Ηγέτης ο παραλίγο …αεκτζής

Μία πολύ επιφανειακή μαθηματική σύγκριση, δίνει στην ΑΕΚ την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πως; Προσθέστε στον δικέφαλο τους 20 πόντους του Δημήτρη Παπανικολάου και αφαιρέστε τους από τους νταμπλούχους. Ήταν γνωστό στους παροικούντες το Γαλάτσι, ότι η π.Α(προ αναδόμησης) ΑΕΚ, ήταν πολύ κοντά στην προσθήκη του Έλληνα φόργουορντ. Προς το τέλος της σεζόν, έγινε η πρώτη κρούση στον εκπρόσωπό του με δεδομένο ότι η αποχώρηση του παίκτη από τον Παναθηναϊκό φερόταν ως βέβαιη.

Ηγέτης ο παραλίγο …αεκτζής

Μία πολύ επιφανειακή μαθηματική σύγκριση, δίνει στην ΑΕΚ την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πως; Προσθέστε στον δικέφαλο τους 20 πόντους του Δημήτρη Παπανικολάου και αφαιρέστε τους από τους νταμπλούχους. Ήταν γνωστό στους παροικούντες το Γαλάτσι, ότι η π.Α(προ αναδόμησης) ΑΕΚ, ήταν πολύ κοντά στην προσθήκη του Έλληνα φόργουορντ. Προς το τέλος της σεζόν, έγινε η πρώτη κρούση στον εκπρόσωπό του με δεδομένο ότι η αποχώρηση του παίκτη από τον Παναθηναϊκό φερόταν ως βέβαιη. Ο δικέφαλος, με τον Φώτη Κατσικάρη τότε στον πάγκο του, ετοίμαζε τα πλάνα για την νέα σεζόν με την παρουσία του Παπανικολάου.

Ήταν η δεύτερη φορά, που πλησίαζε ο συγκεκριμένος παίκτης να βάλει τα κιτρινόμαυρα. Η πρώτη ήταν στην αρχή της καριέρας του πριν τον ανακαλύψουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στον Αστέρα Λιοσίων. Η ΑΕΚ αναδομήθηκε εκ βάθρων και ο Ομπράντοβιτς σε πείσμα των φιλάθλων της ομάδας, όχι μόνο κράτησε τον «Παπ» αλλά από νωρίς του δίνει κι έναν πολύ πιο ενεργό ρόλο. Ο Σέρβος ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς να πάρει την απογοήτευση και να την μετατρέψει σε παραγωγική δύναμη. Ο Παπανικολάου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την μη επιλογή στην εθνική και ως αποτέλεσμα αφιερώθηκε στην προπόνηση με την ομάδα.

Όσα πέτυχε την Τετάρτη στο Γαλάτσι δεν ήταν τυχαία ούτε και τα βλέμματα προς τον …Λευτέρη Κακιούση μετά από κάθε τρίποντο αποτελούσαν αστειάκι της στιγμής. Μπορεί να βρήκε τον πραγματικό καλό του εαυτό; «όλα καλά. Όλα είναι καλά όταν η ομάδα πάει καλά. Με ρωτάτε αν είμαι ανανεωμένος ή αν δούλεψα το καλοκαίρι. Ο ρόλος μου είναι να βοηθάω τον Παναθηναϊκό με οποιοδήποτε τρόπο. Η ομάδα με στήριξε οπότε κι εγώ πρέπει να το ανταποδώσω», απάντησε ο Δημήτρης Παπανικολάου στην ερώτηση για την βελτίωσή του. Το χαμόγελο όμως, έλεγε πολλά.

Άλλωστε είναι ο μοναδικός παίκτης ο οποίος κυνηγάει το δεύτερο τριπλ κράουν μετά τον πρώτο θρίαμβο με τον Ολυμπιακό το 1997. Το κυνηγάει και δεν το κρύβει: «φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου οπότε είμαστε κοντά στον πρώτο τίτλο. Θέλω το τριπλ κράουν αλλά αυτό είναι μόνο μια επιδίωξη. Οφείλουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα και να παίζουμε πάντα σαν ομάδα».

Η καλή παρουσία του Παπανικολάου βοηθάει τον Ομπράντοβιτς και στο θέμα της τελευταίας μετεγγραφής. Είναι γνωστή η χαλαρή αναζήτηση ενός σμολ φόργουορντ ιδιαίτερα για την Ευρωλίγκα Σε περίπτωση που συνεχίσει να παίζει έτσι ο 29χρονος παίκτης και δεν βοηθήσουν οι Τομάσεβιτς και Φέμερλιγκ, τότε ίσως στην εικόνα να πει κι ένας ακόμα ψηλός. Μιλάμε βεβαίως μακροπρόθεσμα καθώς οι νταμπλούχοι κοιτούν προς το φάιναλ φορ της Πράγας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK