Η βραδιά του Ντιρκ Νοβίτσκι: Η ομιλία, το άγαλμα, το 10ημερο συμβόλαιο και ο Ζαγκλής

Η πρόταση του Τζέισον Κιντ να επιστρέψει στα παρκέ. Η αποκάλυψη του αγάλματος. Η συγκινητική ομιλία. Οι πρωταθλητές του 2011 και η ατάκα του Ανδρέα Ζαγκλή που έκλεψε τις εντυπώσεις. Το SPORT24 παρουσιάζει όσα όμορφα συνέβησαν στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του Ντιρκ Νοβίτσκι από τους Μάβερικς.

Η βραδιά του Ντιρκ Νοβίτσκι: Η ομιλία, το άγαλμα, το 10ημερο συμβόλαιο και ο Ζαγκλής
Ⓒ 2021 LM OTERO/ ASSOCIATED PRESS

Η φανέλα του Ντιρκ Νοβίτσκι με το Νο41 πέρασε - και επίσημα - στην ιστορία των Μάβερικς. Το μπάνερ με τον αριθμό του σπουδαίου Γερμανού, του ανθρώπου που άλλαξε την ιστορία των Μαβς, βρίσκεται στην κορυφή του "American Airlines Center". Και οι Μαβς γιόρτασαν μαζί του με τον τρόπο που του άξιζε μετά το τέλος του αγώνα με τους Γουόριορς (νίκη με 99-82).

50 λεπτά. Τόσο χρειάστηκαν οι Μάβερικς για να τιμήσουν τον άνθρωπο που τους έφερε το πρώτο - και μοναδικό - πρωτάθλημα της ιστορίας τους το 2011. Και ήταν (σχεδόν) όλοι εκεί. Ήταν εκεί ο Κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος μίλησε πρώτος. Ήταν εκεί ο Ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν. Ήταν εκεί ο Τζέισον Κιντ - πρώην συμπαίκτης του και νυν τεχνικός των Μάβερικς. Και ήταν εκεί και αρκετοί από την ομάδα που το 2011 ανέβασε το Ντάλας στην κορυφή του μπασκετικού Ολύμπου με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τζέισον Κιντ, Τάισον Τσάντλερ, Πέτζα Στογιάκοβιτς, Σον Μάριον, Τζέι Τζέι Μπαρέα, Καρόν Μπάτλερ, Ίαν Μαϊνμί, όλοι μέλη της πρωταθλήτριας ομάδας των Μαβς του 2011 ήταν εκεί στο πλευρό του Ντιρκ. Όπως ήταν εκεί η οικογένειά του και ο προσωπικός του γυμναστής/προπονητής/μέντορας, Χόλγκερ Γκέτσβίντλερ.

Οι Μάβερικς είχαν ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό. Ξεκίνησαν με ένα VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Νοβίτσκι, πριν εμφανιστεί ο Σίλβερ και πει ότι "σε λατρεύουν σε όλο τον κόσμο, έφερες ένα πρωτάθλημα στους Μάβερικς, είσαι ένα σύμβολο για την λίγκα και κάποιος που άνοιξε τον δρόμο για τους ξένους παίκτες".

Ακολούθησε ένα νέο VIDEO, με τις καλύτερες στιγμές των Μαβς στον δρόμο για το πρωτάθλημα του 2011, πριν πάρει τον λόγο ο Κιντ, ο οποίος φορούσε την φανέλα του Νοβίτσκι. Και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τον ρωτήσει ρωτώντας τον αν θέλει να υπογράψει 10ήμερο συμβόλαιο, πριν αναφέρει ότι "έθεσε τα στάνταρ για το τι θα πει σκληρή δουλειά".

Η συνέχεια όμως ήταν εξίσου όμορφη. Οι Μαβς παρουσίασαν ένα νέο VIDEO, στο οποίο μίλησαν μεταξύ άλλων ο (Γενικός Γραμματέας της FIBA) Ανδρέας Ζαγκλής, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο Στιβ Νας, ο Τζέισον Τέρι, ο Μάικλ Φίνλεϊ, ο Ρικ Καρλάιλ, ο Έιβερι Τζόνσον, ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Γκέτσβίντλερ, αναλύοντας το μεγαλείο του. Ο Ανδρέας Ζαγκλής μάλιστα έκλεψε την παράσταση λέγοντας ότι "για τους ξένους παίκτες την δεκαετία του '90 ήθελαν όλοι να γίνουν σαν τον Μάικλ Τζόρνταν. Την επόμενη δεκαετία, οι ξένοι παίκτες θαύμασαν τον Νοβίτσκι και ήθελαν να γίνουν σαν αυτόν".

Ο προτελευταίος ομιλητής ήταν ο ιδιοκτήτης των Μαβς, Μαρκ Κούμπαν, ο οποίος είπε "το όνομά σου είναι στο παρκέ, βάζουμε τον αριθμό σου στην οροφή για να σε θυμούνται όλοι οι παίκτες. Αυτό όμως δεν είναι όλο Ντιρκ. Σου έδωσα μία υπόσχεση και θα την κρατήσω. Για να θυμούνται όλοι ποιος είσαι θα υπάρξει ένα άγαλμα με εσένα μπροστά από το γήπεδο και θα είναι μεγάλο. Σε ευχαριστούμε. Όχι επειδή μας έφερες το πρωτάθλημα, αλλά επειδή είσαι αυτός που είσαι"

Κλείνοντας, τον λόγο πήρε ο Νοβίτσκι. Και αφού θυμήθηκε πως όταν έφτασε από την Γερμανία στο Ντάλας το 1998 τον περίμεναν εκατοντάδες άνθρωποι στο αεροδρόμιο για να τον αποθεώσουν - μόνο και μόνο για να μάθει μετά από χρόνια πως όλοι αυτοί ήταν εργαζόμενοι της ομάδας! - στην συνέχεια ευχαρίστησε τους πάντες. Από τον Κούμπαν και την οικογένειά του, μέχρι τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του, ακόμα και τους φροντιστές της ομάδας. Και, κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε μία απίστευτη τελετή. Μία τελετή αντάξια της προσφοράς του σπουδαίου Γερμανού στο Ντάλας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK