Ιδρωσε αλλά νίκησε ο Αρης

Είδε και έπαθε ο Αρης να νικήσει τη ταλαιπωρημένη Νίμπουργκ αλλά τελικά τα κατάφερε με 83-79 στο "Nick Galis Hall". Δεν κατάφερε όμως να καλύψει και τη διαφορά της ήττας του στην Τσεχία.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÍÉÌÐÏÕÑÊ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - NYMBURK (MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÍÉÌÐÏÕÑÊ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - NYMBURK (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Δεν ξέρουμε αν οι παίκτες του Αρη περίμεναν ένα εύκολο ματς έχοντας στο μυαλό τους ότι η Νίμπουργκ ταξίδεψε οδικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη. Αν πάντως νόμιζαν κάτι τέτοιο, η πραγματικότητα τους διέψευσε κατηγορηματικά.

Η Νίμπουργκ παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ισορροπημένη με πολλές λύσεις στην επίθεση. Οδήγησε μάλιστα στο σκορ ουκ ολίγες φορές ενώ στο τέλος έστειλε το ματς ουσιαστικά στο ένα σουτ.

Το ότι ο Αρης τελικώς νίκησε, χωρίς όμως να καλύψει τη διαφορά των 8 πόντων της ήττας του στο πρώτο ματς, το χρωστάει εν πολλοίς στους Αμερικανούς του, και ειδικά στους Κάμινγκς και Τζένκινς. Αμφότεροι πέτυχαν 38 πόντους και εγγυήθηκαν τουλάχιστον για την επιθετική συγκομιδή της ομάδας του. Στο τέλος ο Αρης βέβαια πήρε ρίσκο (αφήνοντας τη Νίμπουργκ να σουτάρει τρίποντο με τη διαφορά στους 3), η επιλογή πάντως αυτή δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 45-44. 62-63, 83-79.

Αρης: Ξανθόπουλος 5, Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 4, Τζένκινς 21(3/4διπ., 5/9τρ.), Κάμινγκς 17, Ζάρας 10(2), Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 9, Γιάνκοβιτς 3(1), Καββαδάς 2, Ντραγκίσεβιτς 10(1).

Νίμπουργκ: Άλεν 13, Μπέντα 8, Χρούμπαν 20 (4), Βελς 6, Λόρενς 10(2), Χας, Σίμπσον 2, Μέιερ 10(2), Σαντ Ρος 8(1), Γκριτζ 2.

24MEDIA NETWORK