Ισοφάρισαν μετά από θρίλερ οι Χιτ

Μετά από ένα επικό ματς και συνεχείς ανατροπές οι Μαϊάμι Χιτ νίκησαν 103-100 τους Σπερς στην παράταση και ισοφάρισαν σε 3-3 την εκπληκτική, όπως εξελίσσεται, σειρά τελικών του ΝΒΑ. Φοβερός ο Τζέιμς, μοιραίος ο Τζινόμπιλι.

Ισοφάρισαν μετά από θρίλερ οι Χιτ

Χωρίς ίχνος υπερβολής, οι Σπερς άγγιξαν τη νίκη αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού λίγο πριν το τέλος προηγήθηκαν με 94-89. Οι Χιτ όμως δεν πανικοβλήθηκαν, κάθε άλλο. Ο εκπληκτικός Τζέιμς μείωσε σε 94-92, με μία βολή τα σπιρούνια πήραν αέρα τριών πόντων αλλά με σουτ-σπεσιαλιτέ από το τρίποντο ο Ρέι Αλεν έστειλε το παιχνίδι στην παράταση στα 5,2 δευτερόλεπτα! Και όλα αυτά μετά από επιθετικό ριμπάουντ!

Οι...σοκαρισμένοι Σπερς προηγήθηκαν και στον έξτρα χρόνο (100-99) αλλά και πάλι μίλησε η οξυδέρκεια του Τζέιμς. Με δικό του καλάθι οι Χιτ ξαναπήραν το προβάδισμα, δικό του ήταν και το κλέψιμο εις βάρος του Τζινόμπιλι στα 44 δευτερόλεπτα.

Μετά το χαμένο σουτ του Ουέιν στα 9 δευτερόλεπτα, οι Σπερς πήραν στα χέρια τους την μπάλα για το σουτ της νίκης. Ο Αλεν όμως έκλεψε (και πάλι από τον Τζινόμπιλι) και με δύο δικές του βολές έγραψε το τελικό σκορ που στέλνει τους τελικούς στο τελευταίο ματς που θα γίνει και πάλι στο Μαϊάμι.

Ο Τζέιμς ήταν ο άνθρωπος του ματς με 32 πόντους, 11 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Ενέπνευσε τους συμπαίκτες του οι οποίοι δίπλα του αισθάνθηκαν σιγουριά. Εκτός αυτού ο Τζέιμς είχε και το καλάθι που χάρισε την πρωτοπορία στους Χιτ στην παράταση. Για τους Σπερς ο Ντάνκαν είχε 30 πόντους και 17 ριμπάουντ αλλά έμεινε άκαπνος στον έξτρα χρόνο.

Αν οι Χιτ επικρατήσουν και τα ξημερώματα της Παρασκευής τότε θα γίνουν μόλις η τέταρτη ομάδα που θα πάρει και τα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα της από το 1985 όταν το φορμά των τελικών πήγε στο 2-3-2.

Χιτ: Τσάλμερς 20, Ουέιντ 14, Μπος 10, Τζέιμς 32, Μίλερ 8, Αλεν 9, Αντερσεν 1, Μπατίερ 9.

Σπερς: Πάρκερ 19, Γκριν 3, Ντάνκαν 30, Λέοναρντ 22, Τζινόμπιλι 9, Νιλ 5, Ντιαό 7, Σπλίτερ 5, Μπόνερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK