Ήττα χωρίς προπονητές

Ήττα χωρίς προπονητές

Το ότι ΑΕΚ δεν έχει διοίκηση το γνωρίζαμε. Στο τελευταίο τεστ πριν την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων και το κύπελλο, μάθαμε ότι δεν έχει και προπονητές. Ένα ηχηρό χαστούκι δέχθηκε για μία ακόμα φορά η εικόνα της δευτεραθλήτριας Ελλάδας όταν στην πρεμιέρα του τουρνουά της Κεφαλονιάς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, παρατάχθηκε με προπονητή Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Θανάσης Παπαχατζής, που έβγαλε όλη την δουλειά στην προετοιμασία και ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική μας Λευτέρης Κακιούσης για διαφορετικούς λόγους δεν έδωσαν το παρόν στην πρεμιέρα. Ειλικρινά οι δύο προπονητές αντιμετώπιζαν προσωπικές και σεβαστές δυσκολίες όμως ο σύλλογος δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα κι έγινε αντικείμενο αρνητικών σχολίων.

Η ήττα από τον Ερυθρό Αστέραστο τελευταίο λεπτό ήταν το θετικό σημείο για τον δικέφαλο. Η ΑΕΚ έδειξε το πιο σοβαρό της πρόσωπο έφτασε να προηγηθεί μέχρι και με 10 πόντους στο 38 (66-56) αλλά στο τέλος ο Γκούροβιτς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε τους Γιουγκοσλάβους στην νίκη με 70-66. Στην πρεμιέρα τους σε αγώνες προετοιμασίας, ο Τέιλορ Κόπενραθ και ο Ντρορ Χάτζατζ έδειξαν καλά στοιχεία όμως είναι εμφανές ότι έλειψε ο Πελεκάνος, ο Τσιάρας και ο δεύτερος ξένος. Ίσως τελικά αυτή η ΑΕΚ εκτάκτου ανάγκης να μην είναι τόσο κακή. Με την καθοδήγηση του Λευτέρη Κακιούση θα είναι μία τουλάχιστον καλή ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο χάρις στον Καλαμπόκη, ο δικέφαλος προηγήθηκε 20-8 στο επτά και 26-14 στο 10. Ο Γκούροβιτς αλλά και πλέι μέικερ της εθνικής Παίδων, ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, άλλαξαν τον ρυθμό για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα και το πρώτο μέρος έληξε 35-28. Στην επανάληψη όλο το ενδιαφέρον εντοπίστηκε στον Τέιλορ Κόπενραθ. Ο λευκός φόργουορντ έδειξε καλά στοιχεία μέσα στην ρακέτα, σε ότι αφορά στην επίθεση και βοήθησε ώστε η ΑΕΚ να διατηρήσει το προβάδισμα 44-38 (25).

Ο Γκούροβιτς εκνευρίστηκε από την δική του απόδοση και άρχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι της ΑΕΚ. Ισοφάρισε σε 56-56 στο 35. Οι κίτρινοι απάντησαν με σερί 10-0 αλλά τον τελευταίο λόγο είχε ο ελληνοποιημένος φόργουορντ. Με συνοχέμενα καλάθια του Γκούροβιτς και καλές άμυνες ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε 70-66.


ΑΕΚ: Αθανασούλας 3, Ρίματς 12 (1), Καλαμπόκης 12 (1), Παπαιωακείμ 10, Ταμίρ 8, Μάτος, Μπουρούσης 8, Χάτζατζ 5, Μαγκουνής 2, Κόπενραθ 6

Ερυθρός Αστέρας: Ο'Μπάνον 12 (2), Ντραγκίσεβιτς 4, Ραϊσεβιτς 3, Μιλόσεβιτς 5, Γκούροβιτς 26 (5), Βέλιτσα 13, Βίκτοβατς 2, Μισάνοβιτς 3, Νίκολιτς 2


News 24/7

24MEDIA NETWORK