Λαφαγιέτ: "Καλύτερα στο πλευρό σου, παρά αντίπαλος ο Σπανούλης"

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ μίλησε για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας ότι η απόφασή του να μετακομίσει στην Ελλάδα δεν ήταν καθόλου δύσκολη. Διαβάστε τι είπε για τον Βασίλη Σπανούλη και τους στόχους του με τους "ερυθρόλευκους".

Λαφαγιέτ: "Καλύτερα στο πλευρό σου, παρά αντίπαλος ο Σπανούλης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Η συμφωνία μου με τον Ολυμπιακό είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Το μεγαλύτερο ως τώρα. Έρχομαι σε μια ομάδα όπου θα συναντήσω σπουδαίους συμπαίκτες κι ένα εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο. Αυτά τα στοιχεία ήταν αρκετά για να πάρω γρήγορα την απόφασή μου", σχολίασε ο Αμερικανός γκαρντ και συμπλήρωσε: "Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα σπουδαίο πρόγραμμα κι αυτό δεν φαίνεται μόνο στις δυο συνεχόμενες κατακτήσεις της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις ομάδες της κορυφής εδώ και χρόνια κι αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι που τρέχουν αυτή την ομάδα ξέρουν το πώς να το κάνουν".

Ο Λαφαγιέτ αναφέρθηκε στους στόχους που έχει απ’ αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του: "Έρχομαι για να κερδίσω τίτλους, αλλά κυρίως έρχομαι για να κερδίσω την Ευρωλίγκα. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά αν μια ομάδα ξέρει πώς να το κάνει αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Αντιμετώπισα τον Ολυμπιακό τόσο το 2012 πριν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη όσο και το 2013 πριν το Λονδίνο και ξέρω καλά το πνεύμα αυτής της ομάδας".

Ο πρώην παίκτης της Βαλένθια έχει βρεθεί αντίπαλος με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά τώρα θα είναι συμπαίκτες: "Είναι καλύτερο να τον έχεις στο πλευρό σου παρά απέναντι (γέλια). Είναι ένας μεγάλος παίκτης , ίσως ο σπουδαιότερος στην Ευρώπη κι επειδή αυτός παίρνει πάνω του όλη την πίεση είναι πιο εύκολο το έργο για τους συμπαίκτες του. Δεν είναι όμως μόνο ο Βασίλης ή εγώ, αλλά είμαστε εμείς και μαζί μ’ όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Θα βρούμε τους ρόλους μας, θα βρούμε τη χημεία μας και θα δουλέψουμε σκληρά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK