Και ο Γκάλης είχε πατήσει τη γραμμή... Το έκανε κι ο Giannis

Στα όρια του τριπλ νταμπλ η εμφάνιση του Ράσελ Γουέστμπρουκ. Μα οι Μπακς είχαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σκοράρει (παρανόμως) στο φινάλε και να καθορίζει τη μοίρα του αγώνα στην Οκλαχόμα Σίτι.

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) shoots the winning goal as Oklahoma City Thunder guard Russell Westbrook (0) applies pressure during the second half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Friday, Dec.29, 2017. The Bucks defeated the Thunder 97-95. (AP Photo/J Pat Carter)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) shoots the winning goal as Oklahoma City Thunder guard Russell Westbrook (0) applies pressure during the second half of an NBA basketball game in Oklahoma City, Friday, Dec.29, 2017. The Bucks defeated the Thunder 97-95. (AP Photo/J Pat Carter) AP PHOTO/J PAT CARTER

Ναι ο Γιάννης πάτησε την τελική γραμμή. Ναι η προσπάθειά θα έπρεπε να είχε διακοπεί αν ο διαιτητής έβλεπε την παράβαση και θα είχαμε παράταση. Λίγοι παίκτες πάντως στη λίγκα θα κατάφερναν ό,τι αυτός με το χρόνο να κυλάει και την παράταση προ των πυλών.

Στα 4.3'' πριν από τη λήξη και μετά το τρίποντο ισοφάρισης του Γουέστμπρουκ ο Αντετοκούνμπο πήρε την μπάλα στη baseline έχοντας στην πλάτη τον Τζος Χουέστις, έκανε την κίνηση προς τα μέσα και στο 1.5'' την κάρφωσε στο καλάθι των Θάντερ, τελειώνοντας επιβλητικά τη φάση, παρά την προσπάθεια του Γουέστμπρουκ να τον κόψει ψηλά.

Οι Μπακς είχαν νικήσει 97-95 και είχαν βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί της Οκλαχόμα Σίτι (έπαιξε χωρίς Πολ Τζορτζ).

Αυτό ήταν το σχέδιο παραδέχθηκε ο Τζέισον Κιντ, αυτό κι έγινε. " Ο κόουτς μ' εμπιστεύτηκε κι εγώ προσπάθησα να κάνω το καλύτερο, να συμβεί κάτι", δήλωσε σεμνά και ταπεινά ο ηγέτης του Μιλγουόκι.

Με το κάρφωμα αυτό ο Αντετοκούνμπο έφτασε τους 23 πόντους με 10/16 δίποντα (δεν δοκίμασε τρίποντο) -περισσότερους από κάθε άλλον παίκτη των "ελαφιών" (ο Μίντλετον είχε 20 και ο Χένσον 18). Είχε επίσης 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ, σε άλλη μια γεμάτη εμφάνιση.

Ας να μην περιγράψουμε τι συνέβη αμέσως μετά στ' αποδυτήρια των Μπακς. Κρυοθεραπεία για τον Γιάννη που έγινε το επίκεντρο των πανηγυρισμών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK