ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιτούδης: “Να τους βάλουμε σε… γυάλα”

Η αγωνιστική ανωτερότητα που επιδεικνύει ο Παναθηναϊκός στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, η ψυχολογική, κυρίως, ανάταση των πρωταθλητών Ευρώπης αλλά και η συμπεριφορά μερίδας οπαδών του "τριφυλλιού" στον δεύτερο τελικό ήταν τα θέματα που σχολίασε ο Δημήτρης Ιτούδης με δηλώσεις του στον NovaΣπορ FM.

Ιτούδης: “Να τους βάλουμε σε… γυάλα”
Για την εντυπωσιακή νίκη της ομάδας του στον δεύτερο τελικό της Α1:

“Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, αλλά χρειαζόμαστε μία ακόμη νίκη, οπότε πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Η σειρά τελειώνει στις τρεις νίκες. Από σήμερα θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Στα play-offs δεν έχει σημασία η διαφορά, αλλά η νίκη. Το μπάσκετ που παίξαμε χθες ήταν υψηλού επιπέδου και σε αυτό συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες. Είχαμε και πάλι πολύ καλή άμυνα, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και είχαμε λίγα λάθη, περιορίζοντας τις κατοχές του Ολυμπιακού. Οι παίκτες είχαν πολύ υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, θέλουν πολύ αυτό το πρωτάθλημα και δικαιώνονται. Παίξαμε δύο ματς με τον Ολυμπιακό φέτος στο ΟΑΚΑ. Και στα δύο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Ίσως να ήταν τα καλύτερα παιχνίδια μας στο πρωτάθλημα”.

Για την αγωνιστική ανάταση μετά τις άσχημες εμφανίσεις στις αρχές τις σεζόν:

“Η αγωνιστική ανάκαμψη προϋποθέτει και την ψυχολογική. Για να έχεις ψυχολογική ανάκαμψη χρειάζονται καλές εμφανίσεις. Η ομάδα τα καταφέρνει στα σημαντικά ματς, που κρίνουν τίτλους ή προκρίσεις. Από τα εκτός έδρας ματς με τη Σιένα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και μετά ήρθε η ανάκαμψη”.

Για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών στον δεύτερο τελικό:

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει υγιής σκεπτόμενος άνθρωπος που να του άρεσαν αυτά που έγιναν. Η ομάδα έπαιζε πάρα πολύ καλά, ο κόσμος μας βοηθούσε να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και ύστερα έγινε ό,τι έγινε. Δεν ξέρω τι να πω. Ας μιλήσουν οι αρμόδιοι. Δεν χρειαζόμαστε αυτούς τους ανθρώπους στο γήπεδο. Χρειαζόμαστε τον κόσμο που έρχεται να μας δώσει παλμό, να δει καλό μπάσκετ και δικαιώνεται από τις προσπάθειες της ομάδας. Η προσπάθεια που έκανε η διοίκηση βάζοντας το δίχτυ ήταν σημαντική. Μάλλον μου φαίνεται πως χρειαζόμαστε γυάλα!”.

Για τα σενάρια απόκτησης των Νικ Καλάθη και Μιλένκο Τέπιτς:

“Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως προέχει το πρωτάθλημα και πρέπει να μιλάμε για αυτούς που είναι στην ομάδα και όχι αυτούς που ίσως έρθουν. Αυτή τη στιγμή κι εμείς και ο κόσμος θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος θα τα δούμε όλα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ