"Κόλλησαν" κάτω από τους 100 οι πράσινοι

Μπορεί να φαντάζει υπερβολικό, όμως είδηση δεν είναι πως ο Παναθηναϊκός έδωσε μια ακόμη παράσταση (χωρίς πάντως οι οπαδοί του να του κάνουν την τιμή) σε φετινό παιχνίδι κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Είδηση αποτελεί πως με τη συγκεκριμένη εμφάνισή του δεν κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 100 πόντων (98-77).

"Κόλλησαν" κάτω από τους 100 οι πράσινοι
Μπορεί να φαντάζει υπερβολικό, όμως είδηση δεν είναι πως ο Παναθηναϊκός έδωσε μια ακόμη παράσταση (χωρίς πάντως οι οπαδοί του να του κάνουν την τιμή) σε φετινό παιχνίδι κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Είδηση δεν είναι η διατήρηση του αήττητού του, με τη 14η νίκη του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είδηση αποτελεί πως με τη συγκεκριμένη εμφάνισή του (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο)δεν κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 100 πόντων (98-77).

Εξάλλου, το φλέγον ερώτημα του ματς ήταν πόσο ο Πανιώνιος θα καταφέρει να αντέξει στον "πράσινο" ρυθμό προβάλλοντας αντίσταση στη... διαστημική ομάδα του Ομπράντοβιτς. Η απάντηση ήρθε πολύ πιο γρήγορα από όσο αναμενόταν. Όσο ο Ντονέλ Χάρβεϊ μετέτρεπε σε πόντους τις ασίστ των συμπαικτών του, οι "κυανέρυθροι" διατηρούνταν μέσα στο παιχνίδι (7-5, 9-7, 11-11). Όταν όμως από τα μέσα της πρώτης περιόδου οι πρωταθλητές έσφιξαν τη... λυτή στα πρώτα λεπτά άμυνά τους μετέτρεψαν άξαφνα το 13-15, με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του Μέμου Ιωάννου, σε 31-20.

Σε διάστημα μάλιστα ολίγων λεπτών στις αρχές της δεύτερης περιόδου, η διαφορά έφτασε το +20 (40-20), με τους γηπεδούχους να κλέβουν μπάλες στην άμυνα τρέχοντας όποτε τους δινόταν η ευκαιρία στον αιφνιδιασμό. Τι και αν ο Ιωάννου προσπαθούσε μέσω τάιμ-άουτ να αλλάξει τον καταιγιστικό ρυθμό του Παναθηναϊκού όντας απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του;

Ο μαέστρος Διαμαντίδης και η παρέα του δεν έδειχναν διάθεση να μειώσουν στροφές. Προσπάθησαν αντίθετα να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερο θέαμα στους ελάχιστους και πάλι φίλους της ομάδας. Τουλάχιστον για τους φιλοξενούμενουςο Σάββας Ηλιάδης με συνεχόμενους πόντους δεν τους επέτρεψε να εκτοξεύσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά (54-34, ημίχρονο).

Με τηαυτή όμωςνα παραμένει μονίμως κολλημένη πάνω από τους είκοσι πόντους αγγίζοντας ακόμη τους τριάντα (67-38), το μόνο ενδιαφέρον στο ματς ήταν αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν τη διάθεση να κυνηγήσουν το μαγικό αριθμό "100" στην επίθεση. Μολονότι οι μηχανές δεν λειτουργούσαν στο φουλ και ο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ όλους όσους δεν είχαν παίξει λεπτό, η προσπάθεια έγινε.

Άλλωστε, ο Ντούσαν Σάκοτα διψασμένος για καλές εμφανίσεις δεν δίστασε να πάρει προσπάθειες στην επίθεση φορτώνοντας το καλάθι του Πανιωνίου με επιπλέον πόντους. Σαν κάποια όμως μορφή άγχους να προσέβαλε στο τέλοςτους γηπεδούχους, οι οποίοι σε διάστημα δύο λεπτών πέτυχαν μόλις δύο πόντους, μένοντας στο 98-77.


Τα δεκάλεπτα: 31-20, 54-34, 73-51, 98-77

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 2, Καλαϊτζής 5 (1), Σάκοτα 6 (2), Λάκοβιτς 13 (2), Μπατίστ 8, Χατζηβρέττας 13 (5/5δ.), Σπανούλης 13, Τσαρτσαρής 17 (4/5τρ.), Διαμαντίδης 8 (1), Σκεπάνοβιτς 9 (1), Τομάσεβιτς 4

Πανιώνιος: Κέκελης 6, Βασιλόπουλος 1, Περπέρογλου 9 (1), Έιβερι 13, Αγγελόπουλος 5, Ηλιάδης 13 (1), Οικονόμου 17 (3), Μαρμαρινός 2, Χάρβεϊ 11




News 24/7

24MEDIA NETWORK