ΜΠΑΣΚΕΤ

Ηρθε η ώρα της Μακάμπι

Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα, μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές και επιθυμεί να διατηρήσει αυτή την τιμητική διάκριση για άλλη μία εβδομάδα. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ στο ΟΑΚΑ (20:45, SuperSport 1) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και σε περίπτωση επικράτησης θα γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για κατάληψη της πρώτης θέσης στον β' όμιλο.

default image

Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα, μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές και επιθυμεί να διατηρήσει αυτή την τιμητική διάκριση για άλλη μία εβδομάδα. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ στο ΟΑΚΑ (20:45, SuperSport 1) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και σε περίπτωση επικράτησης θα γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για κατάληψη της πρώτης θέσης στον β’ όμιλο.

Οι αναμετρήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Μακάμπι αποτελούν τα τελευταία χρόνια, ίσως, το κλασικότερο ντέρμπι της Ευρώπης. Το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες, μεταξύ άλλων,τέσσερις φορές σε Final-4 (δύο σε τελικό και δύο σε ημιτελικό) και φιγουράρουν κάθε χρόνο μεταξύ των φαβορί για κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, φανερώνει του λόγου το αληθές.

** Επιτροπή της Ευρωλίγκα βρίσκεται στην Αθήνα για να απονείμει τιμητική πλακέτα στον Μάικ Μπατίστ ως “Πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης” για τον μήνα Νοέμβριο.

** Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο ΟΑΚΑ ανταποκρινόμενοι, για άλλη μια φορά, στο κάλεσμα του Ομπράντοβιτς .

** 22 φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν, Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ με τους Ισραηλινούς να μετρούν δύο νίκες περισσότερες (12-10).

Η σεζόν του διανύουμε διαφέρει σε κάποια σημεία από τις προηγούμενες όσον αφορά τους Ισραηλινούς. Η “ομάδα του λαού” έχει παρουσιάσει καλό πρόσωπο στους αγώνες στο Τελ Αβίβ, αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα-φόβητρο που δεν υπολόγιζε σε έδρες. Η ομάδα του Κροάτη, Νέβεν Σπάχια, ο οποίος διαδέχθηκε τον Πίνι Γκέρσον στην τεχνική της ηγεσία, μετρά δύο συνεχόμενες ήττες εκτός συνόρων Ισραήλ και σε περίπτωση ήττας και από τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να ξεχάσει τις όποιες φιλοδοξίες για κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πολύ καλά ότι κρατά μία χρυσή ευκαιρία στα χέρια του να ρίξει στο καναβάτσο τη θεωρητικά ισχυρότερη αντίπαλό του στον α’ όμιλο. Εάν οι “πράσινοι” κάνουν το 7 στα 7 θα ξεφύγουν με τρεις νίκες διαφορά από τους Ισραηλινούς και μόνο με θαύμα στον δεύτερο γύρο θα χάσουν τα πρωτεία.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών, Σισκάουσκας και Τομάσεβιτς αλλά τέθηκε κανονικά στη διάθεσή του ο Δήμος Ντικούδης. Η Μακάμπι ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τον παλιό γνώριμο του Παναθηναϊκού, Ρόντνεϊ Μπιούφορντ ο οποίος αποχαιρέτησε πολύ σύντομα τους πρωταθλητές Ισραήλ και θα στηριχθεί για άλλη μια φορά στις ικανότητες, ίσως,του κορυφαίου Ευρωπαίου σέντερ, του Κροάτη, Νίκολα Βούιτσιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK