Και τώρα η ΑΕΚ

Και τώρα η ΑΕΚ
Τα τελευταία 11 χρόνια δεν είχε λείψει ποτέ από το ραντεβού των «16» καλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Πως θα μπορούσαν την Τετάρτη οι «ερυθρόλευκοι» να είναι ασυνεπής σ’ αυτό το ραντεβού για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας; Έστω κι αν χρειάστηκε να σπάσουν καρδιές, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με το σπαθί του κι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που πετυχαίνει κάτι τέτοιο ενώ έχει ξεκινήσει τη χρονιά με πέντε συνεχόμενες ήττες!

Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος» και όπως ήταν φυσικό, τα πρόσωπα του Ντράγκαν Σάκοτα και των παικτών του ήταν σίγουρα γεμάτα από ικανοποίηση: « Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη που μας έδωσε την πρόκριση χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε το παιχνίδι στην Πολωνία», τόνισε ο… ήρωας της τελευταίας στιγμής Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς, ενώ αποκάλυψε και τι είχε στο μυαλό του την ώρα που εκτελούσε τις δυο βολές: « Αν δεν έβαζα τις βολές κι αν δεν κερδίζαμε, δεν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω. Πως θα έμενε ο Ολυμπιακός εκτός των «16»; Δεν ήξερα τι είχε γίνει στο Βρότσλαβ. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι έπρεπε να κερδίσουμε», κατέληξε ο θηριώδης Κροάτης σέντερ.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από τους παίκτες του: « Είναι πολύ σημαντικό που φτάσαμε στην πρόκριση έχοντας ξεκινήσει τη χρονιά με πέντε ήττες», είπε ο «Σάλε» κάνοντας γνωστό τον πρώτο λόγο που έμεινε ικανοποιημένος. Ο δεύτερος είχε να κάνει με τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του στο τέλος του αγώνα και ο τρίτος με τον χαρακτήρα που έδειξαν το πρωί της Πέμπτης, λίγο πριν αναχωρήσει η ομάδα από το ξενοδοχείο όπου έμενε στο Βερολίνο για το αεροδρόμιο.

Το λεωφορείο δεν έπαιρνε μπρος και οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Κατέβηκαν όλοι μαζί κι έσπρωξαν το λεωφορείο το οποίο και ξεκίνησε: « Ο οδηγός του πούλμαν μας έδειξε το δρόμο. Όταν προσπαθούμε όλοι μαζί και είμαστε ομάδα μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αν μέναμε στο πούλμαν και κατέβαιναν μόνο δυο άτομα να σπρώξουν, δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει», επισήμανε ο Σέρβος τεχνικός λίγο πριν πετάξει ο Ολυμπιακός από τη Γερμανία και πρόσθεσε: « Τώρα θα βρούμε στο δρόμο μας καλύτερες ομάδες, αλλά δεν μπορούμε να μην έχουμε στόχους. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι πάντα σοβαρή και να δίνει το 100% των δυνατοτήτων της. Αυτό θέλω από τα παιδιά κι έτσι μπορούμε να πετύχουμε. Η πρόκριση θα μας βοηθήσει ψυχολογικά, είμαστε ακόμα ζωντανοί και στους τρεις στόχους και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Τώρα έχουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ και μετά ακολουθεί το κύπελλο».

Στη δύσκολη συνέχεια στάθηκαν τόσο ο Γκόραν Γιούρακ: « Από τότε που ήρθε ο κόουτς πήγαμε πολύ καλά. Κάναμε ένα ξέσπασμα και καταφέραμε να περάσουμε. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα και το κύπελλο», όσο και ο Χρήστος Χαρίσης: «Τι σημασία έχει αν προκριθήκαμε όπως και πέρσι; Σημασία έχει ότι περάσαμε. Τώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο την ΑΕΚ. Να περάσει αυτό το παιχνίδι και μετά είναι το κύπελλο».

*** Ο Ντράγκαν Σάκοτα έδωσε την Πέμπτη ρεπό στους παίκτες του, ενώ την Παρασκευή θα προπονηθούν στο κλειστό του Κορυδαλλού έχοντας στο πλευρό τους και τον Ρούμπεν Βολκοβίτσκι. Ο Αργεντινός σέντερ ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και ετοιμάζεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK