Ο Λέοναρντ είχε προειδοποιήσει τον Λεμπρόν τι θα του συμβεί

Πέθανε ο Βασιλιάς του Λος Άντζελες, ζήτω ο νέος; Ναι ή όχι, η πρώτη μάχη είχε την υπογραφή του Καουάι Λέοναρντ που γύρισε στην πόλη του για να μείνει.

Ο Καουάι Λέοναρντ αιωρείται προς το καλάθι των Λέικερς χωρίς οι Γκριν, Ντέιβις και ΜακΓκι να μπορούν να τον σταματήσουν
Ο Καουάι Λέοναρντ αιωρείται προς το καλάθι των Λέικερς χωρίς οι Γκριν, Ντέιβις και ΜακΓκι να μπορούν να τον σταματήσουν AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

This is Kawhi. This is his city. Kawhitown. Το μήνυμα ήταν ευθύ, ακριβές, χωρίς στρογγυλοποιήσεις και γωνίες που λειαίνονται. Κάθε διαλεγμένη φράση του αποτυπωμένη μεν σε τρίτο πρόσωπο, χρωματίζοντάς το, μα γραμμένη ιδιοχείρως από τον αποστολέα του προς τον παραλήπτη.

Ο Καουάι Λέοναρντ είχε αγώνα το βράδυ της Τρίτης. Τον πρώτο του επίσημο με τα χρώματα των Κλίπερς. Προηγουμένως, στο δρόμο για το γήπεδο, βόλταρε στους δρόμους του Λος Άντζελες. Με το αυτοκίνητό του. Με τα καινούργια, πάλλευκα με χρυσές λεπτομέρειες, sneakers του. Από τη New Balance που φαντασιώθηκε, δημιούργησε και λάνσαρε το video την κατάλληλη στιγμή.

Reign over LA. Ήταν συνεπαρμένος πια να διαφεντεύσει όλη την πόλη. Απ' άκρη σ' άκρη της. Γεννημένος (τον Ιούνιο του 1991) και μεγαλωμένος -ως βενιαμίν μεταξύ 4 κοριτσιών- στις γειτονιές της, εκεί που αίμα του πατέρα του Μαρκ πότισε τους δρόμους, ένα έγκλημα που έχει παραμείνει ανεξιχνίαστο για 11 χρόνια, είχε επιστρέψει ύστερα από περιήγηση 8 χρόνων (Σαν Ντιέγκο, Σαν Αντόνιο, Τορόντο) για να ενθρονιστεί ως ο ένας και μόνος ηγεμόνας. Βασιλιάς. Ή ίσως ως ένας άλλος τιμωρητικός Joker μ' ένα γέλιο διαφορετικό, όχι αδιάκοπο και σπαρακτικό. Ένα γέλιο πνιχτό, σαρκαστικό, υποχθόνιο.

Η αντιπαραβολή με τον Λεμπρόν Τζέιμς δεν συνέβη συμπτωματικά ή τυχαία. Ήταν απολύτως στοχευμένη. Τη δική του θέση διεκδικεί επί ίσοις όροις, η πρεμιέρα της νέας σεζόν στο 'Staples Center' με τους Λέικερς ήταν προγραμματισμένη.

Τη στιγμή που στο Τορόντο οι πρώην συμπαίκτες στους Ράπτορς παραλάμβαναν τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών (και κατόπιν νικούσαν 130-122 τους Πέλικανς χωρίς τον Γουίλιαμσον με 34 πόντους από Σιακάμ (18 ριμπάουντ) και Βαν Βλιτ), ο Λέοναρντ υποσχόταν στο κοινό των Κλίπερς "μια σπουδαία σεζόν", μολονότι δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα ενεργοποιηθεί ο τραυματίας Πολ Τζορτζ. "Θα παίζουμε σκληρά κάθε βράδυ", συνέχισε δια μικροφώνου πριν από την έναρξη της μάχης. Μια υπόσχεσή του έλαβε τη μορφή πράξεως λίγα λεπτά αργότερα, ασχέτως αν οι οπαδοί των Λέικερς ήταν πολυπληθέστεροι και πιο εκφραστικοί.

Ορισμένοι τον αποδοκίμασαν. Δεν τον ενόχλησε, ενδεχομένως τον κινητοποίησε. 30 πόντους σκόραρε, με 10/19 σουτ που πήρε. Δύο εξ αυτών μ' αυτό το εντυπωσιακό κάρφωμα.

Σε μια πρώτη σπουδαία βραδιά, έδωσε επίσης 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ. Μα τι μπλοκ.

Ενόσω ήταν στο παρκέ, 32 λεπτά στο σύνολο, οι Κλίπερς είχαν 5 περισσότερους πόντους από τους 'λιμνάνθρωπους'. Αντίστοιχα με τον Τζέιμς (18 πόντοι με 7/19 σουτ, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ) οι Λέικερς έχαναν 8! Η διαφορά μεγάλη. Ούτε οι 25 πόντοι του Άντονι Ντέιβις αρκούσαν στους τύποις φιλοξενούμενους, διότι ο Λέοναρντ ενέπνεε τους υπόλοιπους, όσους τουλάχιστον τον έβλεπαν να δρα από τον πάγκο. Τον Λου Γουίλιαμς (21 πόντοι, 7 ασίσ, 5 ριμπάουντ), τον Μοντρεζλ Χάρελ (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), τον Τζαμάικαλ Γκριν (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ), τον Μορίς Χάρκλες (10 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα). Το σκορ των 'εφεδρικών' ήταν 60-19, μετά δε το 85-85 οι Κλίπερς 'έτρεξαν' ένα επιμέρους 19-7 που όρισε το τελικό αποτέλεσμα (112-102).

"Είναι ένα από τα 82 της σεζόν. Επόμενη ερώτηση", ήταν η κυνική αντίδραση του Ντοκ Ρίβερς στη συνέντευξη Τύπου. Γνωρίζει πάντως καλά πως έχει μαζί του έναν τύπο που μοιάζει με terminator. Των άλλων. Το μάτι του γυαλίζει για επιτυχία. Δες μέχρι τέλους το video με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και θα καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK