Νέοι κανόνες: κατάργηση προκριματικών και financial fair play

Η Ευρωλίγκα αλλάζει τόσο σε αγωνιστικό όσο και οργανωτικό/οικονομικό επίπεδο, καθώς από τη μία καταργείται ο προκριματικός γύρος και από την άλλη επιβάλλεται το... ποδοσφαιρικό financial fair play.

Νέοι κανόνες: κατάργηση προκριματικών και financial fair play

Τις ανακοινώσεις έκανε ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε στο Τελ Αβίβ στο πλευρό του Σιμόν Μιζράχι.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ανέφερε αρχικά ότι " ο προκριματικός γύρος θα αφαιρεθεί γιατί δεν βλέπουμε καμία χρησιμότητα αυτού του συστήματος" και εξήγησε ότι η διαθέσιμη θέση που προκύπτει θα παραχωρηθεί σε κάποια λίγκα. Αν αυτή θα είναι η Λίγκα Ανατολικών Χωρών (United League) με τις πολλές ρωσικές ομάδες δεν διευκρινίστηκε.

Στη συνέχεια ο Μπερτομέου εστίασε στη συνεργασία με το ΝΒΑ, λέγοντας ότι " θα συνεχίσουμε τα παιχνίδια προετοιμασίας με αμερικανικές ομάδες", αρνήθηκε όμως ότι υπάρχει περίπτωση συνδιοργάνωσης ενός ενιαίου πρωταθλήματος. " Δεν υπάρχουν οι συνθήκες", τόνισε.

Προσέθεσε δε στη συνέχεια ότι με τη FIBA οι διαφωνίες αφορούν το καλεντάρι κάθε σεζόν " για το οποίο πρέπει να κάτσουμε και να συζητήσουμε", ενώ πριν ολοκληρώσει τα λεγόμενά του μίλησε για το οικονομικό πεδίο που θα κινηθούν οι ομάδες-μέλη τα επόμενα χρόνια.

" Το σάλαρι καπ στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί, αφού το φορολογικό σύστημα κάθε χώρας διαφέρει. Από την επόμενη σεζόν όμως θ' αρχίσουμε να εντάσσουμε στο σύστημά μας το financial fair play. Ένας από τους κανόνες που θα εισαχθεί θα έχει να κάνει μ' ένα κομμάτι του μπάτζετ που δεν θα είναι διαθέσιμο για συμβόλαια παικτών".

News 24/7

24MEDIA NETWORK