LG Αθλητές του Αύριο: Ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να αναδείξει τη νέα γενιά αθλητών

LG και ΝΒΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος "LG Αθλητές του Αύριο" το NBA Basketball School, η κορυφαία μπασκετική εμπειρία που μπορεί να ζήσει κάθε νεαρός αθλητής ηλικίας 6-15 ετών επί ελληνικού εδάφους.

NBA BASKETBALL SCHOOL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)

Καλοκαιρινά camp υπάρχουν πολλά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ένα όμως έχει "αέρα" ΝΒΑ, ένα λειτουργεί στα πρότυπα της κορυφαίας Λίγκας του κόσμου, ένα προσφέρει εικόνες, εμπειρίες, παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο στους νεαρούς αθλητές που το παρακολουθούν τα τελευταία δύο χρόνια: το ΝΒΑ Basketball School που έγινε και φέτος στις εγκαταστάσεις του Deree - The American College of Greece με την αρωγή της LG Electronics στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "LG Αθλητές του Αύριο" που χορήγησε και αθλητικές υποτροφίες. Ουσιαστικά, η LG ήταν αυτή που προσκάλεσε την επόμενη γενιά αθλητών να μάθει από τους καλύτερους.

LG Αθλητές του Αύριο: Ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να αναδείξει τη νέα γενιά αθλητών
Η ομάδα των 20 LG Αθλητών του Αύριο που κέρδισε την υποτροφία από την LG

Το πρόγραμμα "LG Αθλητές του Αύριο" επικεντρώνεται στη σημασία της άθλησης και του δραστήριου τρόπου ζωής, ενώ επιδιώκει να ενθαρρύνει παιδιά και εφήβους να συνεχίσουν να αθλούνται έτσι ώστε να αναδειχθεί η νέα γενιά αθλητών. Τα ονόματα δηλαδή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον με τα κατορθώματά τους. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ καλό επιχείρημα για να πειστεί κάθε γονιός ότι πρόκειται για κάτι που έχει να δώσει πολλά στο παιδί του.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΝΒΑ σε όλο τον κόσμο απευθύνθηκε σε αθλητές ηλικίας 6-15 ετών, τους έδειξε τον NBA-way σκέψης και λειτουργίας, τις αξίες που πρεσβεύει η Λίγκα, τα στοιχεία της ακεραιότητας, της ομαδικότητας, του σεβασμού και φυσικά της καινοτομίας. Με τον παλαίμαχο σέντερ της Εθνικής Ελλάδας, της Μπαρτσελόνα και των Φιλαδέλφεια Σέβεντι Σίξερς, Ευθύμη Ρεντζιά, να έχει τον ρόλο του director, οι νεαροί μπασκετμπολίστες και μπασκετμπολίστριες έζησαν κάτι πραγματικά μοναδικό καθώς συνάντησαν και μερικά από τα ινδάλματά τους.

LG Αθλητές του Αύριο: Ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να αναδείξει τη νέα γενιά αθλητών
Neal Mayer Associate, Vice President, Basketball Operations EMEA NBA, Dino Radja, NBA Ambassador, Τζώρτζια Σταυροπούλου, Senior Marketing Manager της LG Electronics Hellas, Ευθύμης Ρεντζιάς, NBA Ambassador

Ο θρυλικός Ντίνο Ράτζα, ambassador του ΝΒΑ στην Ευρώπη, πρώην παίκτης των Σέλτικς, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μίλησε απευθείας στην καρδιά των μικρών αθλητών που φιλοδοξούν να μοιάσουν στους "ήρωές" τους, αυτούς που βλέπουν και θαυμάζουν και να γίνουν εκείνοι οι "αθλητές του αύριο". Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το όνομα του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της LG. "Χαίρομαι που σας βλέπω γιατί θυμάμαι τα δικά μου παιδικά χρόνια, όταν πήγαινα σε camp για να παίξω μπάσκετ. Πέρναγα ωραία κι ακόμα και τώρα που έχω μεγαλώσει, θυμάμαι εκείνες τις εποχές. Το πιο σημαντικό είναι να ευχαριστιέστε αυτό που κάνετε. Να ακούτε τους προπονητές σας, να δουλεύετε σκληρά και να κυνηγάτε τα όνειρά σας για να γίνετe καλύτεροι παίκτες και, κυρίως καλύτεροι άνθρωποι", δήλωσε ο Ντίνο Ράτζα.

Τις εγκαταστάσεις και τη φιλοξενία απόλαυσε και ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Γιάννης Μπουρούσης: "Τι ωραία που είστε εδώ! Μακάρι να ερχόμουν κάθε μέρα να κάναμε προπόνηση! Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας και βλέπω να δουλεύετε σκληρά ώστε να κάνετε πράξη τα όνειρά σας στο μέλλον. Ξέρετε πως έβλεπα τον Ευθύμη να παίζει μπάσκετ όταν ήμουν μικρός; Πλέον είναι μεγάλη μου χαρά που είναι φίλος μου, όπως επίσης χαίρομαι πραγματικά που βρίσκεται στο NBA Basketball School Camp και βοηθάει με την εμπειρία του. Να είστε πάντα γεροί, να ακούτε τους προπονητές σας, να αγαπάτε αυτό που κάνετε, να μην απογοητεύεστε και να παλεύετε για το καλύτερο".

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού κι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης της ΑΕΚ βρέθηκαν επίσης στο Deree - The American College of Greece, στο οποίο συμμετείχε ως χορηγός η LG Electronics. Η πρώτη περίοδος έγινε από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου και η δεύτερη από την 1η έως την 5η Ιουλίου, με απόλυτη επιτυχία και με τους νεαρούς αθλητές να κρατούν όμορφες εικόνες στο μυαλό τους, εικόνες που θα περάσουν πολλά χρόνια για να "ξεθωριάσουν".

LG Αθλητές του Αύριο: Ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να αναδείξει τη νέα γενιά αθλητών
Η LG έδωσε το βραβείο LG Αθλητές του Αύριο lay-up champion

Στόχος της LG ήταν, μέσω της συνεργασίας της με το ΝΒΑ Basketball School, να προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν το ταλέντο τους στο μπάσκετ και να προωθήσει τις αξίες της κορυφαίας Λίγκας, με τον Ευθύμη Ρεντζιά να εξηγεί πως "πρέπει να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό, να τα βοηθήσουμε να μάθουν τι σημαίνουν οι λέξεις συνεργασία και ομαδικότητα". Το καλοκαίρι του 2019 ήταν το δεύτερο κατά σειρά καλοκαίρι του προγράμματος "LG Αθλητές του Αύριο", που πλέον έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο επί ελληνικού εδάφους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK