Η τεχνική ανάλυση του Ηλία Ζούρου: Ετσι θριάμβευσε ο Ολυμπιακός

O Hλίας Ζούρος αναλύει για λογαριασμό των αναγνωστών του Contra.gr την τακτική προσέγγιση του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ και εξηγεί γιατί θριάμβευσαν τελικά οι "ερυθρόλευκοι".

Η τεχνική ανάλυση του Ηλία Ζούρου: Ετσι θριάμβευσε ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός γενικά παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένος στον τομέα της τακτικής. Δεν αποτελεί φοβερή είδηση βέβαια αυτό.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ πήγε σε πολλές παγίδες στο λόου ποστ στον παίκτη που βρισκόταν στην πλευρά της μπάλας, και κυρίως στον Πρίντεζη.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλές αντιδράσεις σ' αυτόν τον τρόπο άμυνας του αντιπάλου, πήρε σωστές αποφάσεις, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα αλλά δεν έβαλε τα περιφερειακά σουτ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ αποφάσισε να πάει σε πολλές αλλαγές στα πικ εν ρολ. Ο Ολυμπιακός από τη δική του πλευρά επέλεξε να στείλει την μπάλα μέσα στη ρακέτα και να πάει στο inside game κερδίζοντας μερικά σημαντικά φάλου και παίρνοντας νωρίς το μπόνους των βολών.

Οι Ρώσοι συνέχισαν και τις παγίδες χωρίς όμως να καταφέρουν να είναι αποτελεσματικοί. Σιγά-σιγά ο Ολυμπιακός έβγαζε την ψυχολογία του νικητή στηριζόμενος στους Ελληνες παίκτες του και στη συνέχεια ήρθε ο... Σπανούλης.

Δεν ρόλαρε πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά στο τέλος και έβαλε και δημιούργησε. Τα έκανε όλα, κοντολογίς.

Στο τέλος ο Ολυμπιακός, πολύ σωστά, κόντυνε το σχήμα του και πήγε στην τελική του αντεπίθεση με τέσσερις Ελληνες και τον Γκριρ. Ισορρόπησε έτσι και μάτσαρε καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Ολυμπιακός στις λεπτομέρειες ήταν και πιο εύστοχος και πιο ψύχραιμος και σαφώς πιο ήρεμος. Δίκαια θριάμβευσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK