Η θρυλική ερωτική φάρσα που έκρινε το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού

Πριν από 14 χρόνια, ο Γκέιμπ Προύιτ δεχόταν μήνυμα από μια 'Victoria', που ήθελε να τον γνωρίσει αμέσως. Αποδείχθηκε πως 'VIctoria' ήταν το όνομα μιας καλοστημένης catfish τρολιάς, σε μια εποχή που η social επικοινωνία ήταν πιο 'αθώα' από ποτέ.

Η θρυλική ερωτική φάρσα που έκρινε το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τη σεζόν 2005-2006, το MySpace, το MSN, η υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων της Yahoo ήταν μερικοί από τους 'προγόνους' του Facebook και του Instagram. Ήταν μια εποχή αθώα, που οι περισσότεροι -τότε- 20χρονοι, έχοντας 'αναλογικό' τρόπο σκέψης, προσπαθούσαν με ανεμελιά και ευπιστία να διαχειριστούν τα νέα ψηφιακά εργαλεία, μην έχοντας γνώση για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν. Ο Γκέιμπ Προύιτ, 19 ετών τότε και μέλος της ομάδας μπάσκετ του κολεγίου της Νότιας Καλιφόρνια, ήταν ένας από από εκείνα τα 'αθώα παιδιά'.

Ο γκαρντ που τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε στους Μπόστον Σέλτικς αλλά και σε ομάδες της ΕΚΟ Basket League (Πανιώνιος, Ρέθυμνο) και της Κύπρου (Κεραυνός), είχε αναρτήσει σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης της εποχής τα προσωπικά στοιχεία του, όπως email και τηλέφωνο. 

Κάποια στιγμή, ένα μήνυμα από email διεύθυνση με όνομα 'Sexy Bruin Babe' φτάνει στο inbox του. Ο αποστολέας συστηνόταν ως 'Victoria' και ήταν υπερβολικά διαχυτική μαζί του. "Είσαι σπουδαίος παίκτης, έχεις υπέροχο σώμα, θέλω να γνωριστούμε", του έγραφε κι εκείνος απαντούσε με την ίδια θέρμη. "Εκείνη την εποχή ήθελα οπωσδήποτε να είμαι με μια γυναίκα", θα εξομολογηθεί μερικά χρόνια αργότερα στο Yahoo Sports, προσθέτοντας "μόλις έκλεισα μαζί της ραντεβού, πήγα κατευθείαν στο δωμάτιο του συμπαίκτη και φίλου μου, Κρις Πενρόουζ, για να του πω τα νέα". Αυτό που ακολούθησε, όμως, τον προσγείωσε ανώμαλα. 

Καμία Victoria, κανένα κορίτσι, κανένα 'Sexy Bruin Babe' δεν υπήρχε. Ο Προύιτ, όπως ο Πάνος από το 'Ας Περιμένουν οι Γυναίκες', είχε πάθει μεγάλη ταραχή από αυτήν τη γνωριμία, ίσως είχε σκεφτεί "παρουσιάζεται αυτή στο Yahoo Instant Messenger, εμένα η ζωή μου αρχίζει από την αρχή", αλλά το κορίτσι δεν υπήρχε. Υπήρχε, όμως, ένα παιχνίδι κόντρα στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, εντός έδρας. Κοιτώντας προς την εξέδρα, ο Προύιτ κατάλαβε αμέσως τι ήταν τελικά αυτή η 'Victoria'. Οι οπαδοί της Πενσιλβανία είχαν γράψει σε πλακάτ το τηλέφωνό του, μαζί με τις λέξεις 'CALL GABE' και 'VICTORIA'.

Όλο το γήπεδο είχε αντιληφθεί τη φάρσα και φώναζε δυνατά, ανάμεσα τους και παίκτες όπως ο Μπρουκ και ο Ρόμπιν Λόπεζ (πριν αρχίσουν wrestling με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο), βγάζοντας τον Γκέιμπ εκτός παιχνιδιού με το καλημέρα. Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έχανε με μεγάλη διαφορά από την Πενσιλβάνια. Ο σπουδαστής Στιβ Κένιον, ο άνθρωπος που έγινε 'Victoria' για να δώσει στην ομάδα του κολεγίου του μια πολύτιμη νίκη, αποκάλυψε την πράξη του 10 χρόνια αργότερα. Αναμένουμε -τουλάχιστον- ένα TEDx Talk από τον Προύιτ με θέμα τις online φάρσες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK