Αν ο Κάρι, ο Ντουράντ και ο Λέοναρντ έπαιζαν στους Τελικούς των '70s

Η μεταφορά των σύγχρονων ηρώων των NBA Finals σε προηγούμενες 10ετίες είναι απολαυστική, τουλάχιστον. Πώς αλήθεια θα έμοιαζαν ο Κάρι, ο Λέοναρντ και ο Ντουράντ, αν έπαιζαν μπάσκετ εκείνη την εποχή;

Στέφαν Κάρι εναντίον Ντάνι Γκριν στους Τελικούς του 2019
Στέφαν Κάρι εναντίον Ντάνι Γκριν στους Τελικούς του 2019 GREGORY SHAMUS/POOL PHOTO VIA AP

Οι Τορόντο Ράπτορς, μια καναδική ομάδα που 'γεννήθηκε' στα mid-90s, διεκδικούν για πρώτη φορά τον τίτλο στο ΝΒΑ. Φαβορί μάλιστα μετά το 3-1 στη σειρά, χάρη στο 2/2 στο Όκλαντ. Βέβαια η μπασκετική παράδοσή τους περιορίζεται στην τελευταία 25ετία.

Αντίθετα οι -έτεροι φιναλίστ- Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που ήταν ήδη τρεις φορές πρωταθλητές στην προ Στιβ Κερ εποχή, έχουν χειροπιαστά σημεία αναφοράς στα '70s-'80s. Μάλιστα το 1975, στην προτελευταία σεζόν πριν από την ιστορική συγχώνευση με την ABA League, ήταν τότε που κατέκτησαν το τρόπαιο. Με MVP των Τελικών τον Ρικ Μπάρι. Έναν εκ των κορυφαίων 50 παικτών όλων των εποχών στις ΗΠΑ και τον μοναδικό που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ τόσο στο κολέγιο (Μαϊάμι) όσο και στις δύο επαγγελματικές λίγκες που συνυπήρχαν για 9 χρόνια.

Ο Ρικ Μπάρι (δεξιά) εν ώρα δράσης
Ο Ρικ Μπάρι (δεξιά) εν ώρα δράσης AP PHOTO/SAL VEDER

Τα χρόνια εκείνα, πολύ πιο πριν από πολυθρύλητα του Μάικλ Τζόρνταν, δεν μοιάζουν καθόλου με τα σύγχρονα. Μπασκετικά ή μη. Κυρίως όμως διαφέρουν στη σχεδόν ατημέλητη εμφάνιση των παικτών. Καθόλου επιτηδευμένη σίγουρα, πιο 'χύμα' αναμφίβολα, αλλά ταυτόχρονα εντελώς ξένη με ό,τι αντικρίζεις στους πρόποδες του 2020, εποχή κατά την οποία ο κάθε σταρ προσέχει κάθε μικρή λεπτομέρεια του στιλ του - όποιο κι αν επιλέγει να λανσάρει.

Τότε είχες να κάνεις με πλούσια άφρο μαλλιά, σπανίως κοντοκουρεμένα και σχεδόν ποτέ ξυρισμένα, μακριές φαβορίτες και looks εμπνευσμένα από την pop κουλτούρα εκείνης της 10ετίας. Θυμήσου μονάχα τον 'Dr.J' (Τζούλιους Έρβινγκ), ένα είδωλο!

Ο Τζούλιος Έρβινγκ στα μακρινά 70s
Ο Τζούλιος Έρβινγκ στα μακρινά 70s AP PHOTO

Ένας θαυμαστής του μπάσκετ, ο χρήστης Juanpe του twitter, φαντάστηκε πως θα ήταν οι σύγχρονοι αστέρες των δύο διεκδικητών του δαχτυλιδιού πριν από 30-40 χρόνια, μετέτρεψε τη σκέψη σε εικόνα, και τους έδωσε την αντίστοιχη μορφή.

Στην πρώτη παρτίδα μεταμορφώσεων ανήκαν ο Στεφ Κάρι, ο Καουάι Λέοναρντ, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Μαρκ Γκασόλ.

Στη δεύτερη ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο Σερζ Ιμπάκα και ο Πασκάλ Σιακάμ.

Και στην τρίτη ο Κλέι Τόμπσον και ο Κάιλ Λάουρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK