Κυρίτσης στο Contra.gr: "Η πλάστιγγα γέρνει προς τον Αρη..."

Ο Αλέξης Κυρίτσης μιλάει στο Contra.gr για το ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ, δίνει προβάδισμα στους "κίτρινους" λόγω των προβλημάτων του "Δικεφάλου" και τονίζει πως το παιχνίδι θα κριθεί στην άμυνα.

Κυρίτσης στο Contra.gr: "Η πλάστιγγα γέρνει προς τον Αρη..."

Ο Αλέξης Κυρίτσης έχει φορέσει την φανέλα τόσο του Αρη όσο και του ΠΑΟΚ... Με αφορμή το ντέρμπι της Κυριακής (1/2), το Contra.gr απευθύνθηκε στον καλαθοσφαιριστή της Δόξας Λευκάδας ο οποίος έδωσε προβάδισμα νίκης στους "κίτρινους" μετά τα τελευταία προβλήματα που έχει ο "Δικέφαλος" (αποχώρηση του Μπρέμερ και τραυματισμός του Κακαρούδη). Ανέφερε ακόμη πως το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος είναι καλύτερος αμυντικά δεδομένου πως ο Μαρκόπουλος και ο Πρίφτης δίνουν μεγάλο βάρος σε αυτόν τον τομέα.

Αρχικά για το Αρης-ΠΑΟΚ, τόνισε:

"Με μείον δύο παίκτες ο ΠΑΟΚ και παίζοντας σε μια καυτή έδρα με όλα όσα έγιναν στο ματς που είχε διακοπεί και με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη, η πλάστιγγα γέρνει ελαφρώς στην πλευρά του Αρη. Βέβαια σε ντέρμπι δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά και παίζει ρόλο ποιος θα βρεθεί σε καλή μέρα αλλά τον πρώτο λόγο τον έχει ο Αρης με αυτά τα προβλήματα του ΠΑΟΚ. Σε τέτοια ματς παίζει ρόλο η ενέργεια και ποιος το θέλει περισσότερο, ο ΠΑΟΚ έχει γυρίσει από ένα ταξίδι από την Ρωσία και δεν θα πάρουν μέρος στο παιχνίδι δύο παίκτες που είχε. Αν βρεθεί πάντως σε καλή μέρα ο ΠΑΟΚ, μπορεί να πάρει την νίκη. Στα ντέρμπι όλα μπορούν να συμβούν...".

"Το φορμάρισμα πάει περίπατο σε τέτοια ντέρμπι"

Μπορεί να είναι... ατού του ΠΑΟΚ το ότι δείχνει φορμαρισμένος έχοντας έξι σερί νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Αυτό πάει περίπατο λόγω των ειδικών συνθηκών που υπάρχουν σε τέτοια παιχνίδια. Η φόρμα δεν έχει την ίδια βαρύτητα όπως σε άλλα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια, αυτό βοηθά στο να έχει ρυθμό αλλά σε τέτοια ντέρμπι δεν χωράνε προγνωστικά, ειδικά σε ένα ματς που θα γίνει στο Αλεξάνδρειο και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ένα γεμάτο Αλεξάνδρειο. Θα είναι ένα κλειστό ματς και θα κερδίσει όποιος είναι καλύτερος αλλά και έχει τύχη".

"Ο ΠΑΟΚ έχει άνεση στο Παλέ αλλά ο Αρης έχει δυναμική"

Για το αν μετράει ότι ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον... αέρα του Αρη στο Παλέ, δεδομένου πως τον κέρδισε τις δύο προηγούμενες σεζόν:

"Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει γενικά πολλά παιχνίδια, δεν υπάρχουν κρυφά χαρτιά και ο ΠΑΟΚ ναι μεν έχει σίγουρα μια άνεση και ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τον Αρη στην έδρα του αλλά ο Αρης είναι μια ομάδα με δυναμική, μια ομάδα με καλό ρόστερ και προπονητή. Νομίζω πως θα πρέπει να περιμένουμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι".

"Θα κριθεί στην άμυνα το ντέρμπι..."

Που άραγε θα κριθεί το ντέρμπι κατά τον Κυρίτση;

"Επειδή ξέρω και τους δύο προπονητές, είναι και οι δυο τους αμυντικογενείς. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πως ανεβάζει την ενέργειά του στο αμυντικό κομμάτι και αυτό θα επιδιώξει να κάνει για να σταματήσει τα ατού του Αρη ενώ ο Αρης θα επιδιώξει να σταματήσει τον πλουραλισμό του ΠΑΟΚ στην επίθεση. Νομίζω πως θα είναι ένα ματς με κλειστό σκορ και όχι με υψηλά νούμερα, κάτι που είχε γίνει και στον αγώνα που είχε διακοπεί. Πιστεύω πως το παιχνίδι θα κριθεί στην άμυνα".

"Ποιοτικός ο ΠΑΟΚ, έχει προβάδισμα για την τρίτη θέση"

Τέλος ρωτήσαμε τον Κυρίτση για την γενικότερη εικόνα που έχει για τις δύο ομάδες όσον αφορά την φερινή σεζόν. Αρχικά για τον ΠΑΟΚ είπε:

"Ο ΠΑΟΚ με την εν γένει παρουσία του μαρτυρά πως σίγουρα είναι η πιο σταθερή ομάδα πίσω από τους δύο μεγάλους και αν και δεν ξέρω τους στόχους της ομάδας, πιστεύω πως στόχος του είναι σίγουρα να βγει τρίτος στο πρωτάθλημα. Εχει το προβάδισμα για την τρίτη θέση, το ρόστερ του έχει ποιότητα και έχει αρκετούς ικανούς παίκτες. Για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ σίγουρα έχει το προβάδισμα για την τρίτη θέση".

"Θα παλέψει για ένα καλό πλασάρισμα ο Αρης"

Οσο για τον Αρη;

"Από την άλλη ο Αρης θα παλέψει για να πλασαριστεί σε μια καλή θέση στα πλέι οφ. Μπορεί να μπει στην τετράδα, έχει καλό ρόστερ, έχει τον κόσμο αλλά υπάρχουν μικρές διαφορές με τις γύρω ομάδες και όλα κρίνονται σε μια λεπτομέρεια. Και γι' αυτό και λέω πως θα παλέψει να πλασαριστεί σε μια καλή θέση στην πρώτη οχτάδα και μετά να δει τι μπορεί να κάνει στα πλέι οφ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK