Ιτούδης: "Παίζαμε με τον Ολυμπιακό και ο Κάουν είχε ασπρίσει, χρειάστηκε να διώξω τα φαντάσματα"

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε σε συνέντευξή του για την παράδοση που είχε χτίσει ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στα Final Four, περιέγραψε ένα σκηνικό με τον Σάσα Κάουν να δείχνει πανικόβλητος και τόνισε πως έκανε ό,τι μπορούσε για να αλλάξει την νοοτροπία της ομάδας, διώχνοντας το φάντασμα των "ερυθρόλευκων".

Ιτούδης: "Παίζαμε με τον Ολυμπιακό και ο Κάουν είχε ασπρίσει, χρειάστηκε να διώξω τα φαντάσματα"
CSKABASKET.COM

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο podcast του Τζο Αρλάουκας και αναφέρθηκε στην καριέρα του και την πορεία του στον χώρο. Αναφέρθηκε όμως και στους αγώνες της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό και την παράδοση που είχαν χτίσει οι "ερυθρόλευκοι" κόντρα στην ρωσική ομάδα στα Final Four, λέγοντας ότι χρειάστηκε να πείσει τους πάντες στην ομάδα ότι δεν υπήρχαν... φαντάσματα.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ τόνισε: "Στο πρώτο μου Final Four, το 2015 αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό στο Final Four και ο Σπανούλης έβαλε μεγάλα σουτ και έδωσε την νίκη τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος τότε με ρώτησε αν θα έκανα το ίδιο μετά τον αγώνα και είπα φυσικά. Είχαμε ένα πλάνο, απλώς έβαλε μεγάλα σουτ"

Κλείνοντας το θέμα, ο Έλληνας τεχνικός θυμήθηκε ότι μετά τον τελικό καθόταν μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Νίκο Ζήση στο ξενοδοχείο, μέχρι που στην παρέα τους μπήκε και ο Παπαλουκάς: "Μετά τον αγώνα καθόμουν με τον Σπανούλη και τον Ζήση έως τις 8 το πρωι. Στις 3 το πρωί ήρθε ο Παπαλουκάς και έβγαζε φωτογραφίες. Μιλούσαμε για τα παιχνίδια και το Final Four και πως όλοι κερδίζουν τους πάντες. Το πρόβλημα δεν ήταν ο Σπανούλης. Ο Σπανούλης έβαζε μεγάλα σουτ. Απλώς δεν σκοράραμε όταν χτυπουσαμε τα μις-ματς".

Ο Ιτούδης μάλιστα θυμήθηκε και μία απίστευτη ιστορία με τον Σάσα Κάουν από τον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό: "Ο Σάσα Κάουν παίζαμε και ξαφνικά άσπρισε και είπε "όχι πάλι". Και του είπα "τι όχι πάλι; Παίζεις εσύ απέναντι σε κοντύτερο αντίπαλο". Ο Ολυμπιακός έκανε καλή δουλειά και νίκησε. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν σκοράραμε όμως, όχι ότι δεχόμασταν καλάθια. Δεχόμασταν δύσκολα καλάθια. Στην προετοιμασία του αγώνα λέμε ότι υπάρχουν κάποια σουτ των αντιπάλων με τα οποία μπορούμε να ζήσουμε. Αλλά πρέπει να σκοράρουμε κιόλας.

Εκείνη την περίοδο έπρεπε να ζήσεις με αυτά τα φαντάσματα και να τους πείσεις ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα. Ευτυχώς τους έπεισα και κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα (σ.σ το 2016) την επόμενη χρονιά, έχοντας σχεδόν το ίδιο ρόστερ. Δεν έχω κάτι με όλο αυτό το αφήγημα που είχε δημιουργηθεί από τα ΜΜΕ. Είναι ωραίο, θέλουν ιστορίες. Αλλά όταν είσσαι μέσα στα πράγματα δεν είναι το ίδιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK