ΚΑΕ Ολυμπιακός σε ΕΟΚ: Πείτε μας πότε παίζουμε ημιτελικό

Πριν από λίγο η ΚΑΕ Ολυμπιακός με κατεπείγον έγγραφο που έστειλε στην ΕΟΚ και κοινοποίησε στον ΕΣΑΚΕ ζητάει να πληροφορηθεί πότε θα οριστεί ο ημιτελικός ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού.

ΚΑΕ Ολυμπιακός σε ΕΟΚ: Πείτε μας πότε παίζουμε ημιτελικό
spanoulisdiamantidis.jpg INTIME SPORTS

Σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός επικαλείται την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και υποστηρίζει ότι με βάση την προσφυγή της έχει μηδενιστεί στον προημιτελικό αγώνα του κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός και ως εκ τούτου ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει τη θέση του.

Τι ισχύει με την απόφαση

Στις 31 Οκτωβρίου του 2014, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε απορρίψει ως "απαράδεκτη" την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία οι Πειραιώτες ζητούσαν την υπέρ τους κατακύρωση του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή έλεγε χαρακτηριστικά: "Απορρίπτεται η καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για κατακύρωση υπέρ αυτής, του αγώνα Καλαθοσφαίρισης Κυπέλλου με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 9-10-2014, ως απαράδεκτη".

Την Παρασκευή, το ΑΣΕΑΔ "εξαφάνισε" την απόφαση του αθλητικού δικαστή και αποδέχθηκε την προσφυγή των "ερυθρολεύκων".

Η ανακοίνωση

"Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 101/19-12-2014 απόφασή του, δέχεται την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ» κατά της υπ’ αριθμ. 55/31-10-2014 απόφασης του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ. Απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του καθού της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ». Εξαφανίζει την υπ’ αριθμ. 55/31-10-2014 απόφαση του ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στον καταθέσαντα".

Τη δεδομένη στιγμή, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι βάσει της απόφασης, το ΑΣΕΑΔ δικαιώνει την ΚΑΕ η οποία παίρνει τη θέση του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του θεσμού, ενώ η ΕΟΚ, προς το παρόν, δεν αποδίδει την ίδια ερμηνεία στο κείμενο της απόφασης, με συνέπεια να προκαλείται σύγχυση.

Εντός της ημέρας αναμένεται να τοποθετηθούν επίσημα τόσο η ελληνική ομοσπονδία όσο και οι διοικήσεις των δύο ομάδων. Η ουσία είναι πάντως ότι κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΟΚ αποφασίζει για την ερμηνεία της απόφασης

Το ΑΣΕΑΔ ανατρέπει τα δεδομένα της προσφυγής του Ολυμπιακού

Γιαννακόπουλος: "Ο Σπανούλης και ο Μπαρτζώκας δεν μπορούσαν να κερδίσουν εντός παρκέ"

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ατιμωρησία έλαβε τέλος

Aποσαφήνιση ζητά η ΕΟΚ