Το limit down του Γιώργου Πρίντεζη φθείρει τον Ολυμπιακό

Οι διαδοχικές ήττες του Ολυμπιακού είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την φθίνουσα απόδοση του Γιώργου Πρίντεζη τον τελευταίο μήνα. Τι λένε οι αριθμοί για τον υπαρχηγό των 'ερυθρόλευκων'. Πόσο ωφέλιμος ήταν εν τέλει ο Γουέμπερ στο ντεμπούτο του;

EUROLEAGUE / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είναι καλά. Γεγονός που δεν αμφισβητείται. Ούτε όμως ο Ολυμπιακός είναι (καλά), μετρώντας τέσσερις ήττες στη σειρά και πέντε στα τελευταία έξι ματς. Το 75-65 από την Εφές ήταν η τελευταία.

Συγκοινωνούντα δοχεία οι δυο τους, συνδέονται και αλληλοπαρασύρονται σε μια δίνη που τους 'ρουφάει' προς τα κάτω.

Πνευματικά δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε πόσο ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού έχει επηρεαστεί απ' όσα διέρρευσαν παραμονές του αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος ξέρει καλύτερα απ' όλους τον εαυτό του. Ούτως ή άλλως πάντως αγωνιστικά βρισκόταν ήδη σε πτώση.

Θα δει κανείς στο στατιστικό πως στο παιχνίδι της Πέμπτης είχε 7 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 κερδισμένα φάουλ. Στο σύνολο μάλιστα συγκέντρωσε 12 βαθμούς αξιολόγησης όντας αυτός που 'κουβάλησε' τον Ολυμπιακό στη αντεπίθεση που εξαπέλυσε κατά την τέταρτη περίοδο.

Συμβουλή μας, μην προτρέχετε. Η πλατφόρμα της Newstats.eu, που παρέχει τα εξειδικευμένα στοιχεία της στο Contra.gr, μάς επιτρέπει να δούμε πίσω απ' όσα αποτυπώνουν οι 'στεγνοί' αριθμοί καθεμιάς αναμέτρησης.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έπαιξε 26'27'', όντας στα 9/19 σχήματα που έφτιαξε ο Ντέιβιντ Μπλατ, και έμεινε εκτός για 13'33''. Στο διάστημα που ο Αμερικάνος κόουτς τον άφησε στο παρκέ ο Ολυμπιακός ήταν στο -19. Σκόραρε δηλαδή 38 πόντους με ποσοστό 38.24% στα σουτ εντός πεδιάς και δέχθηκε 57 με 51.22% από την Εφές. Σε ίδιο αριθμό κατοχών, 49!

Το limit down του Γιώργου Πρίντεζη φθείρει τον Ολυμπιακό

Τι συνέβαινε, από την άλλη, όταν ο 33χρονος (από χθες) πάουερ φοργουορντ ήταν εκτός; Ο Ολυμπιακός ήταν στο +9 (27-18), όντας πολύ πιο αποτελεσματικός στην επίθεση (55% στα σουτ). Το συνολικό on/off του δηλαδή έπεσε στο -28!

Ήταν προφανώς το χαμηλότερο παίκτη του Ολυμπιακού στην 23η αγωνιστική. Δεν ήταν, βέβαια, ο μόνος σε μια βραδιά που η επίθεση δεινοπάθησε. Διότι κόντρα στην εικόνα των πρώτων λεπτών, ο Μπριάντε Γουέμπερ αποδείχθηκε 'μαύρη τρύπα'. Ενέργεια έφερε αναμφισβήτητα. Πόση εξ αυτής όμως μετατράπηκε σε... κινητική; Ωφέλιμη, δηλαδή; Ελάχιστη. Με τον Αμερικάνο πόιντ γκαρντ ο Ολυμπιακός ήταν επίσης στο -19 ενόσω έπαιζε (32-51 σε 21'07'') και στο +9 (33-24) στο διάστημα που έλειπε.

EUROLEAGUE / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κρίση διαρκείας

Επειδή όμως η κουβέντα μας αφορά τον Πρίντεζη, παρέχουμε χρόνο στο πρώην 'πολεμιστή' και κλείνουμε την παρένθεση προκειμένου να συνεχίσουμε από 'κει που το αφήσαμε.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία παίκτης του Ολυμπιακού δεν ήταν μόνο την Πέμπτη αρνητικός. Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη κατάσταση που επηρεάζει συνολικά την απόδοση των Πειραιωτών. Για να φτάσουμε στην άκρη του νήματος, θα συγκρίνουμε τον Πρίντεζη των τεσσάρων τελευταίων αγώνων με τον Γιώργο των πρώτων 19.

Ο κύκλος άνοιξε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (άποντος) κι έκλεισε στην Πόλη με αντίπαλο την Εφές. Σ' αυτό το διάστημα, στο οποίο υπήρχαν επίσης οι ήττες από Μπαρτσελόνα και Μακάμπι, ο Γιώργος Πρίντεζης βρίσκεται στο -10.8. Τούτο σημαίνει πως ο Ολυμπιακός στα 25.3 λεπτά που κατά μέσο όρο έμεινε στο παρκέ το βασικό τεσσάρι του έμενε πίσω με διψήφια διαφορά (37.5 με 48.25). Για τους παίκτες που δεν έλειψαν σε κάποιο εξ αυτών των αγώνων χαμηλότερο νούμερο δεν θα βρεις. Μόνο το -9.75 του Γουίλιαμς-Γκος θα βρεις πιο... κοντά. Αντίστοιχα οι Πειραιώτες υστερούν σ' όλες τις επιμέρους κατηγορίες (ποσοστά, ριμπάουντ, ασίστ). Τους 'φρενάρει' δηλαδή!

Το limit down του Γιώργου Πρίντεζη φθείρει τον Ολυμπιακό

Μέχρι τη 19η αγωνιστική ο Ολυμπιακός ήταν στο 12-7. Μέχρι τότε ο Πρίντεζης βρισκόταν στο +2.6 ανά 26.9 λεπτά! Αυτομάτως αντιλαμβάνεται κανείς το χάσμα. Όχι μόνο ο ίδιος προσέφερε, αλλά ταυτόχρονα μειώνοταν η παραγωγικότητα του αντιπάλου. Πλέον υπάρχει αντιστροφή της σχέσης αυτής, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να φθείρεται ολοένα και περισσότερο.

Το limit down του Γιώργου Πρίντεζη φθείρει τον Ολυμπιακό

Μια συνοπτική εικόνα της 'μετάλλαξης' αποτυπώνεται στο infographic με πηγή πάντα τα στοιχεία της Newstats.eu. Πρόκειται για την εικόνα του Ολυμπιακού -προσφορά του διεθνούς φόργουορντ πριν και μετά τη 19η αγωνιστική.

Πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό; Ο αγώνας με την ΤΣΣΚΑ εντός και τα δύο παιχνίδια με Μπουντούτσνοστ - Μιλάνο εκτός, είναι μπροστά για να προσφέρουν τις απαιτούμενες απαντήσεις.

(photo credits: eurokinissi)

News 24/7

24MEDIA NETWORK