Η ξεχωριστή αφιέρωση του Σφαιρόπουλου και όλων των παικτών

Προτού κάνει το αρχικό σχόλιό του για το ματς με την Εφές ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε να πει μερικά συγκινητικά λόγια.

Η ξεχωριστή αφιέρωση του Σφαιρόπουλου και όλων των παικτών

Στη μνήμη της αδικοχαμένης συζύγου του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ιωάννας, αφιέρωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τη νίκη-πρόκριση επί της Εφές.

Τόνισε χαρακτηριστικά: " Μιλώντας εκ μέρους όλων των παικτών, του σταφ και όσων δουλεύουν για τον Ολυμπιακό αφιερώνουμε τη νίκη στη μνήμη του συζύγου του προέδρου μας, Ιωάννας Αγγελοπούλου".

Ακολούθως σχολίασε: "Ήταν ήταν μια πολύ σκληρή σειρά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η Εφές από τις αρχές Φεβρουαρίου έπαιζε πολύ καλά και κέρδιζε σταθερά. Παλέψαμε από την αρχή της σεζόν για να έχουμε το πλεονέκτημα και το καταφέραμε. Μετά από μια σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο ματς, η Εφές έδειξε την ποιότητά της και επέστρεψε κλέβοντας το πλεονέκτημα. Το πιο σημαντικό ματς για μας ήταν το τέταρτο γιατί ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο και ήταν ένα μεγάλο παράδειγμα του χαρακτήρα της ομάδας. Όλοι έπαιξαν με κουράγιο και προσπάθεια παίρνοντας πίσω το πλεονέκτημα.

Το πέμπτο ματς ήταν ακόμη μια σκληρή μάχη, η Εφές έκλεισε με προβάδισμα το πρώτο ημίχρονο γιατί είχαμε κακή παραγωγή στην επίθεση, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η άμυνα. Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός πως στο ημίχρονο μιλήσαμε και τους ενθάρρυνα να γίνουμε πιο επιθετικοί στην άμυνα. Ήταν το σημείο που κερδίσαμε μπάλες, σκόραρε εύκολους πόντους και πήραμε ένα προβάδισμα. Γενικά βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο με το επιμέρους σκορ να είναι 50-37 έχοντας μερικά σπουδαία σουτ. Δεν έχει τελειώσει ακόμα, πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας".

Σε ερώτηση για τη στιβαρή οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο Ολυμπιακός απάντησε ότι " είναι επιτυχία της διοίκησης και των προέδρων που συνεχίζουν πάνω στην ίδια φιλοσοφία και δεν αλλάζουν. Είναι μαγκιά τους. Κρατούν τον κορμό και πάνω σε αυτόν χτίζουν. Με παίκτες που παλεύουν με την ομάδα και κερδίζουν συνεχώς εμπειρίες. Είδατε πόσο κομβικός ήταν ο Γιάννης Παπαπέτρου σήμερα. Αν και μικρός σε ηλικία, έχει μπολιαστεί με τον υπόλοιπο κορμό".

Έκλεισε δε χαρακτηρίζοντας άδικο το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ λέγοντας πως " δεν θα πρέπει να υπάρχουν πλέι οφ, θα έπρεπε να πάνε στο Final-4 οι πρώτες τέσσερις μετά από πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών. Στο φινάλε πάντως φάνηκε ότι οι καλύτερες ομάδες έφτασαν στο τέλος. Ήταν μια πορεία δύσκολη που στο βάθος χρόνου παίρνεις αυτό που αξίζεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK