρειάζεται χρόνος ακόμα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο. Εχουν γίνει καλές κινήσεις το καλοκαίρι και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά".

Βαγγέλης Αλεξανδρής (Ολ.Λάρισας): "Σκεφτόμαστε την επόμενη ανανέωση της ομάδας, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με το συμβόλαιο που υπέγραψα. Δεν με ενοχλεί η... επταετία".

Κώστας Πετρόπουλος (Πανελλήνιος): "Η Εθνική ομάδα μας έδειξε το δρόμο. Πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στον κ.Γιαννάκη και τον κ.Κακιούση. Μας έδειξαν τι σημαίνει ενότητα και πως μπορεί μια ομάδα να είναι μια "γροθιά". Ο Πανελλήνιος έκανε καλή δουλειά το καλοκαίρι και μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Πήραμε ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Επίσης κάναμε επένδυση σε όλα τα τμήματα και δώσαμε βάση στους νέους".

Ντάρκο Ρούσο (Απ.Πατρών): "Αυτή τη χρονιά έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Ο κόσμος της Πάτρας θα δει καλό μπάσκετ".

Βασίλης Φραγκιάς (Κολοσσός Ρόδου): "Επιθυμία μας είναι να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά δεν τις φοβόμαστε. Θέλουμε να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα. Εύχομαι να μην έχουμε βία στα γήπεδα".

Κώστας Πιλαφίδης (Γυμναστικός Λάρισας): "Η διάρκεια θα δείξει αν η Λάρισα αντέξει τρεις ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να χαρούμε το άθλημα. Ευχομαι να μην έχουμε επεισόδια σαν κι αυτά που είδαμε την περασμένη Πέμπτη".

Για την εκδήλωση αυτή μίλησε και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Αντώνης Οικονομίδης: "Είμαι χαρούμενος που μαζευτήκαμε όλοι εδώ. Θέλω να μας κρίνετε από αυτό που θα παρουσιάσουμε. Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Χαίρομαι που μαζεύτηκαν όλοι οι προπονητές μαζί έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών. Θα γίνουν κι άλλες συγκεντρώσεις γιατί μας ενδιαφέρει η ξεκάθαρη άποψη των προπονητών. Εύχομαι καλή χρονιά. Θέλουμε να προστατεύσουμε το άθλημα".


Μικρά-Μικρά

* Στις 13:00 ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει η συνέντευξη Τύπου, αλλάάρχισε 15 λεπτά αργότερα. Ο λόγος ήταν η καθυστερημένη άφιξη ορισμένων δημοσιογράφων.

* Από τους προπονητές τελευταίος έφτασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης (στις 12:55), ενώ προτελευταίος εμφανίστηκε ο Μέμος Ιωάννου, ο οποίος δεν ήθελε να μπει στην αίθουσα που γινόταν η συνέντευξη Τύπου αν δεν έπινε πρώτα μερικές γουλιές από τον καφέ του!

* Λάτρεις του καπνίσματος έδειξαν οι Μέμος Ιωάννου και Βασίλης Φραγκιάς που έψαχναν εναγωνίως για ένα τασάκι.

* Ο μόνος που φορούσε γραβάτα -απ'όλους τους προπονητές- ήταν ο Γιόνας Καζλάουσκας. Αντίθετα, ο Λευτέρης Κακιούσης εμφανίστηκε με την φόρμα προπόνησης.

* Η σειρά με την οποία κάθισαν οι προπονητές (από τα αριστερά προς τα δεξιά): Φραγκιάς, Αλεξανδρής, Καζλάουσκας, Πρέλεβιτς, Γιαννάκης, Κακιούσης, Ομπράντοβιτς, Ιωάννου, Καλαφατάκης, Ρούσο, Πετρόπουλος και Πιλαφίδης.

* Πολλά ήταν τα "πηγαδάκια" μεταξύ των προπονητών πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου. Το κυριότερο ήταν αυτό ανάμεσα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Μπάνε Πρέλεβιτς.

* Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας, γύρισε απ'όλα τα τραπέζια και χαιρέτισε όλους τους προπονητές.

* Οι προπονητές ενημερώθηκαν ότι μετά το τέλος κάθε αγώνα ο κομισάριος θα τους δίνει από έναν φάκελο μέσα στον οποίο θα βάζουν τις παρατηρήσεις και τα παράπονά τους για τους διαιτητές της συγκεκριμένης αναμέτρησης!

* Από 6 διαφορετικές περιοχέςς προέρχονται οι 14 ομάδες της Α1. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρόδος και Κοζάνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK