Καλαμπόκης στο Contra.gr: "Toν "έχουμε" τον Παναθηναϊκό"

Κάποια στιγμή θα του…κάτσει. Ο Γιάννης Καλαμπόκης "κυνηγάει" τον Παναθηναϊκό εδώ και δύο χρόνια. Πέρυσι με τον Ολυμπιακό πραγματοποίησε τις καλύτερές του εμφανίσεις κόντρα στους πρωταθλητές. Φέτος σε τρεις αναμετρήσεις με τους καλύτερους αμυντικούς της Α1 σημειώνει 20 πόντους κατά μέσο όρο.

Καλαμπόκης στο Contra.gr: "Toν "έχουμε" τον Παναθηναϊκό"
Κάποια στιγμή θα του…κάτσει. Ο Γιάννης Καλαμπόκης «κυνηγάει» τον Παναθηναϊκό εδώ και δύο χρόνια. Πέρυσι με τον Ολυμπιακό πραγματοποίησε τις καλύτερές του εμφανίσεις κόντρα στους πρωταθλητές. Φέτος σε τρεις αναμετρήσεις με τους καλύτερους αμυντικούς της Α1 σημειώνει 20 πόντους κατά μέσο όρο υποχρεώνοντας ακόμα και τον Διαμαντίδη, τον καλύτερο αμυντικό της Ευρωλίγκα, να παραδίδεται άνευ όρων όταν βρίσκεται απέναντί του. Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα της Τετάρτης, οι τίτλοι ήταν έτοιμοι: «Καλαμπόκης ο δήμιος του Παναθηναϊκού».

Για πρώτη φορά θα δικαιωνόταν η προσωπική του απόδοση αλλά έμελλε να είναι ο …ήρωας για τον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορώ να δω τους συμπαίκτες μου», δήλωσε στο Contra.gr : « ήταν υπερβάλλον ζήλος.. Σε κάτι τέτοιες στιγμές μετράει το πάθος και αυτό πλήρωσα. Έβλεπα την μπάλα στα χέρια του Αλβέρτη και όρμηξα να την πάρω. Βρήκα και τα χέρια του Φραγκίσκου αλλά πιστεύω ακόμα πως θα μπορούσε να μην δωθεί φάουλ διότι ήταν πολύ μακριά από το καλάθι και ουσιαστικά δεν θα έκανε τίποτα. Είμασταν τόσο κοντά, τόσο κοντά και αξίζαμε να τους νικήσουμε».

Απέναντί μας βρίσκεται ο άνθρωπος που αποδεικνύει ότι δεν είναι κάποιος Καλαμπόκης. Ο Γιάννης Καλαμπόκης με τις πρώτες του εμφανίσεις επιβεβαιώνει ότι ήταν ένας από τους πιο αδικημένους παίκτες αλλά δεν θα τον ακούσετε να μιλήσει γι αυτό. Στο μυαλό του παραμένουν οι τρεις χαμένοι αγώνες με τον Πανθηναϊκό. Τελικά η ΑΕΚ μπορεί να νικήσει τον Παναθηναϊκό, τους έχετε που λέμε και στην καθομιλουμένη;: «τους έχουμε. Το πιστεύω αυτό. Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αλλά επιμένω ότι τουλάχιστον σε αυτές τις τρεις αναμετρήσεις, αξίζαμε μία να κερδίσουμε. Εκτός από το λάθος μου, οι αντίπαλοί μας δείχνουν σε κάθε στιγμή πόσο μετράει η εμπειρία τους. Δεν σου αφήνουν εκατοστό λάθους. Θα τους συναντήσουμε πάλι κι ελπίζω να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι. Ποιος ξέρει μία, δύο, τρεις, ίσως την τέταρτη φορά».

Από εδώ και πέρα ο δικέφαλος επικεντρώνεται στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα με την γαλλική Στρασμπούργκ. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η ομάδα του Λευτέρη Κακιούση θα παρουσιαστεί όπως και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο δεύτερος ξένος αναμένεται να κλείσει την Δευτέρα και όπως είναι λογικό δεν προλαβαίνει να παίξει στην Ευρώπη. Ο Αντρέ Μπάρετ των Μιλγουόκι Μπακς παραμένει η μεγάλη επιδίωξη αλλά ο Μάρλον Πάρμερ ίσως τελικά να κερδίσει την δουλειά καθώς αναμένεται να απαντήσει μέχρι το Σάββατο. Το τρίτο όνομα είναι αυτό του Ματίν Κλιβς, θρύλου για το κολλεγιακό μπάσκετ αλλά με μικρή καριέρα στο ΝΒΑ. Ο βραχύσωμος πλέι μέικερ είναι μόνο οργανωτής με περιορισμένες δυνατότητες στο σκοράρισμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK