Κολοσσός - Πανιώνιος 70-56

Σοβαρός και αποφασιστικός ο Κολοσσός νίκησε πάλι τον Πανιώνιο και με το 70-56 πραγματοποίησε άλμα για την παραμονή του. Το… φως που βλέπουν στο βάθος του τούνελ οι "κυανέρυθροι" είναι τα κεράκια της Α2.

Κολοσσός - Πανιώνιος 70-56

Η εξέλιξη

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις διότι ο πιο απλός και πρώτος κανόνας του μπάσκετ είναι πως πρέπει να βάλεις έστω κι έναν πόντο περισσότερο από τον αντίπαλο. Ο Κολοσσός το έκανε αυτό εκμεταλλευόμενος την πλήρη κατάρρευση του Πανιωνίου από τα 6μ75.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφές από την αρχή πως έπαιζαν για την… ουσία (που λένε και σε άλλο σπορ) και τους ένοιαζε μόνο η νίκη για να έχουν ασφαλές προβάδισμα παραμονής. Προηγήθηκαν πολύ μεθοδικά και με όπλο την άμυνα 13-10 στο 7’ και 19-12 στο 10'.

Ο Πανιώνιος έψαχνε να βρει το ρυθμό του και τους… παίκτες του, καθώς η είσοδος του Ταπούτου λογικό ήταν να οδηγούσε σε… αναδιανομή ρόλων. Οι "κυανέρυθροι" κράτησαν την διαφορά στο 35-30 του ημιχρόνου, αλλά ξέχασαν να …βγουν στο ημίχρονο που μπορεί να τους έδινε την νίκη.

Οι γηπεδούχοι έκαναν απλά αυτό που έπρεπε, με δυνατή άμυνα κι ελέγχοντας απόλυτα τον Κορόλεφ άφησαν τους "κυανέρυθρους" να πετάνε την μπάλα εν μέσω εκνευρισμού από το τρίποντο. Στο 30' το σκορ ήταν 54-43 και αντί να δούμε ντέρμπι, προς τέρψιν των Ροδίων, ο Πανιώνιος απλά τα παράτησε και δέχθηκε μία ακόμα ήττα.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Ουέιτερς για την άμυνα και την επίθεσή του.

2. Ο Στεφανίδης διότι του αρκεί η σοβαρότητα για να κάνει τη διαφορά.

3. Ο Λαρεντζάκης που βρίσκει συγκεκριμένο ρόλο στον Κολοσσό.

4. Ο Χάγκινς ως ο μοναδικός ψηλός των νικητών που βοήθησε πραγματικά.

5. Ο Κόλμαν διότι μόνο αυτός, και ο Στρναντ, προσπάθησαν για τον Πανιώνιο

Το φύλλο αγώνα

Ο Κολοσσός είναι φαβορί για την παραμονή διότι γνωρίζει άριστα πως παίζει κάθε παιχνίδι για τη ζωή του. Με ένα κακό ρόστερ, ο Λυκογιάννης βγάζει το καλύτερο δυνατό και μπορεί να τα καταφέρει. Δυστυχώς για το ελληνικό μπάσκετ μοιάζει δύσκολο να τα καταφέρει ο Πανιώνιος. Χρόνος υπάρχει, αγώνες το ίδιο, αλλά η εικόνα του στην Ρόδο ήταν αποκαρδιωτική. Ίσως η ήττα στην Κηφισιά να τον καταδίκασε. Μακάρι να το παλέψει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK