Κατσικάρης: "Βέλγιο όπως Σλοβενία και ΠΓΔΜ"

Ο Φώτης Κατσικάρης εντόπισε ομοιότητας στο παιχνίδι του Βελγίου με Σλοβενία και ΠΓΔΜ που θα βοηθήσουν την Εθνική Ελλάδας.

Κατσικάρης: "Βέλγιο όπως Σλοβενία και ΠΓΔΜ"
Κατσικάρης-Εθνική Ελλάδας INTIME SPORTS

Η προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας καθυστέρησε λόγω προβλήματος με τον φωτισμό, ωστόσο ο Φώτης Κατσικάρης και οι διεθνείς δεν πτοήθηκαν και ολοκλήρωσαν κανονικά το πρόγραμμα λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση του Σαββάτου (15:30) με το Βέλγιο για τη φάση των 16 του Ευρωμπάσκετ 2015.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στους δημοσιογράφους για τον επερχόμενο αγώνα και τόνισε ότι το σταύρωμα αποδείχθηκε καλό λόγω... εμπειρίας.

"Η Εθνική ομάδα είναι πάντα έτοιμη. Και φυσικά για το αυριανό ματς. Η σύγκριση με την περσινή διοργάνωση έχει πλέον κουράσει, τα δεδομένα έχουν αλλάξει".

"Το γεγονός ότι παίξαμε με Σλοβενία και Σκόπια στην πρώτη φάση βοήθησε στο σκάουτινγκ γιατί το Βέλγιο έχει σχεδόν τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Βοήθησε πολύ και τους ψηλούς μας. Ως προς την τακτική θα ήθελα να προσαρμοστεί το Βέλγιο σε μας και όχι εμείς σ' αυτούς".

"Το γήπεδο είναι πολύ μεγάλο και είμαι περίεργος να δω πως θα είναι φωτισμός αύριο. Οι προπονήσεις άργησαν σήμερα, βγήκαμε εκτός προγράμματος αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό".

Ο Κώστας Σλούκας, από την πλευρά του, τόνισε: "Το γήπεδο είναι εκπληκτικό κι εντυπωσιακό. Από 'κει και πέρα, πρέπει να κερδίσουμε το πρώτο και σημαντικό παιχνίδι σε αυτό το τουρνουά, αύριο κόντρα στο Βέλγιο. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε αντίπαλοι σε φιλικό. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την περίοδο ήμασταν ακόμα στην αρχή της προετοιμασίας μας, είχαμε κάποιες ελλείψεις (σ.σ. Σπανούλης, Μπουρούσης) ενώ το Βέλγιο διαθέτει μια συμπαγή ομάδα, που παίζει δυνατά. Το Βέλγιο θα τα παίξει όλα για όλα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν πρέπει να δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν και σε τίποτα! Οι Βέλγοι είναι μια ομάδα που παίζει έξυπνα κι αν βρει την ευκαιρία, τρέχει στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στην άμυνα, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα. Οι αποκλεισμοί της Εθνικής τα προηγούμενα χρόνια μας δίδαξαν πολλά, όμως αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση. Να περάσουμε στην οκτάδα και βλέπουμε. Θεωρώ ότι οι παίκτες έχουν βρει πιο γρήγορα τον ρόλο τους. Παίζουμε σαν ομάδα, ο ένας για τον άλλον κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι για μια νέα αρχή στο τουρνουά".

Δείτε videos από την προπόνηση:

Διαβάστε ακόμη

Νίκος Γιαννόπουλος: Οι σκίουροι στο δρόμο για το γήπεδο...

Οι ευχές της Εθνικής ποδοσφαίρου στην Εθνική μπάσκετ

Έφτασε στη Λιλ η Εθνική

News 24/7

24MEDIA NETWORK