Ιβάνοβιτς: "Δεν αγωνιστήκαμε στη Ρωσία"

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της αυριανής (20/04) αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ εξέφρασε και τα παράπονά του για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του στα δύο πρώτα ματς.

Ιβάνοβιτς: "Δεν αγωνιστήκαμε στη Ρωσία"

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ σε ένα ματς "do or die", καθώς σε περίπτωση ήττας οι "πράσινοι" θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς γνωρίζει την κρισιμότητα της αναμέτρησης και στις δηλώσεις στο πλαίσιο της Media Day τόνισε πως όλα εξαρτώνται από την εμφάνιση της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαυροβούνιος τεχνικός:

"Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Ό,τι έγινε, έγινε. Στη ζωή και τον αθλητισμό έχουμε διαδοχή χαμένων ευκαιριών. Ένα ξεκάθαρο παράδειγμα είναι τα παιχνίδια που προηγήθηκαν. Το μόνο που πρέπει να κοιτάμε είναι ότι έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε".

Για την κρισιμότητα του αγώνα: "Στη διάρκεια της σεζόν έχουμε δείξει ότι όλα εξαρτώνται από εμάς και όχι από τον αντίπαλο. Όποτε παίξαμε καλή άμυνα, συγκεντρωμένοι, τα καταφέραμε. Με οποιονδήποτε αντίπαλο δεν έχουμε αυτές τις προϋποθέσεις, τότε μπορούμε να χάσουμε", ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του εκφράζοντας το παράπονο που έχει:

"Το κύριο πρόβλημα είναι ότι δεν αγωνιστήκαμε. Αυτό ήταν μία έκπληξη για μένα. Ας το αφήσουμε όμως στην άκρη. Ελπίζω αύριο να αγωνιστούμε όπως πρέπει, να είμαστε καλοί στην άμυνα και στην επίθεση".

Γκιστ: "Δεν είναι καλύτερη η ΤΣΣΚΑ"

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Γκιστ δήλωσε αρχικά πως: "Έχουμε την ευκαιρία μας αύριο, μιας και παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας. Στο ΟΑΚΑ έχουμε κάνει πολλά παιχνίδια. Από τη στιγμή που παίζουμε ακόμη στην Euroleague, έχουμε τύχη να πάρουμε τη νίκη", για να αναφέρει το τι και πως που θα φέρει τη νίκη:

"Θα πρέπει να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια και να περιορίσουμε τα λάθη, γιατί η ΤΣΣΚΑ σκόραρε αρκετά εύκολα καλάθια, δίχως καν να έχουμε επιστρέψει στην άμυνα. Αν όλα αυτά τα βάλεις μαζί, τότε βρίσκεις γιατί χάσαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια. Αν αστοχήσεις, πρέπει να γυρίσεις γρήγορα στην ομάδα. Η ΤΣΣΚΑ είναι καλή ομάδα, μπορεί να τελειώσει φάσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να ματσάρουμε την ενέργεια και να αποφύγουμε να δεχθούμε εύκολα καλάθια".

Παράλληλα, επισήμανε πως: "Κάθε ομάδα με την οποία έχουμε αγωνιστεί, δεν έχω καταλάβει πως είναι καλύτερη από εμάς. Νιώθω ότι όλα εξαρτώνται από εμάς σε κάθε παιχνίδι. Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε εξαιρετικά στα δύο πρώτα παιχνίδια, ενώ εμείς χάλια. Αν αλλάξουμε αυτό, τότε μπορούμε να κερδίσουμε. Η νίκη σε κάθε παιχνίδι εξαρτάται από εμάς", για να καταλήξει λέγοντας:

"Νιώθω ότι αν δεν παλέψουμε σε αυτή τη σειρά, τότε θα έχουμε καταφέρει λιγότερα από αυτά που μπορούσαμε φέτος. Έχουμε βέβαια μπροστά μας το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τώρα μιλάμε για την Euroleague. Όλοι έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να κερδίσουμε μεγάλα παιχνίδια. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε όμως, είναι σημαντικό να ξέρουμε πως τα δώσαμε όλα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK