Κιθ Λάνγκφορντ, ο ανθεκτικός 10θεσίτης

Βιονικός δεν είναι ο Κιθ Λάνγκφορντ. Έχει αποδείξει ωστόσο πως αντέχει στα δύσκολα. Υπογράφοντας για ένα χρόνο στην ΑΕΚ συμπλήρωσε αισίως σε διψήφιο αριθμό ομάδων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τις θυμάσαι όλες;

Από του χρόνου ο Κιθ Λάνγκφορντ θα αγωνίζεται για την ΑΕΚ, τη 10η διαφορετική ομάδα του στην Ευρώπη
Από του χρόνου ο Κιθ Λάνγκφορντ θα αγωνίζεται για την ΑΕΚ, τη 10η διαφορετική ομάδα του στην Ευρώπη EUROKINISSI SPORTS

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι -με την καταχρηστική έννοια του όρου- ένας thug life τύπος. Που από undrafted κατέληξε να καθιερωθεί, με συνέπεια και προπάντων διάρκεια, στο σκληρό κόσμο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. 'Προϊόν' του Κάνσας (2001-2005) είναι ο Αμερικανός, αυτό θα έλειπε. Χωρίς ημερομηνία λήξης τυπωμένη στη συσκευασία. Τέσσερα χρόνια στους Τζέιχοκς έζησε κι έμαθε πολλά. Κυρίως ν' ανταγωνίζεται και ν' ανταποκρίνεται σ' ένα απαιτητικό περιβάλλον. Σ' ένα από τα φιλόδοξα αθλητικά προγράμματα του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, όντας συμπαίκτης του Ντριου Γκούντεν, του Νικ Κόλισον, του Κερκ Χάινριχ ή του Άαρον Μάιλς και ξεχωρίζοντας στα μεγάλα ραντεβού.

Όπως, ως δευτεροερής στο κολέγιο, στο κομβικό παιχνίδι με το Ντιουκ τον Μάρτη του 2003, στο 'Sweet Sixteen'. Μετά το τέλος εκείνης της κερδισμένης αναμέτρησης (69-65) ανταπαντούσε πως "πολλοί έλεγαν πως είμαι μικρόσωμος και ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό για μένα. Εγώ όμως δεν τους λογάριαζα και προσπαθώ να βελτιώνομαι". Εξίσου υπέροχος ήταν στο Final-4 της ίδιας σεζόν, στη Νέα Ορλεάνη, πρώτα στον ημιτελικό με το Μαρκέτ (23 πόντοι), αλλά κατόπιν και κυρίως στον τελικό, σκοράροντας 19 πόντους στην οριακά χαμένη μάχη (81-78) από το Σίρακιουζ του Καρμέλο Άντονι.

Ο 36χρονος (θα γίνει πριν αρχίσει η νέα σεζόν) Τεξανός γκαρντ από το Φορ Γουόρθ των 850.000 κατοίκων (πέμπτη πολυπληθέστερη πόλη της πολιτείας) draft pick δεν έγινε το καλοκαίρι του 2005. Τότε που θα έπρεπε να βρει θέση ανάμεσα στον Ντερόν Γουίλιαμς, στον Κρις Πολ, στον Νέιτ Ρόμπινσον, στον Λούθερ Χεντ κι άλλους 'κοντούς' της κλάσης του. Δεν χώρεσε ή δεν τον επέλεξαν να χωρέσει δεν έκανε διαφορά. Διότι δεν πτοήθηκε και κάθε εμπόδιο που συνάντησε, ψηλό ή χαμηλότερο, δεν τον σταμάτησε. Ποτέ του δεν συμβιβάστηκε και διαφεντεύοντας τον εαυτό του προχωρούσε ένα βήμα τη φορά. Αργά, σταθερά, σίγουρα, αβίαστα και μελετημένα.

Εκκίνησε από την D-League και από την επόμενη περίοδο (2006-07) εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη, περιδιαβαίνοντας χώρες και ομάδες. Δυο φορές αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Euroleague και άλλη μια του Eurocup. Ξέρει αυταπόδεικτα να στέλνει την μπάλα στο καλάθι. Η ΑΕΚ, που τον ανακοίνωσε, αυτό έχει ανάγκη. Συνολικά θα είναι ο 10ος σταθμός του σε μια τέταρτη διαφορετική λίγκα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πόσο εύκολο σού είναι να θυμηθείς καθεμιά εξ αυτών, ιδίως εκείνες στα πρώτα βήματα της καριέρας του; Διότι, μην γελιόμαστε, τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, στον οποίο ανήκε ως το τέλος της περυσινής σεζόν, θα τον γράψεις πρώτο-πρώτο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK