Kαι τώρα το χρυσό!

Οι ευχές όλης της Ελλάδας συνοδεύουν τα παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη. Η Εθνική ομάδα διεκδικεί το βράδυ (22:00) στο Βελιγράδι το χρυσό μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ στο μεγάλο τελικό κόντρα στη Γερμανία του Νοβίτσκι.

Kαι τώρα το χρυσό!
H μεγάλη ώρα της Εθνικής έφτασε. Την Κυριακή το βράδυ η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο Βελιγράδι , όπου η "επίσημη αγαπημένη" θα διεκδικήσει το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Όπως το 1987 και το 1989, η Εθνική ομάδα θα παίξει στον τελικό της διοργάνωσης έχοντας βέβαια εξασφαλίσει ένα μετάλλιο που θα είναι το τέταρτο συνολικά. Στο χρυσό ευρωμπάσκεττου 87οι Σοβιετικοί "έλιωσαν" στο "καμίνι" του "Ειρήνης και Φιλίας" με τις δύο, ιστορικές πια, βολές του «τίμιου γίγαντα» Αργύρη Καμπούρη. Το 1989 στο Ζάγκρεμπ η Ελλάδα, αφού πέταξε έξω και πάλι τους Σοβιετικούς, υποκλίθηκε στο ταλέντο του Ντράζεν Πέτροβιτς και της παρέας του. Εκείνη η Γιουγκλοσλαβία δεν παιζόταν.

Το αποψινό ματς είναι μία διαφορετική ιστορία. Απέναντι μας δεν βρίσκεται κάποια σούπερ δύναμη, αλλά η Γερμανία του απόλυτου σταρ Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς έχει αφήσει άφωνους τους πάντες με τα κατορθώματά του στο Βελιγράδι. Είναι μεγάλος παίκτης και το δείχνει κυρίως όταν η μπάλα «καίει». Όπως το Σάββατο το βράδυ στον ημιτελικό με την Ισπανία. Πήρε την ευθύνη του τελευταίου σουτ και έριξε τους Ισπανούς στο καναβάτσο, τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η ελληνική άμυνα θα έχει δύσκολη αποστολή το βράδυ αλλά και αυτή της Γερμανίας δεν θα είναι πιο εύκολη. Η Εθνική μας βασίζεται στην ομαδικότητά της ενώ διαθέτει και ένα όπλο που ίσως αποδειχθεί "κλειδί" για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μπορεί και πρέπει να είναι ο απόλυτος άρχοντας και στις δύο ρακέτες.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε το βράδυ στο παρκέ. Οι ευχές όλης της Ελλάδας συνοδεύουν τα παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK