Ο Josh Childress 'γύρισε' στο ΝΒΑ χωρίς το διάσημο μαλλί του

Ακόμη δεν έχει αποφασίσει πού θα παίξει του χρόνου ο Josh Childress. Προς το παρόν ενισχύει τη Maccabi Haifa στους φιλικούς αγώνες απέναντι σε ομάδες του ΝΒΑ. Έχοντας αποχωριστεί, για λίγο, τη δημοφιλή αφάνα του.

Sacramento Kings guard Yogi Ferrell, left, tries to stop Maccabi Haif forward Josh Childress during the second half of an NBA preseason basketball game Monday, Oct. 8, 2018, in Sacramento, Calif. The Kings won 132-100. (AP Photo/Rich Pedroncelli)
Sacramento Kings guard Yogi Ferrell, left, tries to stop Maccabi Haif forward Josh Childress during the second half of an NBA preseason basketball game Monday, Oct. 8, 2018, in Sacramento, Calif. The Kings won 132-100. (AP Photo/Rich Pedroncelli) AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Ο Josh Childress είναι ως και σήμερα ο πιο ακριβοπληρωμένος ξένος του Ολυμπιακού επί εποχής Αγγελόπουλων. Ως επιλογή των Atlanta Hawks στο νο6 του draft, ένα από τα υψηλότερα που ήρθαν στην Ευρώπη, και με θητεία 4 ετών στο ΝΒΑ με καλύτερα νούμερα τους 13 πόντους και τα 6.2 ριμπάουντ τη σεζόν 2006-07, ο Καλιφορνέζος φόργουορντ υπέγραψε έναντι 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο και για μια 2ετία (2008-10), τη διετία του Παναγιώτη Γιαννάκη, ήταν βασικό στέλεχος στον Ολυμπιακό των διαδοχικών Final-4 σε Βερολίνο και Παρίσι.

Το καλοκαίρι του 2010 γύρισε στο ΝΒΑ, έπαιξε κατά σειρά σε Suns, Nets και Pelicans, αλλά μετά τον Δεκέμβριο του 2013 άρχισε να ζητά την τύχη του εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Αβγατίζοντας την περιουσία του, μια περιουσία 60+ εκατομμυρίων δολαρίων, με δουλειές που βρήκε σε Αυστραλία και Ιαπωνία.

Μάλιστα σε αμερικανική ιστοσελίδα οικονομικού περιεχομένου έχει αναλύσει, ως ένας από τους πιο 'εγκρατής' επαγγελματίες του χώρου, το πώς διαχειρίζεται το κομπόδεμα που είχε φτιάξει και ποιες είναι παγίδες που κρύβονται όταν οι καλοπληρωμένοι αστέρες του ΝΒΑ αδυνατούν ν' αντιληφθούν τον όγκο των χρημάτων που έχουν αποκτήσει.

Την περασμένη άνοιξη ο Childress χτύπησε σοβαρά στον ώμο του και έχασε μέρος των τελικών του αυστραλιανού πρωταθλήματος. Πλήγμα για τους Adelaide 36ers, οι οποίοι ηττήθηκαν 3-2 από τη Melbourne United και έχασαν τον τίτλο.

Έχοντας από τις 20 Ιουνίου κλείσει τα 35 του, ο Καλιφορνέζος φόργουορντ δεν έχει αποφασίσει ακόμη πώς θα πορευτεί στη ζωή του.

Προς το παρόν μαζεύει ακόμη λίγα χρήματα, παίζοντας με τη φανέλα της Maccabi Haifa στα φιλικά που δίνει επί αμερικανικού εδάφους. Ο ιδιοκτήτης της ισραηλινής ομάδας και οικονομικός σύμβουλος στο επάγγελμα Jeff Rosen, από το 2007 που έγινε το αφεντικό, έχει φροντίσει να 'κλείνει' μεγάλα φιλικά με ομάδες του ΝΒΑ και παράλληλα εμπορικές συμφωνίες προμοτάροντας την ομάδα και τον εαυτό του.

Από το 2010 η Maccabi Haifa έχει δώσει ήδη 17 τέτοια παιχνίδι. Το 17ο ήταν αυτό της Δευτέρας απέναντι στους Sacramento Kings. Στο οποίο ο πρώην άσος του Ολυμπιακού εμφανίστηκε με κάποια παραπανίσια κιλά, όχι η ψηλόλιγνη φιγούρα που είχε έρθει στην Ελλάδα, και το μαλλί πιασμένο.

Οι 'βασιλιάδες' επικράτησαν 132-100 με επτά παίκτες τους να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Childress είχε πατήσει για τελευταία φορά σε παρκέ ομάδας του ΝΒΑ στις 6 Δεκεμβρίου του 2013. Είχε αγωνιστεί 2'28'' στο ματς με τους Thunder χωρίς να σκοράρει.

Photo credits: AP Photo/Rich Pedroncelli

News 24/7

24MEDIA NETWORK