Κοιτάει για ψηλό ο Παναθηναϊκός

Η εποχή του… κυνηγιού ξανάνοιξε για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, σε επικοινωνία που είχε με Ισπανούς ατζέντηδες, ενημέρωσε πως ενδιαφέρεται για έναν παίκτη που θα καλύπτει τις δύο θέσεις των ψηλών, έχοντας ως βασικό στοιχείο την άμυνα και τα αθλητικά προσόντα.

Κοιτάει για ψηλό ο Παναθηναϊκός

Τραυματισμοί και αγώνες

Μέχρι πρότινος ο Μαυροβούνιος προπονητής είχε παγώσει κάθε αναζήτηση παίκτη μετά την αποχώρηση του Ράιτ, περιμένοντας να δει πώς θα λειτουργήσει η ομάδα στα επόμενα παιχνίδια. Οι συχνοί τραυματισμοί, κάποιοι από αυτούς απόρροια της σκληρής δουλειάς στις προπονήσεις και των συνεχόμενων αγώνων, έπεισαν τον προπονητή πως πρέπει να υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα για τη συνέχεια του Top 16 έστω και από το δεύτερο γύρο.

Η χρονιά έχει ακόμα πολύ δρόμο και οι αγώνες γίνονται ακόμα πιο δύσκολοι με την κατάσταση να επιδεινώνεται λόγω των τραυματισμών. Παράλληλα αυτές οι απουσίες μειώνουν την ένταση στις προπονήσεις (κάτι απαραίτητο για τον Ιβάνοβιτς) ενώ καθιστούν τους πρωταθλητές ευάλωτους ακόμα και στην Α1 όταν ομάδες όπως ο Απόλλων μπορούν να διεκδικήσουν την νίκη.

Τα δύο προβλήματα

Προκύπτουν δύο ζητήματα που ίσως δυσχεράνουν την αναζήτηση για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή: το πρώτο αφορά στο γεγονός πως ο Ιβάνοβιτς πάντα θέτει ως πρώτους στόχους παίκτες που γνωρίζει ή έχουν προϋπηρεσία στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως είναι δύσκολο να φέρει είτε ρούκι είτε παίκτη απευθείας από το ΝΒΑ.

Εδώ εντοπίζεται το δεύτερο πρόβλημα αφού με τα δεκαήμερα συμβόλαια του ΝΒΑ, κάποιοι παίκτες θα σκεφτούν πως μπορεί να πάρουν την ευκαιρία και αν πείσουν, υπογράφουν ως το τέλος της σεζόν.

Με δεδομένο πως δεν υπάρχει απεριόριστο μπάτζετ, ο Παναθηναϊκός θα περιμένει να δει πώς θα κινηθούν διάφορες περιπτώσεις ακόμα και από την Κίνα, καθώς έχει περιθώριο ως τις 26 Φεβρουαρίου για να βρει τον εκλεκτό του.

Το πρώτο βήμα έγινε και αφορά στην βούληση να αποκτηθεί παίκτης. Τώρα είναι το... δύσκολο.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πιθανοί μεταγραφικοί στόχοι του Παναθηναϊκού στη θέση του σέντερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK