"Καμπάνα" 150.000 ευρώ για την επίθεση Γιαννακόπουλου!

Δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ευρωλίγκα η φραστική επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους διαιτητές του αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ.

"Καμπάνα" 150.000 ευρώ για την επίθεση Γιαννακόπουλου!

Η διοργανώτρια αρχή τιμώρησε τους "πράσινους" με πολύ τσουχτερό πρόστιμο που φτάνει τις 150.000 ευρώ!

Η απόφαση της Ευρωλίγκας για απειλές εναντίον των διαιτητών και των οικογενειών τους αλλά και απόπειρα βιαιοπραγίας εναντίον τους. Κάπως έτσι δικαιολογείται και το υψηλό πρόστιμο.

Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για άναμμα βεγγαλικών και για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.

Στο φύλλο αγώνα αναγράφονται τα εξής:

"Ενα λεπτό αφού μπήκαμε στα αποδυτήρια, η πόρτα άνοιξε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που συνοδευόταν από έναν άνδρα. Πέταξε ένα μεγάλο κερί το οποίο χτύπησε σε μία καρέκλα. Ηταν πολύ επιθετικός όπως και ο άνθρωπος που τον συνόδευε. "Θα σε σκοτώσω. Δεν θα σε αφήσω να φύγει από την Ελλάδα ζωντανός. Θα σκοτώσω εσένα και την οικογένειά σου, στο υπόσχομαι" φώναζε. Το επανέλαβε πολλές φορές. Επίσης είπε "θα γ**** τη μάνα σου, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου μπρoστά σου". Μετά έφυγε. Αυτό κράτησε δύο λεπτά".

"Καμπάνα" 150.000 ευρώ για την επίθεση Γιαννακόπουλου!

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας για την ποινή

Η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκας τιμώρησε τον Παναθηναϊκό μετά την διαπίστωση ότι ένας παράγοντας της ομάδας έκανε πολύ βαριά φραστική επίθεση εναντίον των διαιτητών στο παιχνίδι της Δευτέρας και την εντός έδρας νίκη με 86-85 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Game 3 της Euroleague 2014-2015.

Επανεξετάζοντας το γεγονός η επιτροπή αποφάσισε την επιβολή προστίμου της τάξης των 150.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό.

Στο επίσημο φύλλο αγώνα, οι διαιτητές καταγράφηκε ότι ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την νίκη της ομάδας του μπήκε στα αποδυτήρια και προσπάθησε να επιτεθεί σωματικά στον έναν διαιτητή εκφράζοντας επαναλαμβανόμενες απειλές εναντίον αυτού και της οικογένειάς του.

Εξηγώντας το ποσό της ποινής αυτής, η πειθαρχική επιτροπή έκρινε πως οι επαίσχυντες απειλές του κ. Γιαννακόπουλου και το γεγονός ότι το έχει ξανακάνει στο παρελθόν έχουν πληγώσει την εικόνα της διοργάνωσης.

Η Ευρωλίγκα θέλει να καταδικάσει ανάλογες ενέργειες σαν αυτές που σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα και να διαβεβαιώσει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να διατηρήσει την ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν ή παρίστανται στα γήπεδα, αντιμετωπίζοντας αναλόγα περιστατικά με την μεγαλύτερη σοβαρότητα. Η διοργάνωση θα τηρήσει στο έπακρο όλους τους κανόνες και τους νόμους που ισχύουν προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ακαιρότητα του παιχνιδιού δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε κρούσματα βίας που λαμβάνουν χώρα στα γήπεδα της Ευρωλίγκα.

Δεδομένης της πρωτοφανούς αγριότητας των γεγονότων στον αγώνα της Δευτέρα, η Ευρωλίγκα θα γνωστοποιήσει στις ελληνικές Αρχές την υπόθεση προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο ενέχουν νομικής ευθύνης πέραν των ποινών που επιβάλλονται με βάση το καταστατικό της Ευρωλίγκας.

Η πειθαρχική επιτροπή επίσης επιβάλλει ποινές στην ομάδα του Παναθηναϊκού, 10.000 ευρώ για βεγγαλικά, 12.000 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και 8.000 ευρώ για την ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο».

Διαβάστε αναλυτικά την ποινή στα αγγλικά.