ΗΠΑ-Κροατία: Ούτε ο Τζόρνταν θα είχε 10/10 στο κουίζ για το πιο ιστορικό ματς των 90s

10 πολύ δύσκολες ερωτήσεις από τη μάχη του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης ή την τελευταία παράσταση της αυθεντικής Dream Team. Συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από τον τελικό απέναντι στην Κροατία του Ντράζεν Πέτροβιτς.

ΗΠΑ-Κροατία: Ούτε ο Τζόρνταν θα είχε 10/10 στο κουίζ για το πιο ιστορικό ματς των 90s

Ας συμφωνήσουμε εξ αρχής πως η διάλυση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του σπουδαιότερου παιχνιδιού στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης. Εξαιρούμενης μιας σκανδαλώδους έκπληξης, η μάχη αυτή θα είχε λάβει χώρα σαν σήμερα, στις 8 Αυγούστου του 1992.

Αντ' αυτού εκείνο το βράδυ στο 'Παβεγιό Ολιμπίκ δε Μπανταλόνα' η ομάδα-όνειρο των ΗΠΑ (με όλη την 'αριστοκρατία' του ΝΒΑ στην... 11άδα της πλην φυσικά του Κρίστιαν Λέτνερ) αντιμετώπισε ένα ισχυρό κομμάτι του σχίσματος των Γιούγκων: την Κροατία του Πέτροβιτς, του Κούκοτς και του Ράτζα. Δίχως όμως τη συμβολή του Ντίβατς, του Πάσπαλι, του Ζντοβτς, του Σάβιτς και των Τζόρτζεβιτς-Ντανίλοβιτς, το χάσμα μεταξύ των δύο κόσμων ήταν ακόμη μεγάλο, με συνέπεια την ευρεία επικράτηση των Αμερικανών και την αναμενόμενη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ως αποτέλεσμα της ισοπεδωτικής κυριαρχίας τους στο παρκέ από την αρχή του τουρνουά.

Από ιστορικής οπτικής πάντως, ήταν ένα παιχνίδι που είχε ήδη, πριν από το τζάμπολ, περάσει στη σφαίρα του μύθου. Αφενός ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Λάρι Μπερντ δεν συνυπήρξαν ποτέ μαζί στο παρκέ. Αφετέρου ήταν η τελευταία διεθνής διοργάνωση στην οποία συμμετείχε ο 'Μότσαρτ' παρέα με την ορχήστρα του. Στο κουίζ που φτιάξαμε θα συναντήσεις 10 ερωτήσεις που θα δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις αναμνήσεις σου από εκείνο το παιχνίδι. Το απόλυτο δεν θα το κατάφερνε ούτε ο 'MJ'.


News 24/7

24MEDIA NETWORK