Ο Καρλ Άντονι Τάουνς έκανε ό,τι αρνείται να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ: είπε την αλήθεια

Την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως "μπορεί να χάσεις πολλούς ανθρώπους, λόγω γρίπης, αλλά κινδυνεύεις να χάσεις περισσότερους, αν βυθίσεις τη χώρα σε σοβαρή οικονομική ύφεση", ο Καρλ Άντονι Τάουνς ανήρτησε video με την ιστορία της μητέρας του που μπήκε σε τεχνητό κώμα.

O Kαρλ Άντονι Τάουνς μοιράστηκε αυτά που ζει με την κατάσταση της μητέρας του, για να καταλάβουν όλοι στις ΗΠΑ πως ο κορονοϊός είναι κάτι πραγματικό και επικίνδυνο.
O Kαρλ Άντονι Τάουνς μοιράστηκε αυτά που ζει με την κατάσταση της μητέρας του, για να καταλάβουν όλοι στις ΗΠΑ πως ο κορονοϊός είναι κάτι πραγματικό και επικίνδυνο. AP PHOTO/JIM MONE

Στις ΗΠΑ ζουν 327.200.000 άνθρωποι, σύμφωνα με απογραφή του 2018. Όλοι είναι έρμαια ενός ανθρώπου που επιμένει να βάζει την οικονομία πάνω από την υγεία των πολιτών. Στην άλλη ακτή του Ατλαντικού κατεγράφη τα ξημερώματα ο πρώτος θάνατος ανηλίκου από τον κορονοϊό, με τα κρούσματα να 'χουν ξεπεράσει τα 50.000 και οι νεκροί να είναι περισσότεροι από 701. Λίγες ώρες μετά την απώλεια του 18χρονου στο Λος Άντζελες, οι γιατροί δήλωσαν πως 'η περίπτωση του ήταν περίπλοκη', καθώς είχε διαγνωστεί νωρίς με τον Covid-19 και ως εκ τούτου θα χρειαστούν περισσότερες εξετάσεις για να εντοπιστεί η πραγματική αιτία.

Tην ίδια ώρα, ο Πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την οργή (;) προς αυτούς που επιμένουν πως πρέπει να επιβληθεί γενικό lockdown, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. Η ακριβής δήλωση που έκανε στο Fox News ήταν “θα δούμε τι θα συμβεί. Η χώρα μας δεν χτίστηκε για να είναι κλειστή. Αυτήν δεν είναι μια χώρα που δημιουργήθηκε για αυτό”, τονίζοντας πως μια κατεστραμμένη αμερικανική οικονομία “θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους από αυτούς που μπορεί να επιφέρει ο κορονοϊός. Μπορεί να χάσεις πολλούς ανθρώπους, λόγω της γρίπης. Κινδυνεύεις ωστόσο, να χάσεις πολλούς περισσότερους, αν βυθίσεις τη χώρα σε σοβαρή ύφεση. Οι άνθρωποι έχουν τεράστιο άγχος, κατάθλιψη, αυτοκτονικές τάσεις και άλλα τέτοια πράγματα (!), όταν δεν έχεις καλή οικονομία. Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι”.

Επέμεινε πως η ζωή θα επανέλθει στο φυσιολογικό πολύ σύντομα “και όχι σε τρεις ή τέσσερις μήνες”. Μετά, άρχισε τα τιτιβίσματα, για να εξηγήσει πως “πρέπει να ισοπεδώσουμε την καμπύλη της μετάδοσης και όχι την οικονομία”. Έδωσε ως ημερομηνία επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων την 12η Απριλίου (μέχρι το Πάσχα των Καθολικών).

Ενώ ο ηγέτης των ΗΠΑ έλεγε όσα διάβασες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωνε πως “στις ΗΠΑ παρατηρείται πολύ μεγάλη επιτάχυνση, στην μετάδοση του κορονοϊού. Είναι τέτοια που κάνει τη χώρα δυνητικό νέο επίκεντρο της πανδημίας”. Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες και ο Καρλ Άντονι Τάουνς πόσταρε στο λογαριασμό του στο Instagram, το εξής.

“ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ”.

Μοιράζομαι την ιστορία μου, με την ελπίδα πως όλοι θα μείνουμε στα σπίτια μας. Πρέπει να 'χουμε περισσότερα εργαλεία και χρειάζεται να βοηθήσουμε το ιατρικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή. Ευχαριστώ τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βοηθούν τη μητέρα μου. Είστε οι πραγματικοί μου ήρωες. Προσεύχομαι για όλους σας, αυτές τις δύσκολες ώρες”.

Τι είχε συμβεί

Ο καλύτερος ρούκι του ΝΒΑ, για το 2016, ο οποίος 'κρατά' και ένα μοναδικό ρεκόρ είχε προσφέρει 100.000 δολάρια στην Mayo Clinic, για να βοηθήσει στις εξετάσεις για τον κορονοϊό. Με τα χρήματα του, η κλινική μπορεί πια να κάνει από 200 σε 1000 τεστ, την ημέρα. Είχε ήδη να ανεβαίνει το Γολγοθά του. Στο video που 'έφτιαξε' διάρκειας πέντε λεπτών, δεν έκρυψε την ωμή αλήθεια αυτού που ζει και αυτού που αισθάνεται.

“Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι τι συμβαίνει στον κόσμο, με τον κορονοϊό και πιστεύω πως το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ζωή μου, αυτήν την στιγμή, μπορεί να βοηθήσει. Οι γονείς μου, μου είπαν την περασμένη εβδομάδα πως δεν νιώθουν καλά. Τους είπα να πάνε αμέσως στο νοσοκομείο, να μη χάσουν χρόνο και να κάνουν εξετάσεις. Να πάρουν όλη τη βοήθεια που μπορούσαν να πάρουν, άμεσα, καθώς δεν υπήρχε λόγος να περιμένουν -αφού είχαν περάσει 48 ώρες χωρίς βελτίωση. Ήμουν ανένδοτος ως προς το να πάνε σε νοσοκομείο, αμέσως. Η αδελφή μου τόνισε στη μητέρα μου πως πρέπει να κάνει το τεστ για τον κορονοϊό. Το έκαναν και οι δυο γονείς μου. Τα αποτελέσματα άργησαν πολύ να βγουν. Έχω την εντύπωση πως κανείς δεν είχε καταλάβει πραγματικά περί τίνος πρόκειται. Η υγεία της συνέχισε να επιδεινώνεται. Το νοσοκομείο έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν παρουσιαζόταν βελτίωση.

Οι πνεύμονες της επιδεινώνονταν, όπως και η αναπνοή της. Δεν 'έπεφτε' ο πυρετός, ένιωθε πολύ άβολα. Συνέχισε να πιστεύει πως το επόμενο φάρμακο θα ήταν αυτό που θα τη βοηθούσε να καλυτερεύσει. Ο επόμενος συνδυασμός φαρμάκων θα ήταν ο σωστός.

Τελικά, ο πατέρας μου πήρε εξιτήριο -χωρίς να έχει το αποτέλεσμα του τεστ στα χέρια του. Του είπαν να παραμείνει σε καραντίνα, στο σπίτι, όπου είναι μέχρι σήμερα. Η μητέρα μου, όμως, έμεινε στο νοσοκομείο. Είχε κορονοϊό. Μια μέρα καταφέραμε να μιλήσουμε. Ένιωσα πως θα τα καταφέρει, ότι είναι καλύτερα. Πως ήμασταν στο σωστό δρόμο. Εν ριπή οφθαλμού, όλα άλλαξαν. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Οι γιατροί μου είπαν πως έπρεπε να τη βάλουν σε μηχανική υποστήριξη. Ήταν πολύ μπερδεμένη. Προσπάθησα να της εξηγήσω, όσο καλύτερα μπορούσα, τι θα έκαναν οι γιατροί.

Κάθε μέρα της έλεγα πόσο πολύ την αγαπώ. Άρχισε να μου λέει πράγματα που δεν ήθελα να ακούσω (κομπιάζει, σταματάει, προσπαθεί να ανασυνταχθεί). Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για εμένα και την οικογένεια μου. Η μητέρα μου είναι το αφεντικό του σπιτιού. Και τώρα είναι σε τεχνητό κώμα.

Είναι δύσκολα τα πράγματα. Η κατάσταση της εκτιμάται μέρα με τη μέρα. Είμαστε αισιόδοξοι. Η οικογένεια μου, μου είπε πως αυτό το video μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να καταλάβει τη σοβαρότητα της ασθένειας. Δεν πρέπει να την αντιμετωπίζεται ελαφρά. Προστατεύστε τον εαυτό σας, την οικογένεια σας, τους φίλους μας. Η κοινωνική απόσταση είναι ανάγκη για να προστατευτείτε. Μην πηγαίνετε σε μέρη που έχουν κόσμο, γιατί αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να αρρωστήσετε. Αυτή η ασθένεια είναι θανατηφόρα. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας και θα νικήσουμε. Η μητέρα μου είναι από τους πιο δυνατούς ανθρώπους που ξέρω. Θα το νικήσει. Ελπίζω η ιστορία μου να σας δώσει όλες τις σωστές πληροφορίες. Στέλνω την αγάπη μου και τις προσευχές μου σε εσάς και τις οικογένειας σας”.

Η Ζακλίν εργαζόταν για 20 χρόνια στο ιατρικό τμήμα του Rutgers University.

News 24/7

24MEDIA NETWORK