Κροατία - Ελλάδα 67-73

Η Ελλάδα δεν πέταξε στα σκουπίδια τη δεύτερη ευκαιρία. Με μία επική ανατροπή στο δεύτερο μέρος, η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε 73-67 τους Κροάτες και προβιβάζεται στην Α' κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κροατία - Ελλάδα 67-73

Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υστερούσε σε όλες τις κατηγορίες, οπότε λογικά ήρθε το 41-26 υπέρ των Κροατών. Τα ξεσπάσματα του Χαραλαμπόπουλου (ειδικά αυτό του τριπόντου στο 19'02'' που έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα) δεν ήταν αρκετά για να βάλουν την Εθνική μας στο παιχνίδι. Κι όλα αυτά γιατί οι Κροάτες έκαναν καλύτερο ξεκίνημα και ουσιαστικά έβαλαν εξ αρχής τις βάσεις για να χτίσουν διαφορά ασφαλείας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι γιατί οι Κροάτες τα έχαναν και οι διεθνείς μας τα έβαζαν. Τόσο απλά. Τολιόπουλος και Χαραλαμπόπουλος είχαν "πάρει φωτιά" και με συνεχόμενα τρίποντα έριξαν τη διαφορά και κατάφεραν να μειώσουν στο -2 (45-47), την ώρα που οι Κροάτες δεν μπορούσαν να βρουν επιθετικές λύσεις. Το έμμεσο τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου έφερε τη μεγάλη ανατροπή (48-47), ενώ το εντυπωσιακό κάρφωμά του και το τρίποντο του Τολιόπουλου, μας έφεραν στο +6. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 58-49 (με επί μέρους σκορ 32-8!) και την ελληνική ομάδα να είναι πλέον το αφεντικό στο παρκέ.

Στην τελευταία περίοδο αυτό που χρειαζόταν ήταν διαχείριση. Η αλήθεια είναι πως είδαμε άναρχο μπάσκετ και από τις δύο ομάδες, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξακολουθούσε να κρατά κεφάλι στο σκορ. Οι Κροάτες έψαχναν "σκοτωμένα" σουτ για να ροκανίσουν τη διαφορά, την ώρα που κι εμείς κάναμε λάθος επιλογές στην επίθεση, αλλά είχαμε τη μικρότερη ζημιά γιατί τουλάχιστον τα βάζαμε από τη γραμμή των βολών (όταν το ματς οδηγήθηκε εκεί).

Το τελικό 73-67 βρήκε την Εθνική Νέων Ανδρών να αφήνει στην άκρη το σαββατιάτικο σοκ από τους Ισλανδούς και να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη και να παίρνει το εισιτήριο για την Α' κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μία νίκη που ήρθε με τρομερή ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 41-26, 49-58, 67-73.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κάπουστα 2, Φιλίποβιτς 4, Μαϊτσουνιτς 3 (1), Μπάτζιμ 12 (2), Κάρασιτς 7 (1), Πέρκοβιτς, Βουϊτσεβιτς 6, Μίκσιτς 3 (1), Μάτζαλιν 30 (1 τρίπ., 14 ριμπ.).

ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 17 (5), Κώττας 5, Κόνιαρης 8 (2), Τσαλμπούρης 5, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 12 (1), Χαραλαμπόπουλος 16 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Δίπλαρος 2, Μουράτος 6, Λούντζης 2.

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK