Και ξαφνικά εμφανίστηκε η κανονική (;) Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ άφησε το καλύτερο για το τέλος ενός αγώνα που προδίκαζε το 3-0 υπέρ της Εφές, χωρίς άλλη σκέψη. Οι βετεράνοι, η ζώνη του Λάσο, ο μικρός Γκαρούμπα που έπαιξε περισσότερο απ' όλους, τα τρίποντα. Η καλύτερη ομάδα της τελευταίας εφταετίας στην Ευρωλίγκα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη!

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έβαλε ένα τρομερό τρίποντο που έδωσε στη Ρεάλ το προβάδισμα. Εδώ παίρνει το σκριν από τον Τάιους, για να ξεφύγει από τον Άντερσον
Ο Ρούντι Φερνάντεθ έβαλε ένα τρομερό τρίποντο που έδωσε στη Ρεάλ το προβάδισμα. Εδώ παίρνει το σκριν από τον Τάιους, για να ξεφύγει από τον Άντερσον EUROLEAGUE.NET

Μπορεί η Εφές να περάσει τελικά στο φάιναλ-φορ (το πιο πιθανό, με βάση και το 2-1, αλλά και τη δυναμική της τουρκικής ομάδας), η περηφάνια της Ρεάλ, ωστόσο, της κορυφαίας ομάδας των τελευταίων εφτά ετών στην Ευρωλίγκα, σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία των σπουδαίων βετεράνων της, έφεραν ένα τρομερό 16-0 και πήγαν τη σειρά σε τέταρτο παιχνίδι.

Ωραία πράγματα, όχι μόνο για τους Μαδριλένιους, αλλά και για την Εφές που, αν είχε πάει με σκούπα στο φάιναλ-φορ, μπορεί και να είχαν πάρει ολότελα τα μυαλά των παικτών (και του Αταμάν) αέρα. Μια ήττα μπορεί να προσγειώσει την τρομερή ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Ο εφησυχασμός είναι ένας από τους μεγάλους εχθρούς των φαβορί.

Η Ρεάλ πήρε μια βαθιά ανάσα, σήκωσε, είδε το γόητρο της να μην τσαλακώνεται από ένα ταπεινωτικό 3-0 και όσο ζει ελπίζει. Οι "μπλάνκος" με τις τόσες αναποδιές που τους έτυχαν, μοιάζουν να βρίσκονται στο μεταίχμιο της χρυσής εποχής τους. Την ώρα που οι τρομεροί βετεράνοι της (Γιουλ, Ρούντι, Κάρολ κατά πρώτο λόγο και Ρέγιες κατά δεύτερο, που κάθεται στον πάγκο και παρακολουθεί) σκέφτονται σιγά-σιγά τη δύση της καριέρας τους, ο Λάσο παρουσιάζει και τη "νέα Ρεάλ".

Ο Γκαρούμπα, ο Βούκτσεβιτς, ο Αλοθέν αλλά κι ο Αμπάλδε είναι αυτοί που έρχονται για να πάρουν την σκυτάλη στη δημιουργία ενός νέου κορμού, πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η επόμενη μεγάλη ομάδα της βασίλισσας. Ο προπονητής της Ρεάλ, χωρίς τον Ταβάρες στη διάθεσή του, δούλεψε και μια άμυνα που δεν συνηθίζει συχνά, καθώς για αρκετή ώρα δοκίμασε και μια ζώνη 1-2-2, που βοήθησε να ελέγξει τα ριμπάουντ, εξωθώντας την Εφές σε συνεχόμενα σουτ τριών πόντων.

Ο Λάρκιν εγκλωβίστηκε (1/7 τρ), ο Μοερμάν έμεινε στο μηδέν, ο Σιμόν σκόραρε μόλις 3, ο Σίνγκλετον άφαντος. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έδιναν την εντύπωση ότι οι δύο σούπερ σκόρερ της βραδιάς (Μίτσιτς-Μπομπουά) και οι άμυνες του Ντάνστον, που πρέπει να κάνει deflections και στον ύπνο του, θα έφταναν για να σφραγίσει η τουρκική ομάδα το εισιτήριο για την Κολωνία. Στο 36’ το σκορ ήταν 64-76 και οι Τούρκοι έδειχναν ότι σε λίγη ώρα θα πανηγύριζαν την πρόκρισή τους.

Εκεί όμως εμφανίστηκε η Ρεάλ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2015 και του 2018, η φιναλίστ του 2013 και του 2014, η ομάδα που έχει παίξει στα έξι από τα εφτά τελευταία φάιναλ-φορ (έλειψε μόνο το 2016). Ο Σέρχιο Γιουλ πήρε την μπαγκέτα του και καθώς η Εφές είτε γιατί χαλάρωσε περισσότερο απ' όσο έπρεπε, είτε γιατί αιφνιδιάστηκε από την τελευταία επική προσπάθεια των αντιπάλων της, άρχισε να χάνει λάδια, ξεκίνησε μια τρομερή ανατροπή.

Η Ρεάλ έκανε ένα χορταστικό 16-0 με τέσσερα τρίποντα από Αμπάλδε, Τόμπκινς, Γιουλ και του Ρούντι χωρίς ισορροπία, πέφτοντας προς τα αριστερά και τέσσερις πόντους του Γκαρούμπα. Ο μικρός έπαιξε 32 λεπτά, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της ομάδας του, δείγμα και της εμπιστοσύνης που δείχνει σε αυτόν τον νεαρό δυναμίτη ο Λάσο. Με 10π και 9 ριμπάουντ, συνεχόμενες καλές άμυνες και πολλή ενέργεια εξηγείται εύκολα και ο χρόνος συμμετοχής της. Οι βόμβες των τριών πόντων έπεφταν σα βροχή. Σαν τα μανταρίνια, μόνο που αυτή τη φορά δεν τα πετούσε μόνο ο Γιουλ

Ο Λάσο έβλεπε το χαρτί της στατιστικής και σημείωνε με έμφαση τα τρία μόλις λάθη του δεύτερου ημιχρόνου: "Λένε ότι όποιος νικάει έχει το μομέντουμ. Ναι, είμαστε σε αυτή την θέση, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πετύχαμε κάτι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, κατανοώντας το παιχνίδι, μας πήρε χρόνο, ήταν δύσκολο, αλλά παίζουμε απέναντι σε μια τρομερή ομάδα, που βάζει μεγάλα σουτ"

Ο σπουδαίος προπονητής ξέρει ότι η Εφές παραμένει το φαβορί της σειράς. Γνωρίζει, ωστόσο, ότι δεν θα είναι και τόσο ανέμελη, γιατί δεν θα ήθελε να ηττηθεί ξανά, πηγαίνοντας πλέον σε πέμπτο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι ο πέμπτος αγώνας εμπεριέχει τεράστια δόση άγχους και τα ματς δεν έχουν και κόσμο για να παίξει πραγματικό ρόλο η έδρα.

"Δεν είναι εύκολη σειρά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι την Πέμπτη" αρκέστηκε να πει ο Εργκίν Αταμάν. Ο Σέρχιο Γιουλ, που έκανε σπουδαία εμφάνιση και σήκωσε το λάβαρο της αντεπίθεσης, θύμισε τη δύναμη της Ρεάλ και έγραψε

"Επιστροφή, για να ξεπεράσουμε το πρώτο ματς-πόιντ. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε. Την Πέμπτη ένας άλλος τελικός". Κλισέ; Είναι τα πλέι-οφ, όμως. Τι θέλετε; Φιλοσοφίες;


News 24/7

24MEDIA NETWORK