Κακιούζης: "Οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!"

Κακιούζης: "Οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!"

Ο Μιχάλης Κακιούζης είναι ο μοναδικός παίκτης της Εθνικής μας που δεν φοβήθηκε να αποκαλέσει την Ελλάδα φαβορί για την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Προτού ακόμα αρχίσει το Eurobasket, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πίστευε στις δυνατότητες της ομάδας, ήθελε τη διάκριση και έδειχνε σίγουρος πως όχι μόνο τώρα αλλά και τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα θα χαρίζει αμέτρητες επιτυχίες. Ο Κακιούζης μίλησε στην εφημερίδα "Επενδυτής" και στο ένθετο Full Επίθεση και δεν άλλαξε... ρότα.

Η Ελλάδα ξεκίνησε το τουρνουά με σχετικά μέτριες εμφανίσεις, και ο αρχικός ενθουσιασμός χάθηκε πρόσκαιρα. Τελικά, κάποιοι βιάστηκαν να σας κατακρίνουν.

"Καμιά ομάδα δεν μπορεί να παίζει στον ίδιο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια ενός τουρνουά. Εμείς ξεκινήσαμε καλά με τη Γαλλία, αλλά στη συνέχεια δεν δείξαμε αυτά που μπορούσαμε. Τόσο με το Ισραήλ όσο και με τη Ρωσία ήμασταν αποφασισμένοι. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης".

Τελικά αυτή η Εθνική είναι παρέα περισσότερο από ποτέ. Αυτό φαίνεται και μέσα στο αγώνα.

"Ναι, είναι ένα στοιχείο της ομάδας που στα δύσκολα είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι ότι δεν βριζόμαστε μέσα στον αγώνα. Το αντίθετο. Απλώς ξέρουμε ότι είναι μέσα στην ένταση του αγώνα και τίποτα παραπάνω. Στην Εθνική βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και μπορούμε στο μέλλον να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Για όσους δεν βρίσκονται στην ομάδα είναι δύσκολο να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι ότι εδώ και δύο χρόνια είμαστε όλοι μαζί, παίκτες και προπονητές. Είναι το κλειδί της επιτυχίας. Δεν πρέπει να τρελαθούμε αν έρθει μια μεγάλη επιτυχία και δεν θα το κάνουμε. Στο χέρι αυτής της ομάδας είναι να πρωταγωνιστεί για την επόμενη πενταετία όπου κι αν αγωνίζεται!"

Στον προημιτελικό ξεκινήσατε πάρα πολύ άσχημα με μεγάλη νευρικότητα. Τι είπατε μεταξύ σας στα αποδυτήρια και καταφέρατε και γυρίσατε ένα τόσο δύσκολο ματς;

"Έτσι όπως παίζαμε στην αρχή είπα στα παιδιά, ότι έπρεπε να χάναμε με 30 πόντους. Αυτό που μας έσωσε ήταν η άμυνά μας. Σ’ αυτήν βασιστήκαμε και χάρη σ’ αυτήν γυρίσαμε το παιχνίδι. Αργά ή γρήγορα θα βρίσκαμε λύσεις και στην επίθεση. Αλλά πραγματικά η άμυνά μας ήταν εκπληκτική!"

Ίσως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι απέναντί σας ήταν ένας αντίπαλος με βαρύ όνομα και δείξατε τον καλύτερό σας εαυτό.

"Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το όνομα του αντιπάλου. Είτε είναι η Ρωσία είτε είναι στα χαρτιά η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης, για να βρίσκεται στον προημιτελικό σημαίνει ότι κάτι αξίζει! Ήμασταν σοβαροί, μείναμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κυρίως πάντα ξέραμε τι ήμασταν ικανοί να καταφέρουμε. Και το καταφέραμε!"

24MEDIA NETWORK