"Κροάτης" στο ραντεβού του

"Κροάτης" στο ραντεβού του
Συνεπής στο ραντεβού του με τους «16» εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός για δωδέκατη συνεχή χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» παρόλο που δυσκολεύθηκαν αρκετά, έκαμψαν τελικά την αντίσταση της Αλμπα μέσα στην Γερμανία, την νίκησαν με 70-71 χάρις σε δύο βολές του Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς σε νεκρό χρόνο, και πήραν το ροζ φύλλο που χρειαζόντουσαν για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λιαδέλης με 16 πόντους, ο Διαμαντόπουλος με 15 και ο Μπάγκαριτς με 11 και τις δύο βολές που σημείωσε σε νεκρό σχεδόν χρόνο που έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Σάκοτα πάντως ακόμα και να έχανε δεν θα αποκλεινόταν αφού η Μπενετόν κέρδισε μέσα στην Πολωνία την Σλασκ με 72-77.

Οι Πειραιώτες πάντως θα μπορούσαν να πάρουν πιο άνετα τη νίκη, αφού στο πρώτο μέρος που έπαιξαν όπως έπρεπε είχαν περάσει μπροστά με περισσότερους από δέκα πόντους. Στο δεύτερο όμως τα πράγματα άλλαξαν αφού οι παίκτες της ελληνικής ομάδας ίσως να θεώρησαν ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν έτσι εύκολα και παραλίγο να βρεθούν προεκπλήξεως. Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε και θα είναι παρών την Παρασκευή στην κλήρωση που θα γίνει στην Βαρκελώνη.

Mε πεντάδα τους Χαρίση, Λιαδέλη, Διαμαντόπουλο, Γιούρακ και Μπάγκαριτς ξεκίνησε τον αγώνα ο Ολυμπιακός για τη νίκη που θα του έδινε την πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και με 3 πόντους του Μπάγκαριτς και πέντε με ένα τρίποντο του Χαρίση προηγήθηκε γρήγορα με 1-8. Η ομάδα του Σακοτα είχε μπει αποφασισμένη για όλα και με πολύ πιεστική άμυνα και άλλους δύο αιφνιδιασμούς από τον Λιαδέλη και τον Διαμαντόπουλο το σκορ ανέβηκε στο 3-12 και έτσι ο Μούταπσιτς αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ εσπευσμένα. Το τάιμ άουτ που πήραν οι Γερμανοί τους έκανε καλό αφού μείωσαν σε 7-12 για να ανεβάσει το σκορ ο Λιαδέλης πάλι σε νταμπλ σκορ (7-14).

Mπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να ήταν κάπως νευρικοί στην επίθεση αλλά στην άμυνα ήταν άψογοι. Με συνεχη πίεση και κλεψίματα η διαφορά ανέβηκε στο 11-22 με πόντους του Μπάγκαριτς του Γιούρακ του Λιαδέλη και του Διαμαντόπουλου. Το δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό μπροστά με 14-25.

O Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα έτσι όπως έπρεπε. Δυνατή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση πράγμα που του είχε δώσει την διαφορά. Αυτό που έπρεπε να κάνει για να πάρει την πρόκριση ήταν να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Οι Γερμανοί με τον Στανόγιεβιτς και τον Πέτροβιτς προσπαθούσαν να μειώσουν το σκορ, αλλά ο Γιούρακ με τον Λιαδέλη απαντούσαν πάντα (20-31). Ο Κόλινς και ο Πέτροβιτς έριξαν την διαφορά στους 7 (24-31) για να απαντήσει πάλι ο Γιούρακ, αυτή τη φορά με τρίποντο (24-34). Η άμυνα της ομάδας του Σάκοτα είχε χαλαρώσει γι αυτό οι Γερμανοί έμεναν κοντά στο σκορ (28-34).

Αφού ο «Σάλε» είδε τους παίκτες του να χάνουν τις δυνάμεις τους, άλλαξε τα τρία πέμπτα της ομάδας βάζοντας στο παιχνίδι τους Σκλάβο, Τόμιτς και Γκόρενς στη θέση του Γιούρακ, του Λιαδέλη και του Χαρίση. Αυτές οι αλλαγές έπιασαν τόπο, αφού πάλι η άμυνα δυνάμωσε ενώ στην επίθεση επήλθε η λογική. Ο Τόμιτς με το ...καλημέρα έκανε το 28-36, ενώ από εκεί και πέρα πήρε το όπλο του ο Διαμαντόπουλος και το ημίχρονο τελείωσε με τους «κόκκινους» μπροστά με 33-44.

Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου έκανε αυτό που έπρεπε. Δυνατή και πιεστική άμυνα, σοβαρός και με σωστές επιλογές στην επίθεση. Με τον Γιούρακ (10π), τον Διαμαντόπουλο (9) και τον Λιαδέλη (8) να είναι οι κορυφαίοι του πρώτου μέρους, αν οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζαν έτσι σοβαρά και στο δεύτερο μέρος δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν την πρόκριση. Την ίδια ώρα τα μαντάτα ήταν ευχάριστα και από την Πολωνία όπου η Σλάσκ έχανε στο ημίχρονο με 29-36 από την Μπενετόν. Βέβαια αν ο Ολυμπιακός νικούσε δεν τον ενδιέφερε καθόλου αυτό το αποτέλεσμα.

To δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τους «ερυθρόλευκους». Οτι είχε η ομάδα του Σάκοτα στο πρώτο μέρος, έλειπε στο δεύτερο. Κακές επιλογές στην επίθεση άσχημη άμυνα και έτσι οι Γερμανοί μείωσαν γρήγορα το σκορ στο 44-46 με πόντους του Κόλινς του Πέσιτς και του Πέτροβιτς. Ενα τρίποντο του Γκόρενς και ένα καλάθι του Σκλάβου έδωσαν στον Ολυμπιακό μια ανάσα (46-51). Οι γηπεδούχοι όμως είχαν πάρει για τα καλά τα πάνω τους και όχι μόνο ισοφάρισαν 51-51 αλλά πέρασαν αμέσως και μπροστά με ένα καλάθι και φάουλ του Κόλινς με 54-51. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε δια χειρός Διαμαντόπουλου (54-54) για να τελειώσει το δεκάλεπτο με την Αλπμα μπροστά με 55-54, την ίδια ώρα που το Σλασκ-Μπενετόν με τη λήξη της τρίτης περιόδου ήταν στο 51-54.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα πιο πολύ όταν οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 60-54. Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Διαμαντόπουλος με τον Λιαδέλη πήραν την ομάδα στις πλάτες τους και η διαφορά έπεσε αμέσως σε απόσταση αναπνοής (62-61). Ενα τρίποντο του Πέτροβιτς δύο λεπτά πριν το τέλος φάνηκε να κόβει τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, εκτός από του Λιαδέλη. Το «λιονταράκι» συνέχιζε να φορτώνει το γερμανικό καλάθι και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έφερε το ματς στα ίσια (65-65).

Στη συνέχεια ο αγώνας; πήγε στην ρουλέτα των βολών. Ο Κόλινς με δύο εύστοχες έκανε το 67-65, ο Σκλάβος ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο, ο Κόλινς στη συνέχεια ευστόχησε στην μία (68-67) ενώ με τη σειρά του ο Λιαδέλης ήταν ψύχραιμος από την γραμμή των βολών και 20 δεύτερα πριν το τέλος έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες (68-69). Εννια δεύτερα πριν το τέλος ο Σκλάβος έκανε το πέμπτο του φάουλ και αποβλήθηκε και ο Κόλινς αυτή τη φορά ευστόχησε και στις δύο και έδωσε το προβάδισμα στην γερμανική ομάδα (70-69). Στην τελευταία επίθεση ο Τόμιτς αστόχησε σε τρίποντο ο Μπάγκαριτς πήρε το επιθετικό και 8 δέκατα πριν το τέλος ο Πετροβιτς του έκανε φάουλ. Ο Κροάτης σέντερ είχε ...Ολύμπια ψυχραιμία έκανε το 70-71 και έδωσε τη νίκη πρόκριση στον Ολυμπιακό αφού οι παίκτες της Αλμπα δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα στο χρόνο που απέμενε.

ΑΛΜΠΑ: Στανόγεβιτς 15, Μπεστ 3 (1), Πέσιτς 8 (2), Πέτροβιτς 11 (1), Εβανς 2, Οζτούρκ 4, Γκαρίς 4 (1), Κόλλινς 21, Σέφτσικ 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιούρακ 10 (1), Χαρίσης 5 (1), Γκόρενς 5 (1), Διαμαντόπουλος 15 (2), Γιαννουζάκος 3 (1), Λιαδέλης 16, Τόμιτς 2, Μπάγκαριτς 11, Σκλάβος 4

News 24/7

24MEDIA NETWORK