Κιτρινόμαυρος πυρετός

Κιτρινόμαυρος πυρετός
Η πιο μεγάλη ώρα για την ΑΕΚ είναι την Πέμπτη το βράδυ στις 21:40, όπου στο φινάλε του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα παίζει το "μαγικό" χαρτάκι της πρόκρισης με αντίπαλο την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν διακαώς το ροζ φύλλο αγώνα ώστε να μην αναγκαστεί να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

Ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Φώτης Κατσικάρης φρόντισε να δείξει τη σημασία του παιχνιδιού από το ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου: " Θα παίξουμε με καρδιά και αποφασιστικότητα! Στόχος η νίκη-πρόκριση! Είναι ένας αγώνας δίχως αύριο και στο τελικό αποτέλεσμα θα παίξουν ρόλο αρκετές ιδιαιτερότητες πέρα από το τεχνικό κομμάτι. Η ψυχολογία, η συγκέντρωση, η καρδιά και η αποφασιστικότητα. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα και για τους παίκτες, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι. Κάτι τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό με την Παρτιζάν, σε κάνουν άντρα και ξεχωρίζουν τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, από εκείνες που είναι απλά καλές. Από την αρχή της περιόδου τέτοια ματς περιμέναμε για να δούμε μέχρι που μπορούμε να φθάσουμε. Οταν το καλοκαίρι έλεγα οτι η ομάδα θέλω να κάνει πρωταθλητισμό, αναφερόμουνα σε τέτοια παιχνίδια, αλλά δυστυχώς παρεξηγήθηκα. Δεν θέλω να αναλύσουμε σενάρια, αφού ούτε με τους παίκτες συζήτησαμε τέτοια ενδεχόμενα. Το θέμα είναι να πάρουμε τη νίκη ".

Συνεχίζοντας ο προπονητής της ΑΕΚ ανέφερε: " Θα παίξουμε μπροστά σε ένα φανατικό κοινό και εναντίον μιας ομάδας με πολύ ταλέντο. Στην Παρτιζάν αρέσει ο γρήγορος ρυθμός και έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να προσέξουμε τον ρυθμό αλλά και τις επιλογές μας στην επίθεση. Το δεύτερο στοιχείο που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι τα ριμπάουντ. Η αντίπαλος μας έχει ψηλούς που κυνηγούν τη μπάλα, αλλά και περιφερειακούς παίκτες που είναι καλοί ριμπάουντερ, όπως ο Μπράουν και ο Κέσμαν.Η μπάλα πηγαίνει μέσα στο καλάθι, στους Κρίστιτς και Οστοϊτς. Χρειάζεται προσεκτική ομαδική άμυνα και βοήθεια από τους δικούς μας περιφερειακούς".

Τελειώνοντας ο Φώτης Κατσικάρηςμίλησε και για την απουσία του Αμερικανού, Φρέντερικ Χάουζ: " Είναι αλήθεια οτι θα έχουν έναν παίκτη λιγότερο στην περιφέρεια. Ο Χάουζ είναι ο πρώτος τους σκόρερ και ένας πολύ εκρηκτικός παίκτης. Ωστόσο τέτοιες απουσίες δεν φαίνονται σε ένα μόνο ματς, αλλά στη διάρκεια του χρόνου. Δεν νομίζω λοιπόν οτι η απουσία αυτού του παίκτη θα παίξει ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μην ξεχνάτε άλλωστε οτι εμείς πήγαμε χωρίς τρεις βασικούς μας παίκτες στη Ρώμη, αλλά τελικά κερδίσαμε".

Μοναδική απουσία για την ελληνική ομάδα είναι ο Δημήτρης Μισιάκος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK