Κόμπε Μπράιαντ: Το χρονικό μιας τραγωδίας

Η 'διαδρομή' από το tweet της Αστυνομίας του Λος Άντζελες για την πτώση αεροσκάφους στον θάνατο του Κόμπε Μπράιαντ.

Ο Κόμπε Μπράιαντ δεν είναι πια εν ζωή
Ο Κόμπε Μπράιαντ δεν είναι πια εν ζωή AP PHOTO/RON SCHWANE

Η πληροφορία του θανάτου του Κόμπε Μπράιαντ δεν ήταν αστείο, ένα ψέμα που κυκλοφόρησε ως μια κακόγουστη φάρσα στο twitter. Σε χρονική απόσταση 75 λεπτών από τη στιγμή που οι Αρχές του Λος Άντζελες πρωτοαναφέρθηκαν στη συντριβή ενός αεροσκάφους σε θαμνώδη πλαγιά βουνού, 50 χιλιόμετρα από τη μητρόπολη της Καλιφόρνια, η ανατριχιαστική είδηση ότι ο πέντε φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Λος Άντζελες Λέικερς ήταν μεταξύ των επιβαινόντων που σκοτώθηκαν κατέκλυσε το διαδίκτυο. Δάκρυα παντού για την ανείπωτη τραγωδία που σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι πυροσβέστες έχουν καταφτάσει στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου που επέβαινε ο Κόμπε Μπράιαντ
Οι πυροσβέστες έχουν καταφτάσει στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου που επέβαινε ο Κόμπε Μπράιαντ AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Λίγο μετά άρχισε η διασπορά μιας νέας, εξίσου τραγικής εξέλιξης, καθώς έγινε γνωστό ότι ο Μπράιαντ ταξίδευε σίγουρα με την κόρη του Τζιάνα. Ένα κορίτσι 13 ετών με λαμπρό μέλλον στο μπάσκετ. Μαζί τους άλλα 7 άτομα, τα στοιχεία των 4ων εκ των οποίων έγιναν γνωστά στο πέρασμα της ώρας, ως τη στιγμή που ταυτοποιήθηκαν άπαντες.

Το 'ταξίδι' των πληροφοριών (*σε ώρα Ελλάδας)

20:14 Η Αστυνομία του Λος Άντζελες, σε έκτακτη ενημέρωσή της, αναφέρει ότι αγνώστων λοιπών στοιχείων αεροσκάφος έχει καταπέσει σε πλαγιά βουνού της πόλης Καλαμπάσας.

21:09 Η φοιτητική εφημερίδα Pepperdine Graphic, του Πανεπιστημίου Πέπερντιν, προσφέρει την πρώτη φωτογραφία από τον τόπο της τραγωδίας.

21:25 Η Αστυνομία του Λος Άντζελες, με νέο ανακοινωθέν, πληροφορεί πως το αεροπορικό δυστύχημα αφορά ελικόπτερο, πως έχουν σκοτωθεί και τα 5 άτομα που επέβαιναν και πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

21:32 Με έκτακτη είδηση το ΤΜΖ μεταδίδει ότι ο Κόμπε Μπράιαντ έχει χάσει τη ζωή του, καθώς πετούσε με το ιδιωτικό του ελικόπτερο, ένα Sikorsky S-76B ηλικίας 29 ετών, το οποίο κατέπεσε σε πλαγιά βουνού.

21:51 Ο -καθ' όλα έγκυρος- ρεπόρτερ Έιντριαν Βοζνιαρόφσκι επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι ο Κόμπε Μπράιαντ είναι μεταξύ των επιβαινόντων που έχουν ανασυρθεί νεκροί από το ελικόπτερο. Τα επόμενα λεπτά δημοσιογράφοι πολλών μέσων γράφουν ο ένας μετά τον άλλον για την τραγική κατάληξη της πτήσης.

22:09 Η τοπική αρχή της Καλαμπάσας είναι η πρώτη επίσημη που επικυρώνει το οδυνηρό τέλος του Κόμπε Μπράιαντ.

22:10 Τη διαδρομή του ελικοπτέρου την έχει χαρτογραφήσει η υπηρεσία FlightRadar24.

22:42 Το ΤΜΖ, το μέσο που πρώτο το θλιβερό συμβάν, μεταφέρει ότι μεταξύ των νεκρών είναι και η 13χρονη Τζιάνα Μπράιαντ, η δεύτερη κόρη του Κόμπε.

22:56 Κατά τον Βοζνιαρόφσκι, η πτήση προγραμματίστηκε για χάρη ενός αγώνα μπάσκετ.

23:00 Το Νάγκετς-Ντένβερ είναι το πρώτο παιχνίδι που αρχίζει λίγο μετά σοκ που έχει προκαλέσει ο πρόωρος χαμός του Μπράιαντ. Πριν από την έναρξη τηρείται ενός λεπτού σιγή.

23:10 Η εταιρία του ελικοπτέρου, αφού εκδηλώνει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, εξηγεί πως είναι ανοικτή σε κάθε σκέλος της έρευνας για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

23:15 Ο αγώνας των Σπερς με τους Ράπτορς ξεκινάει με δύο επιθέσεις που δεν ολοκληρώνονται ποτέ. Λήγουν αμφότερες στα 24 δεύτερα, στη μνήμη του εκλιπόντος Κόμπε.

00:24 Το ΝΒΑ δημοσιεύει τη δήλωση του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος περιγράφει τον Κόμπε ως "έναν από τους πιο ξεχωριστούς παίκτες της ιστορίας του σπορ με επιτεύγματα που ήταν θρυλικά".

00:35 Η συνέντευξη Τύπου που η Αστυνομία του Λος Άντζελες διαρκεί λιγότερο από τρία λεπτά. Ο Σερίφης κάνει λόγο για 9 επιβαίνοντες, χωρίς να δώσει ονόματα. Μάλιστα χαρακτηρίζει ανάρμοστη τη διαρροή των πληροφοριών από το TMZ, υποστηρίζοντας ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των πτωμάτων από τον ιατροδικαστή και μετά να μεταφέρει πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων.

01:26 Το CNN δίνει στοιχεία τριών εκ των υπόλοιπων θυμάτων. Πρόκειται για την οικογένεια Αλτομπέλι: τον πατέρα Τζον (56χρονος προπονητής μπέιζμπολ κολεγίων), τη μητέρα Κέρι και την κόρη Αλίσα. Η μικρή ήταν συμπαίκτρια της Τζιάνα στην ομάδα μπάσκετ του Κόμπε.

1:46 Κυκλοφορεί από την VASAviaton ηχητικό, στη διάρκεια του οποίου ο πύργος ελέγχου συνομιλεί με τον χειριστή του ελικοπτέρου. Που δεν ήταν ο Μπράιαντ.

02:06 Η δήμαρχος της Κόστα Μέσα, Κατρίνα Φόλι, με προσωπική ανάρτησή της, παρέχει την ταυτότητα άλλης μιας νεκρής του αεροπορικού δυστυχήματος. Πρόκειται για την Ματ Μάουζερ, προπονήτρια μπάσκετ.

04:22 Ο εκπρόσωπος Τύπου του LA Police Department, Τζος Ρουμπενστάιν, αναφέρει με παρέμβασή του του πως "οι καιρικές συνθήκες δεν ανταποκρίνονταν στα χαμηλότερα στάνταρντ πτήσεων", εξηγώντας ότι το πρωί της Κυριακής (ώρα δυτικών πολιτειών) τα ελικόπτερα της Υπηρεσίας παρέμεναν καθηλωμένα στο έδαφος λόγω της πυκνής ομίχλης. Που εκτιμάται ότι επηρέασε την ορατότητα του πιλότου στο ελικόπτερο του Μπράιαντ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK